ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Opel – ετοιμάζει νέα μοντέλα

2018 Opel GT X Experimental
2018 Opel GT X Experimental OPEL AUTOMOBILE GMBH

Θετική η πρώτη εκτίμηση μετά από 12 μήνες, οκτώ νέα μοντέλα την επόμενη διετία, πλήρως ηλεκτρικό νέο Corsa και Grandland X σε plug-in υβριδική έκδοση.

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου PACE! η Opel έχει επιστρέψει σε σωστή πορεία. Κατέγραψε κέρδη 502 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 και συνεχίζει.

Περιέκοψε τα πάγια έξοδά της κατά 28% το πρώτο εξάμηνο, ενώ πέρυσι έγιναν περικοπές κατά 25% σε διευθυντικές θέσεις. Η Opel ωφελείται όλο και περισσότερο από την ένταξή της στον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen. Οχήματα βασισμένα στις κοινές ‘Multi Energy Platforms’ είναι κατά 50% λιγότερο κοστοβόρα στην εξέλιξή τους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται ποιοτικά.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται τέσσερα οχήματα να είναι ήδη ηλεκτροκίνητα το 2020. Μεταξύ αυτών το νέο Corsa σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας και το Grandland X PHEV – το πρώτο plug-in υβριδικό της Opel. Τα οχήματα αυτά αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της προϊοντικής επέλασης της Opel, με την εταιρεία να φέρνει οκτώ νέα μοντέλα στην αγορά την επόμενη διετία, ενώ θα υπάρχει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο Opel το 2024.

Ένας ακόμα βασικός πυλώνας του στρατηγικού σχεδίου PACE! είναι η περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας και η επικέντρωση σε επικερδείς κατηγορίες, και το GT X Experimental, αποτελεί ένα δείγμα του μέλλοντος.

Παράλληλα, η Opel προσεγγίζει την επικερδή κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) πιο δυναμικά από ποτέ, λανσάροντας το νέο Combo («International Van of the Year 2019»), ενώ το νέο Opel Vivaro θα λανσαριστεί το 2019…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ