ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάντε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι Αντίρριο - Ιωάννινα

Κάντε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι Αντίρριο - Ιωάννινα

Ιούλιο και Αύγουστο παραδίδονται στην κυκλοφορία τα τελευταία τμήματα της Ιόνιας Οδού, κοντά στα Ιωάννινα. Στο video θα απολαύσετε όλη τη διαδρομή.

Αν κάποιος ταξιδέψει σήμερα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας τα τμήματα της Ιόνιας Οδού, που έχουν παραδοθεί, θα κάνουν σχεδόν 2 ώρες, αντί των 3,5 ωρών που χρειαζόταν από την Παλαιά Εθνική Οδό. Όταν τον Αύγουστο θα έχει παραδοθεί σε χρήση και το τελευταίο… μέτρο του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στο video θα δείτε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών της Ιόνιας Οδού. Ουσιαστικά αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, από νότο προς βορρά.

Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού το Αντίρριο και το σημείο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», παρουσιάζεται αρχικά το ενιαίο τμήμα των  102 χιλιομέτρων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, καθώς και  εντυπωσιακά τεχνικά έργα όπως:

-          Η σήραγγα της Μακύνειας μήκους 542 μέτρων

-          Η σήραγγα της Κλόκοβας μήκους 2.950 μέτρων

-          Η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Εύηνο συνολικού μήκους 260 μέτρων και μέγιστου ύψους 35 μέτρων

-          Η σήραγγα της Καλυδώνας μήκους 1.200 μέτρων

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Την παράδοση του εν λόγω τμήματος, καθυστέρησαν σημειακά προβλήματα απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Κρίκελλου Αιτωλοακαρνανίας, καθιστώντας ανέφικτη τη σύνδεσή του με τα υπόλοιπα λειτουργούντα τμήματα, λόγω της μεγάλης απόστασής του από την υφιστάμενη Εθνική Οδό. Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, αυτή του Μενιδίου, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Ιούλιο.

Το «ταξίδι», συνεχίζεται στο επίσης εν λειτουργία τμήμα συνολικού μήκους 53 χλμ., από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά, όπως μεταξύ άλλων, η γέφυρα Γυμνότοπου συνολικού μήκους 252 μέτρων και μέγιστου ύψους 30 μέτρων, καθώς και η γέφυρα Τσαγκαρόπουλου - η εντυπωσιακότερη του έργου -  συνολικού μήκους 447 μέτρων και μέγιστου ύψους 57 μέτρων.

Τέλος παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο με την Εγνατία Οδό, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων. Την παράδοση του εν λόγω τμήματος, καθυστέρησαν προβλήματα απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού. Σε αυτά τα 14 χλμ.  περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως η γέφυρα Κρυφοβού συνολικού μήκους 280 μέτρων, καθώς και η σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Αύγουστο.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24