ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi: Ερχονται τα πανίσχυρα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

Audi: Ερχονται τα πανίσχυρα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

Με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων των RS μοντέλων, ανανεώθηκε ολόκληρη η γκάμα των εκδόσεων, με συνέπεια τα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback να έχουν νέα εμφάνιση, πιο δυναμική και πιο μοντέρνα.

Σχεδιαστικά, το Singleframe έχει γίνει πλατύτερο και πιο επίπεδο και ακολουθεί το σχεδιασμό των μεγάλων αδελφών του, RS 6 και RS 7. Οι οπές αερισμού πάνω από τη μάσκα θυμίζουν το κλασικό Audi Sport quattro του 1984, ενώ οι θόλοι των τροχών, είναι 40 χιλιοστά πλατύτεροι.

Οι προαιρετικοί προβολείς LED matrix με το φως Audi laser διαθέτουν σκούρα περιγράμματα, που δίνουν μία ξεκάθαρα διαφορετική οπτική εντύπωση των δύο μοντέλων RS, σε σχέση με το βασικό μοντέλο A5. Οι μεγάλες, έντονα διαμορφωμένες είσοδοι αέρα έχουν πλέον ένα νέο, πενταγωνικό σχήμα.

Τόσο τα πλαϊνά μαρσπιέ όσο και ο διαχύτης πίσω, ο οποίος περικλείει τις δύο μεγάλες εξαγωγές της εξάτμισης, έχουν επίσης επανασχεδιαστεί.

Επίσης, εμπρός και πίσω φέρει διακοσμητικά πακέτα γυαλιστερού μαύρου, ματ αλουμινίου ή ανθρακί χρώματος, ενώ τα τέσσερα κτυλίδια και τα λογότυπα RS μπορούν να σχεδιαστούν σε μαύρο χρώμα κατόπιν παραγγελίας.

Το Coupe είναι εφοδιασμένο με οροφή ανθρακονημάτων με δομή CFRP, η οποία μειώνει το βάρος του οχήματος κατά περίπου τέσσερα κιλά.

Στην καμπίνα, κυριαρχούν οι οριζόντιες γραμμές και τα σκούρα χρώματα. Τα σπορ καθίσματα RS είναι καλυμμένα με Alcantara και δέρμα ως στάνταρ, ή εξαιρετικής ποιότητας δέρμα Nappa ως προαιρετικό. Το πακέτο σχεδιασμού RS με κόκκινες ή γκρίζες νότες είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Το τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων καθώς και τα μαξιλαράκια γονάτων, διαθέτουν καλύμματα Alcantara με κόκκινες ή γκρι ραφές αντίθεσης.

Και τα δύο, διαθέτουν οθόνη αφής MMI 10,1 ιντσών, που μπορεί να προβάλλει και το σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus, ενώ μια συγκεκριμένη οθόνη RS παρέχει στον οδηγό πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία οδήγησης, τη διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση, το σπορ διαφορικό quattro, την πίεση ελαστικών και τη θερμοκρασία ελαστικών.

Audi: Ερχονται τα πανίσχυρα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

Στο προαιρετικό Audi virtual cockpit plus (οθόνη 12,3 ιντσών), ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ πολλαπλών οθονών – μία από αυτές είναι ο σχεδιασμός απόδοσης ειδικά για RS, ο οποίος εμφανίζει την κλίμακα της πλευρικής ταχύτητας. Όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το κουμπί επιλογής στο τιμόνι ενός τιμονιού RS mode από τα δύο διαθέσιμα, εμφανίζεται μία οθόνη RS που πληροφορεί για διάφορες τιμές – μία από αυτές τα g επιτάχυνσης. Η προαιρετική οθόνη προβολής προσφέρει επίσης αποκλειστικά γραφικά RS.

Τα RS 5 εφοδιάζονται με βενζινοκινητήρα 2.9 TFSI twin-turbo V6, ισχύος 450 ίππων, με εκπληκτική ροπή 600 Nm από τις μόλις 1.900 σ.α.λ. Επιταχύνουν στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και φτάνουν μέγιστη ταχύτητα έως 280 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic, που μεταφέρει τη ροπή στη μόνιμη τετρακίνηση quattro, ενώ οι αλλαγές μπορούν να γίνονται και από τις μανέτες στο τιμόνι.

Προαιρετικά, υπάρχει διαφορικό στον πίσω άξονα, ενώ στάνταρ είναι η ανάρτηση RS sport.

Εκτός από τα γνωστά modes comfort, auto, and dynamic, το στάνταρ Audi drive select προσφέρει επίσης και δύο νέα modes, τα RS1 και RS2. Αφού ο οδηγός έχει ρυθμίσει τα δύο νέα modes ώστε να ταιριάζουν στις προσωπικές του προτιμήσεις και τα αποθηκεύσει, μπορούν να ενεργοποιηθούν απευθείας μέσω του πλήκτρου "RS MODE" στο τιμόνι χωρίς να χρειάζεται να λειτουργήσει ξανά η απόκριση αφής MMI.

Τα νέα μοντέλα RS 5 είναι εξοπλισμένα με τροχούς 19 ιντσών, ενώ οι χαλύβδινοι δίσκοι έχουν δαγκάνες σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα. Ως εναλλακτική λύση, η Audi προσφέρει κεραμικούς δίσκους φρένων από άνθρακα για τον εμπρόσθιο άξονα. Οι δαγκάνες τους είναι βαμμένες σε γκρι, κόκκινο ή μπλε χρώμα.

Τα νέα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στο 2020…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ