ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ολοκαίνουργια Mercedes CLA Coupé

Η ολοκαίνουργια Mercedes CLA Coupé

Εκεί όπου έκανε το ντεμπούτο της, η πρώτη γενιά CLΑ, στις ΗΠΑ το 2013, εκεί παρουσιάστηκε και η δεύτερη γενιά, την προηγούμενη εβδομάδα. Εκτοτε, το μοντέλο γνώρισε σημαντική επιτυχία με περίπου 750.000 πωλήσεις, δημιουργώντας νέα δεδομένα στα τετράθυρα coupe.

Η νέο CLA θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kecskemét (Ουγγαρία) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάιο του 2019, έχοντας πλούσια τεχνολογία αιχμής, από το MBUX Interior Assist, το οποίο αναγνωρίζει τις απαιτήσεις με χειρονομίες, φέρει έξυπνη πλοήγηση, φωνητικές εντολές στο ENERGIZING COACH και μια σειρά έξυπνων λύσεων.

Σχεδιαστικά, το εντυπωσιακό εμπρόσθιο τμήμα είναι κεκλιμένο προς τα εμπρός σαν μύτη καρχαρία, ενώ ισορροπημένο είναι και το πίσω μέρος. Σε διαστάσεις μεγάλωσε κατά 63 χιλιοστά εμπρός και 55 χιλιοστά πίσω, με συνολικό μήκος 4,688 μ. Στο εσωτερικό, η μεγάλη, διπλή οθόνη στο ταμπλό προέρχεται από την A-Class, ενώ εντυπωσιάζουν οι αεραγωγοί – τουρμπίνες, η λιτότητα, το πολυλειτουρικό τιμόνι με σπορ τελείωμα και βέβαια το χειριστήριο αφής στη βάση της κονσόλας, μπροστά από τον λεβιέ.

Η ολοκαίνουργια Mercedes CLA Coupé

Και επειδή το μοντέλο παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας, εκεί η Mercedes αποκάλυψε πέρυσι τέτοιο καιρό την MBUΧ, η οποία εξελίχθηκε απίστευτα. Με τεχνητή νοημοσύνη, ισχυρό υπολογιστή, λαμπερές οθόνες και γραφικά, προσαρμόσιμη οθόνη, full-color Head-up Display, πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, λογισμικό που μπορεί να μάθει και "Hey Mercedes" - η λέξη-κλειδί για φωνητικό έλεγχο και τώρα με MBUX Interior Assist που διευκολύνει τη φυσική λειτουργία. Για παράδειγμα, ο βοηθός φωνής «Hey Mercedes» είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να απαντήσει σε πολύ πιο περίπλοκα ερωτήματα.

Επίσης, οι λειτουργίες του Energizing COACH στο πακέτο ENERGIZING Plus είναι εντελώς νέες. Σε γενικές γραμμές, ο έλεγχος άνεσης ENERGIZING χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού και των καθισμάτων (θερμάστρα, εξαερισμό, μασάζ), φωτισμό και μουσικές διαθέσεις και δημιουργεί ευεξία προσαρμοσμένη στη διάθεση και την ανάγκη του οδηγού.

Η ολοκαίνουργια Mercedes CLA Coupé

Η πρεμιέρα της νέας CLA Coupe στο Λας Βέγκας, έγινε με την έκδοση CLA 250 που εφοδιάζεται με τον ισχυρό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα (165 kW / 225 hp, 350 Nm) με κιβώτιο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη. Με το λανσάρισμα στην αγορά τον Μάιο, θα υπάρξει ευρεία γκάμα κινητήρων πετρελαίου και βενζίνης, με χειροκίνητο κιβώτιο ή διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ