ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και υβριδικό Citroen C5 Aircross SUV στο Παρίσι

Και υβριδικό Citroen C5 Aircross SUV στο Παρίσι

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Citroen, πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πέρα από το ολοκαίνουργιο C5 Aircross SUV, η Citroen θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου), την υβριδική εκδοχή του μοντέλου.

Το C5 Aircross SUV Hybrid Concept, είναι το πρώτο PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) της Citroen και με το οποίο ξεκινά η μετάβαση στη νέα εποχή, με το 80% της γκάμας των μοντέλων να διατίθενται και ως ηλεκτρικά έως το 2023, ενώ μέχρι το 2025 θα είναι το 100% της γκάμας με αυτή την επιλογή διαθέσιμη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: PureTech 180 με σύστημα S&S

Ηλεκτροκινητήρας: 80kW (ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων)

Συνολική ισχύς: 225 HP /4x2 μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς

Ροπή ηλεκτροκινητήρα: 337 Nm

EAT8 ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Μπαταρία: High Voltage 200V Lithium-Ion που παρέχει 13.2kW/h

Φόρτιση: Από 2 ώρες (με 32A wall box) έως 8 ώρες (βασική οικιακή παροχή)

Αυτονομία ηλεκτροκίνησης: Περίπου 50 χλμ. (έως 135 km/h)

Εκπομπές ρύπων: Λιγότερο από 50 γρ./χλμ. CO2 / 40% μείωση σε σχέση με την απλή έκδοση που έχει μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Citroen θα τονίσει την συνοχή της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας με την εταιρική υπογραφή “Inspired By You” παρουσιάζοντας εκτός των άλλων και τη νέα επιθετική πολιτική της στην τεχνολογία των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Επίσης, το 2019, η Citroen συμπληρώνει έναν αιώνα παρουσίας στην παραγωγή αυτοκινήτων και γιορτάζει τα 70 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου της 2CV, με σημαντικές συνεργασίες με icon-brands όπως η Jean Charles de Castelbajac και η ELLE από τον κόσμο της μόδας αλλά και η Rip Curl στο surfing.

Στο περίπτερο της γαλλικής μάρκας θα εκτίθενται και τα C3 Aircross SUV, C4 Cactus με την καινοτόμα τεχνολογία PHC (Progressive Hydraulic Cushions), το νέο Berlingo που λανσαρίστηκε πρόσφατα και στις δύο εκδόσεις του, Μ και XL, καθώς και τα Grand C4 SpaceTourer και SpaceTourer της κατηγορίας των MPV.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ