Ένα Wrangler τόσο σκληρό όσο δείχνει και τόσο ισχυρό που δεν του φαίνεται

Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Ολοι γνωρίζουν, ότι το Jeep Wrangler ανέκαθεν εφοδιαζόταν με ισχυρά μοτέρ, ενώ πάντα αποτελούσε επιλογή για off road και lifestyle καταστάσεις.

Όμως, το να τοποθετείς ένα πανίσχυρο μοτέρ, κάτω από το καπό, προκειμένου να βάλεις φωτιά στην άσφαλτο, μόνο σε αμερικανικές ταινίες μπορείς να το δεις.

Υστερα από 30 χρόνια, από τότε που οι λάτρεις των θηριωδών μοτέρ, Αμερικανοί, έβαλαν σε ένα Jeep CJ έναν 5λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης (με το γαλόνι, παρακαλώ, η κατανάλωση) απόδοσης 125 ίππων και 298Nm ροπής, ήρθε ξανά η ιδέα να μπει ένα V8 σύνολο στο Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept.

Ελα όμως που αυτό το μοτέρ 6,4 λίτρων, αποδίδει 450 ίππους με 610Nm ροπής; Που να το πιάσεις και που να το σταματήσεις τώρα, με κάτω από 5 δευτ. επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα. Παράλληλα το μοντέλο εφοδιάζεται με άξονες Dana 44, κιβώτιο με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού, διαφορικά με ηλεκτρονικό κλείδωμα, αλλά και κιτ αύξησης της απόστασης από το έδαφος της Mopar, κατά 5 εκ.

Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Προφανώς, οι μηχανικοί, προκειμένου να μην… εκτοξευθεί ο κινητήρας, άλλαξαν τις βάσεις μηχανής, τροποποίησαν το πλαίσιο και έβαλαν στις αναρτήσεις αλουμινένια αμορτισέρ της Fox. Επίσης, τοποθέτησαν ένα σύστημα εξαγωγής με δύο απολήξεις και ενεργές βαλβίδες που αλλάζουν το ήχο του κινητήρα, εφόσον το επιλέξει ο οδηγός.

Το Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept έχει τη δυνατότητα να… βουτά μέχρι 94 εκ. βάθος, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής (51,6 μοίρες, 29,5 και 40,1 μοίρες, αντίστοιχα).

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.