ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 10.980 ευρώ η νέα Skoda Fabia

Από 10.980 ευρώ η νέα Skoda Fabia

Η Skoda Fabia πέρασε στην 3η γενιά της, με πάνω από 4.000.000 πωλήσεις από το 1999 που λανσαρίστηκε πρώτη φορά.

Η Skoda Fabia πέρασε στην 3η γενιά της, με πάνω από 4.000.000 πωλήσεις από το 1999 που λανσαρίστηκε πρώτη φορά. Η ανασχεδιασμένη έκδοση που έφθασε και στη χώρα μας, φέρει νέα μάσκα με κάθετες ράβδους, επανασχεδιασμένα φώτα και νέο προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Επίσης, για πρώτη φορά η Fabia διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED, ενώ τα LED φώτα ημέρας είναι στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο τυπικό σχήμα C της SKODA.

Εξάλλου, εφοδιάζεται με νέες ζάντες αλουμινίου 15 - 18 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στις επενδύσεις των καθισμάτων, στα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό και στη λειτουργία των ηλεκτρικών αραθύρων.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της (3,997 μ. Μήκος), έχει ευρύχωρο μεταξόνιο (2,470 μ.) για πέντε άτομα και αποθηκευτικό χώρο 330 λίτρων (530 στην έκδοση Combi).

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά Simply Clever, η επένδυση διπλής όψης του χώρου αποσκευών μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ανάγλυφη πλευρά της είτε από την άλλη πλευρά που καθαρίζεται πιο εύκολα, υπάρχει βάση για tablet και δυο θύρες USB στον πίσω χώρο για τη φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών, ενώ διατίθεται και αφαιρούμενος φακός LED στον χώρο αποσκευών που φορτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Από 10.980 ευρώ η νέα Skoda Fabia
PHOTO: IVOHERCIK.COM

Σε επίπεδο κινητήρων, διαθέσιμο είναι το ατμοσφαιρικό σύνολο 1.0 MPI - 75 hp και ο turbo 1.0 TSI με 95 και 110 ίππους, που συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με 7-τάχυτο DSG (ο 110 ίππων).

Η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας περιλαμβάνει τον Προσαρμοστικό Έλεγχο Σταθερής Ταχύτητας, μια κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα, ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων.

Εξάλλου, υπάρχει επιλογή τεσσάρων ηχοσυστημάτων και συστημάτων infotainment, με τη χρήση εφαρμογών smartphone να εμφανίζονται στην οθόνη του συστήματος Infotainment.

Παράλληλα, η νέα Fabia διατίθεται και σε έκδοση Μonte Carlo, με σπορ αλλαγές στην εμφάνιση, έξω και μέσα, με ίδιους κινητήρες...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ