ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Πανελλήνιος-Τουρκ Τέλεκομ: 82-74

Πανελλήνιος-Τουρκ Τέλεκομ: 82-74
ομαδικη

Πρόκριση Πανελληνίου, μετά την ήττα του Άρη και νέος "εμφύλιος" με Μαρούσι στους "16"

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος έδειξε τις διαθέσεις του και με σοβαρότητα και συγκέντρωση επέβαλε το ρυθμό του, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ. Ο πλουραλισμός της ελληνικής ομάδας ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, καθώς τέσσερις παίκτες του Ηλία Ζούρου σκόραραν πάνω από 10 πόντους.
Συγκεκριμένα ο Ραντένοβιτς είχε 20, ο Νιούλεϊ 16, ο Γκόλεματς 12 και ο Παπαμακάριος 11, την ώρα που η Τουρκ Τέλεκομ στηρίχθηκε μόνο στους Ερντογάν και Ουίνστον. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η τουρκική ομάδα επιχείρησε 24 τρίποντα και ευστόχησε στα 11 από αυτά, αλλά ο Πανελλήνιος ήταν πιο σταθερός στα δίποντα φτάνοντας στο 72%.

Φυσικά το μυαλό και το... αυτί των ανθρώπων της ομάδας της Κυψέλης ήταν στο παιχνίδι του Άρη με την Μπνέι Χασαρόν, καθώς ο Πανελλήνιος περίμενε ήττα της ελληνικής ομάδας για να πάρει αυτός την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-30, 64-51, 82-74

Πανελλήνιος: Όστοϊτς 4, Παπαμακάριος 11 (3), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 2, Νιούλεϊ 16, Ναντζφέι 4, Πέτροβιτς 2, Γκόλεματς 12 (1), Ραντένοβιτς 20 (1), Γκράντι 9.

Τουρκ Τέλεκομ: Μπλάκνεϊ 2, Ερντογάν 14 (2), Ερμίς 7 (1), Ράιτ 6, Γιαρανγκουμέ 9 (2), Ατσικ, Οζκάν 6 (2), Ουίνστον 13 (1), Ακπινάρ 13 (3), Παρς 4.

Ζούρος: "Ευχής έργον η πρόκριση"

Ο Ηλίας Ζούρος μετά το ματς, τόνισε: " Η νίκη ήταν πολύ σημαντική γιατί έφερε και την πρόκριση που ήταν ευχής έργον. Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη επί του Άρη και άλλη επί της Τουρκ. Είναι μια ιστορική πρόκριση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και τους συνεργάτες μου. Το να φτάσεις ως εδώ είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δώσουμε προκριματικά ματς για να περάσουμε στους ομίλους.

Όμως, το παιχνίδι αυτό τελείωσε και τώρα η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. κοιτάμε το ματς με τον Άρη για το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι μια δυνατή ομάδα και βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογικά θέση από εμάς. Στο ημίχρονο έμαθα το σκορ του δικού του αγώνα και έπρεπε να μην απροσανατολιστούμε, αλλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας στόχο. Τους συγχαίρω γιατί το έκαναν καλά

".

Ερκουμέντ: "Ο Πανελλήνιος είναι πολύ καλή ομάδα"

Από την πλευρά του, ο Σουντέρ Ερκουμέντ είπε: " Για εμάς ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι, αλλά ήρθαμε για να παίξουμε όμορφο μπάσκετ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Ο Πανελλήνιος ήταν πιο έτοιμος και έχω να πω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον επόμενο γύρο και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στον τελικό της διοργάνωσης".

Με Μαρούσι στους "16"

Η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Πανελλήνιος, τον έφερε στον όμιλο του Αμαρουσίου, που με τη νίκη του επί της Ροάν κατέκτησε την πρώτη θέση του δικού του γκρουπ (ισοβάθμησε με την Ζαντάρ, αλλά είχε καλύτερο γκολ-αβερέιτζ στα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες) άρα και στην φάση των "16" θα έχουμε νέο "εμφύλιο".

Οι δυο ελληνικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν δυο ρωσικές. Την Κίμκι του Σέρτζιο Σκαριόλο και του Κάρλος Ντελφίνο και τη Ντιναμό Μόσχας του Ντέιβιντ Μπλατ και του Τζανέρο Πάργκο. Σούπερ-μονομαχίες!

Οι υπόλοιποι όμιλοι:

Δέκατος όμιλος
Ούνικς Καζάν
Τουρκ Τέλεκομ
Ζαντάρ
Μπένετον Τρεβίζο

Ενδέκατος όμιλος
Άζοβμας Μάριουπολ
Παμέσα Βαλένθια
Ερυθρός Αστέρας
Χέμοφαρμ

Δωδέκατος όμιλος
Σαρλερουά
Μπιλμπάο
Ασβέλ
Άρτλαντ Ντράγκονς

Οι αγώνες γίνονται από 27/1 έως 10/3 και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στο φάιναλ-έιτ, που θα γίνει από 9 μέχρι 12 Απριλίου.












































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ