ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 19.990 ευρώ η νέα Skoda Octavia

Από 19.990 ευρώ η νέα Skoda Octavia

Η 4η γενιά του μοντέλου, κάνει ήδη τα πρώτης βήματα στη χώρα μας, με προηγμένες τεχνολογίες, χαρακτηριστικούς χώρους και μοντέρνα σχεδίαση.

Ένα εμβληματικό μοντέλο για τη Skoda, η Octavia, στην 4η γενιά της, βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της τσεχικής μάρκας – μέλος του ομίλου VW - στη χώρα μας.

Η νέα Octavia, είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις βενζίνης 1.0 TSI – 110 hp και 1.5 TSI – 150 hp και πετρελαίου 2.0 TDI με 116 και 150 hp, σε δύο αμαξώματα Grand Coupe και Sportswagon, σε τιμές από 19.990 ευρώ και 20.900 ευρώ, αντίστοιχα.

Βασισμένη στην πλατφόρμα MQB Evo του Volkswagen Group, είναι πολύ πιο αεροδυναμική από πριν (συντελεστής οπισθέλκουσας Cd 0,24), φέρει head-up display, που εμφανίζει πληροφορίες στο παρμπρίζ, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων shift-by-wire και εργονομικά καθίσματα «Ergo».

Από 19.990 ευρώ η νέα Skoda Octavia

Με μήκος 4,689 μ., η Grand Coupe είναι 19 χιλιοστά μακρύτερη από πριν, και η Sportswagon κατά 22 χλστ. Αυξημένο και το πλάτος κατά 15 χλστ., όπως και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ της Sportswagon κατά 30 λίτρα (640), αλλά και της Grand Coupe (600 λίτρα, +10).

Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει ο φωτισμός LED, εμπρός - πίσω, το νέας σχεδίασης πολυλειτουργικό τιμόνι με δύο ακτίνες, ο πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη (από 8,25 έως 10 ίντσες) του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, το μοντέλο εφοδιάζεται με τη σουίτα Travel Assist, των σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Για πρώτη φορά φέρει Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning και Local Traffic Warning, ενώ επανεμφανίζονται τα Area View, Side Assist και Predictive Cruise Control, καθώς και τα συστήματα Adaptive Lane Assist, Traffic Jam Assist και Emergency Assist.

Από 19.990 ευρώ η νέα Skoda Octavia

Παράλληλα, με τη χρήση της τεχνολογίας Hands-on Detect, το σύστημα ελέγχει εάν ο οδηγός αγγίζει σταθερά το τιμόνι. Η συγκεκριμένη λειτουργία σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο σύστημα Travel Assist, προσφέρουν στη νέα Octavia χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης, ενώ στάνταρ υπάρχουν έως και εννέα αερόσακοι.

Πέραν των κινητήρων λανσαρίσματος, για πρώτη φορά, η γκάμα της Octavia θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις plug-in hybrid, την Octavia iV, καθώς και την Octavia RS iV (αναμένονται τον Νοέμβριο), έκδοση φυσικού αερίου Octavia G-TEC (διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο) και εκδόσεις e-TEC με ήπια υβριδική τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ