ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φρεσκαρισμένο Seat Leon από 15.345 ευρώ

Φρεσκαρισμένο Seat Leon από 15.345 ευρώ

Το Leon αποτελεί τον έναν από τους τρεις πυλώνες της ισπανικής μάρκας, μέλος του ομίλου της VW. Τα άλλα δύο είναι το Ibiza (έρχεται καινούργιο τον Ιούνιο) και το ολοκαίνουργιο Ateca (κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα). Σε αυτό το μοντέλο επενδύει αρκετά η Seat και η πρόσφατη ανανέωση σε συνδυασμό με τη νέα «επιθετική» εμπορική πολιτική, οδηγούν τη μάρκα σε νέους δρόμους.

 

Αρμονική σχεδίαση

Στο νέο μοντέλο έχουν γίνει ορισμένες μικρές αισθητικές αλλαγές.

Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές γραμμές ανανεώνονται και γίνονται πιο έντονες και κοφτερές εμπρός και πίσω, έτσι ώστε το μοντέλο να αποκτήσει μια πιο συμπαγή εικόνα. Ο νέος προφυλακτήρας ενισχύει με τη σειρά του το μέγεθος του αυτοκινήτου παράλληλα με την αύξηση του μήκους της χρωμιωμένης μάσκας κατά 40εκ., χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερης κατηγορίας οχήματα.

Εσωτερικά, η ποιοτική ανανέωση του Leon περιλαμβάνει την υιοθέτηση ηλεκτρικού χειρόφρενου καθώς και φωτισμό καμπίνας LED, η ένταση του οποίου ρυθμίζεται από την, επίσης νέα, οθόνη αφής 8 ιντσών.

Αξίζει να αναφερθεί η βελτίωση των εξωτερικών προβολέων, ειδικά στις εκδόσεις με φώτα Full-LED, τεχνολογία που ανταποκρίνονται ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Η τεχνολογία LED έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά και στα φώτα ομίχλης του νέου Leon.

Σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τεχνολογία συνδεσιμότητας

Ακολουθώντας το Ateca με τη μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, τώρα είναι η σειρά του νέου Leon να εξοπλιστεί με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, το Traffic Jam Assist λειτουργεί σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και την κάνει πιο υποφερτή για τον οδηγό. Χάρη στη συνδυαστική λειτουργία του Lane Assist και ACC, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και μικρές ταχύτητες κίνησης, το νέο Leon επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα μέσα στα όρια του συστήματος. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες μέχρι 60χλμ./ώρα, το σύστημα παρέχει υποστήριξη διατήρησης ταχύτητας και υποβοήθηση λωρίδας.

Μία ακόμη πρόσθετη λειτουργία είναι το ελεγχόμενο από ραντάρ Adaptive Cruise Control που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ενώ φρενάρει απότομα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μέσα σε συγκεκριμένα όρια ταχύτητας. Το Pedestrian Protection System αναγνωρίζει τα οχήματα και τους πεζούς και επιβεβαιώνει το γεγονός πως για την SEAT η ασφάλεια τους αποτελεί πάντα παράγοντα ύψιστης σημασίας τόσο μέσα στη πόλη όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Το νέο SEAT Leon προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο συνδεσιμότητας με την τελευταία γενιά Easy Connect Infotainment system, το SEAT Full Link και το αποκλειστικό SEAT ConnectApp με αναγνώριση φωνής. Το Media System Plus, διαθέτει πλέον οθόνη 8 ιντσών και είναι το highlight των νέων συστημάτων infotainment. Το νέο Leon διαθέτει για πρώτη φορά το Connectivity Box στη κεντρική κονσόλα που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphone ενώ εξοπλίζεται και με ενισχυτή σήματος GSM.

Κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Leon ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών και περιλαμβάνει εκδόσεις πετρελαίου, βενζίνης και CNG (φυσικού αερίου).

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24