ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και η Hyundai στην κροατική Rimac με τα ηλεκτρικά οχήματα

Και η Hyundai στην κροατική Rimac με τα ηλεκτρικά οχήματα

Μεγάλες συνεργασίες δημιουργεί η κροατική εταιρεία Rimac, η οποία εδρεύει στο Ζάγκρεμπ, απασχολεί συνολικά περίπου 400 εργαζομένους και αναπτύσσεται ταχύτατα.

Η Rimac, ασχολείται με την τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης, με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης ισχύος, με την ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών ανθρώπου-μηχανής (HMI), με την κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Geyp Bikes και βέβαια με την κατασκευή ηλεκτρικών, σπορ αυτοκινήτων.

Μάλιστα, το διθέσιο C Two που παρουσίασε πέρυσι, παράγει περίπου 2.000 ίππους, αναπτύσσει τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ. Όλα αυτά κίνησαν το ενδιαφέρον αρχικά της Porsche, η οποία απέκτησε πέρυσι το 10% των μετοχών της εταιρείας, ώστε να μπει πιο γρήγορα στην ηλεκτρική κινητικότητα και έρχεται τώρα η Hyundai και η Kia, ως όμιλος, να επενδύσουν 80 εκατ. στη Rimac 650 χλμ., για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης.

Και η Hyundai στην κροατική Rimac με τα ηλεκτρικά οχήματα

Ο μόλις 39 ετών, ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac, που ξεκίνησε από το γκαράζ του σπιτιού του να δουλεύει πάνω στο όραμα που είχε, να κατασκευάσει δηλαδή ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, αρχίζει να καταπλήσσει...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ