ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεώθηκε κι έρχεται το νέο Volkswagen Transporter 6.1

Ανανεώθηκε κι έρχεται το νέο Volkswagen Transporter 6.1
WWW.ACHIM-HARTMANN.COM

Το Volkswagen Transporter, με 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, έχει ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο το κόσμο. Με πλουσιότερο εξοπλισμό, σε πολλές εκδόσεις και δίλιτρα μοτέρ πετρελαίου.

Οι παλαιότεροι το θυμούνται ως «κλούβα». Το Volkswagen Transporter, με 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, έχει ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο το κόσμο. Η πρώτη έκδοση, με την κωδική ονομασία T1 παρουσιάστηκε το 1949, ξεχωρίζοντας από τον έξυπνο συνδυασμό της μέγιστης πρακτικότητας με τον καθαρό σχεδιασμό που αμέσως εκτίμησαν οι επαγγελματίες. Στο πέρασμα των χρόνων το Transporter απέκτησε εμβληματικό status, φτάνοντας μετά από συνεχή εξέλιξη και πρωτοπορία τις 6 γενιές.

Τώρα, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάζει την έκδοση T6.1, επιλέγοντας αυτόν τον κωδικό με επιρροές από το χώρο των υπολογιστών, με έμφαση στην ψηφιακή πλέον υπόσταση του μοντέλου. Το νέο Transporter 6.1 συνδέεται online, προσφέρει, αν είναι επιθυμητό, ψηφιακές πληροφορίες, διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Στην Ελλάδα αναμένεται το Νοέμβριο, οι τιμές θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ανανεώθηκε κι έρχεται το νέο Volkswagen Transporter 6.1
WWW.ACHIM-HARTMANN.COM

Στο νέο Transporter 6.1 ο πλήρως επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων προσφέρεται για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιακά όργανα. Το Digital Cockpit μαζί με το σύστημα πολυμέσων δημιουργούν μια νέα ψηφιακή διάταξη. Όλα τα συστήματα πολυμέσων (infotainment) συνδέονται ως στάνταρ με μια ηλεκτρονική online μονάδα σύνδεσης (OCU ή Online Connectivity Unit) με ενσωματωμένη μια κάρτα eSIM. H OCU αποτελεί τo κοινό σημείο αναφοράς για ένα νέο φάσμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και είναι ομαδοποιημένες κάτω από τις επωνυμίες «We Connect» και «We Connect Plus». Επιπλέον, η online σύνδεση στο νέο Transporter 6.1 επιτρέπει την ευρύτερη χρήση εντελώς νέων τεχνολογιών, όπως είναι ο φυσικός έλεγχος φωνής: «Hey, Volkswagen!».

Το καινούργιο ταμπλό, πληροί όχι μόνο τις απαιτήσεις της ψηφιοποίησης, αλλά και υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Έτσι είναι εφοδιασμένο με ένα πρόσθετο “ράφι” μπροστά από τον οδηγό, καθώς και με ένα μεγαλύτερο ανοικτό χώρο αποθήκευσης και ένα ακόμη “ράφι”, μπροστά από τον συνοδηγό. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone. Στο νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, υπάρχει τώρα ένας διακόπτης View, ο οποίος με ένα μόνο κλικ δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής των θεματικών ενοτήτων του Digital Cockpit.

Το τιμόνι με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο Transporter 6.1. Αντικαθιστά το υδραυλικό σύστημα και ταυτόχρονα, χάρη στη δυνατότητα του ελέγχου, υποστηρίζει πολλά νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Υποβοήθηση λωρίδας (Lane Assist), Υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist), Υποβοήθηση τρέιλερ (Trailer Assist) με ικανότητα έλξης έως 2.500 κιλά κ.ά.Βελτιώσεις υπάρχουν στις αναρτήσεις, ενώ αναβαθμίστηκαν οι λειτουργίες των γνωστών συστημάτων ελέγχου ολίσθησης και πέδησης, με την προσθήκη του συστήματος XDS, το οποίο βελτιώνει τα χαρακτηριστικά πρόσφυσης και έλξης.

Ανανεώθηκε κι έρχεται το νέο Volkswagen Transporter 6.1
WWW.ACHIM-HARTMANN.COM

Επίσης, στο σύνολο των νέων συστημάτων προστίθεται και το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων, ενώ για επιπλέον ασφάλεια υπάρχει και το σύστημα πλευρικής προστασίας (side protection) από το Crafter. Την προστασία από ατυχήματα κατά την οπισθοπορεία φροντίζει το σύστημα Rear Traffic Alert που προειδοποιεί ηχητικά εάν υπάρχουν οχήματα, πεζοί ή ποδηλάτες που πλησιάζουν πλευρικά το νέο Transporter 6.1. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε το σύστημα αναλαμβάνει επεμβαίνοντας στο σύστημα πέδησης. Νέο στην γκάμα, αλλά στάνταρ σύστημα, είναι το Cross Wind Assist, το οποίο σταθεροποιεί αυτόματα το νέο Transporter 6.1 στην περίπτωση πλευρικών ανέμων. Επίσης νέο και σε συνδυασμό με το DSG είναι το προαιρετικό ACC (Adaptive Cruise Control), το οποίο πλέον διαθέτει λειτουργία stop-and-go. Σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης ή οδήγησης στην πόλη, το νέο Transporter 6.1 ξεκινά αυτόματα μόλις ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα.

Το νέο Transporter 6.1 διαθέτει αισθητικές βελτιώσεις εξωτερικά και αναβαθμισμένα στοιχεία βασικού εξοπλισμού: ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, καινούργιο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα, διακοσμητική επένδυση στα όργανα και στις πλευρικές επιφάνειες, νέοι Η7 προβολείς ή LED προβολείς και πίσω φώτα, εσωτερικός LED φωτισμός, ηχοσύστημα Composition Audio με Bluetooth hands-free, θύρες USB και SD, συνδεσιμότητα Smartphone/iPhone, οθόνη αφής 8 ιντσών, το App Connect (έξυπνη ενσωμάτωση εφαρμογών τηλεφώνου), τα We Connect και We Connect Plus (online υπηρεσίες και λειτουργίες).

Ανανεώθηκε κι έρχεται το νέο Volkswagen Transporter 6.1
WWW.ACHIM-HARTMANN.COM

Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ένας νέος τρόπος φόρτωσης για ιδιαίτερα μακριά αντικείμενα που μπορούν πλέον να σπρωχτούν κάτω από το διπλό κάθισμα από την πλευρά του συνοδηγού (λειτουργία φόρτωσης κάτω από το κάθισμα). Αυτή η δυνατότητα αυξάνει το μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης από τα 2.450 στα 2.800 χιλιοστά και στην έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα 2.900 στα 3.300 χιλιοστά. Το Transporter 6.1 είναι επίσης εξοπλισμένο με ξεχωριστό σύστημα κλειδώματος του χώρου φόρτωσης (για οχήματα με διαχωριστικό) ώστε να επιτρέπεται το ανεξάρτητο κλείδωμα από την καμπίνα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει κορυφαίους πετρελαιοκινητήρες δύο λίτρων, σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110, 150 και 199 ίππων. Οι εκδόσεις με τους 150 και 199 ίππους μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Όλες οι εκδόσεις του νέου Transporter 6.1 με τους κινητήρες TDI πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP. Το μοντέλο θα προσφέρεται στην Ελλάδα στις εξής εκδόσεις: Van, Chassis (ιδανική βάση για μετασκευές), Multivan (7-θέσιο, με Luxury εξοπλισμό και design, ιδανικό για VIP μετακινήσεις), Caravelle (σε διάφορες διαμορφώσεις, έως και 9-θέσιο), Kombi (με βασικό πλούσιο εξοπλισμό, έως και 9-θέσιο) και αυτοκινούμενο, το ιδιαίτερα γνωστό California…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ