NBA

NBA: Τα Depth Chart των 30 ομάδων για την σεζόν 2022/23

NBA: Τα Depth Chart των 30 ομάδων για την σεζόν 2022/23
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η σεζόν 2022/23 του NBA βρίσκεται προ των Πυλών και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα Depth Charts των 30 ομάδων της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η σεζόν 2022/23 του NBA κάνει τα χαράματα της Τετάρτης (18/10) το πρώτο τζάμπολ της και οι 30 μονομάχοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούν, σε μία σεζόν που μοιάζει να είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην κορυφή.

Η φετινή χρονιά έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Μία σειρά από λόγους ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να είναι παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη, αφού κάθε διεκδικητής του τίτλου έχει τα δικά του ψεγάδια.

Οι πρωταθλητές Γουόριορς θεωρητικά ξεκινούν λίγο πιο μπροστά στην… αφετηρία, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς ότι μετά το σκηνικό με την γροθιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ πολλά μπορούν να αλλάξουν. Οι περσινοί φιναλίστ Σέλτικς θα παραταχθούν με νέο προπονητή μετά την τιμωρία του Ίμε Ουντόκα. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν ένα γεμάτο ρόστερ αλλά περιμένουν τον Κρις Μίντλετον, οι Κλίπερς θα δουν επιτέλους ξανά στο παρκέ τους Λέοναρντ-Τζορτζ και οι Νάγκετς θα έχουν ξανά στην διάθεσή τους τον Τζαμάλ Μάρι και τον Μάικλ Πόρτερ.

Οι Νετς και οι Λέικερς αποτελούν ερωτηματικά για… 15 διαφορετικούς λόγους. Οι Σίξερς θέλουν να δουν αν θα βρουν χημεία οι Χάρντεν-Εμπίντ με τους υπόλοιπους. Οι Μάβερικς έχουν τον Λούκα Ντόντσιτς. Οι Χιτ είναι πάντα υπολογίσιμοι, οι Σανς πιστεύουν ότι θα είναι καλύτεροι φέτος. Ομάδες όπως οι Χοκς και οι Γουλβς έκαναν μεγάλες κινήσεις μέσω ανταλλαγών κοιτάζοντας ψηλά. Οι Πέλικανς θα έχουν πλέον τον Ζάιον Γουίλιαμσον που έχασαν όλη την περσινή σεζόν. Οι Γκρίζλις και οι Ράπτορς πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ζημιές. Κοινώς... χαμός!

Κυρίες και κύριοι λοιπόν, καλώς ήλθατε στην πιθανότατα πιο ανοιχτή σεζόν των τελευταίων χρόνων στο NBA με 10 ομάδες να στοχεύουν στον τίτλο και τουλάχιστον πέντε ομάδες να έχουν στο μυαλό τους στο NBA Draft 2023 και τον... Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Ιδού τα Depth Chart των ομάδων

Σημείωση: Στην περίπτωση που ένας παίκτης είναι τραυματίας και αναμένεται να μείνει καιρό εκτός δράσης έχει τοποθετηθεί πιο πίσω στο Depth Chart ακόμα και αν είναι βασικός, αφού θα αργήσει να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Ανατολή

Ατλάντικ

Μπόστον Σέλτικς

Με λίγα λόγια: Οι περσινοί φιναλίστ των τελικών του NBA προχώρησαν σε σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι με φόντο το πρωτάθλημα. Εκεί όμως που πανηγύριζαν, ήρθαν τα απανωτά χτυπήματα, αφού έχασαν τον Ντανίλο Γκαλινάρι (μάλλον για σεζόν) και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς (για αρκετές εβδομάδες, ίσως μήνες). Αυτά όμως δεν ήταν καν τα μεγαλύτερα προβλήματά τους. Αυτά ήρθαν λίγο αργότερα, όταν έγινε γνωστό ότι τιμώρησαν με έναν χρόνο αποκλεισμό τον προπονητή τους, Ίμε Ουντόκα, επειδή σύναψε σχέση με υπάλληλο.

Οι Σέλτικς είναι μία ομάδα με βάθος, ταλέντο και εξαιρετική άμυνα. Σίγουρα όμως είναι ένα ζήτημα το πώς θα αντιδράσουν φέτος δεδομένου ότι πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα.

To Depth Chart:
PG: Μάρκους Σμαρτ, Ντέρικ Γουάιτ, Πέιτον Πρίτσαρντ, Τζέι Ντι Ντέιβισον (two way)
SG: Τζέιλεν Μπράουν, Μάλκολμ Μπρόγκντον
SF: Τζέισον Τέιτουμ, Σαμ Χάουζερ, Τζάστιν Τζάκσον
PF: Γκραντ Γουίλιαμς, Νόα Βονλέ, Ντανίλο Γκαλινάρι (τραυματίας, θα επιστρέψει το 2023)
C: Αλ Χόρφορντ, Μπλέικ Γκρίφιν, Μφιόντου Καμπενγκέλε (two way), Λιουκ Κορνέτ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς (τραυματίας, εκτός μέχρι τον Δεκέμβριο)
Προπονητής: Τζο Ματσούλα

Φιλαντέλφεια 76ερς

Με λίγα λόγια: Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε… έκπτωση στις απολαβές του, κάτι που βοήθησε τους Σίξερς να γεμίσουν το ρόστερ τους με την απόκτηση (είτε ως free agents είτε με ανταλλαγή) παικτών όπως ο Πι Τζέι Τάκερ, ο Μόντρεζλ Χάρελ, ο Ντάνουελ Χάουζ και ο ΝτιΆντονι Μέλτον.

Το βάθος του πάγκου και η σωματική κατάσταση του Τζέιμς Χάρντεν ήταν τα μεγαλύτερα ερωτηματικά των Σίξερς πέρυσι, με τη Φιλαντέλφεια να ελπίζει ότι τα έλυσε όλα αυτά. Αν ισχύει αυτό, τότε ο πήχης θα μπει πάρα πολύ ψηλά την νέα σεζόν.

To Depth Chart:
PG: Τζέιμς Χάρντεν, ΝτιΆντονι Μέλτον, Σέικ Μίλτον, Τζέιντεν Σπρίνγκερ
SG: Ταϊρίς Μάξι, Ματίς Τάιμπουλ, Φουρκάν Κορκμάζ, Μάικλ Φόστερ (two way)
SF: Τομπάιας Χάρις, Ντάνουελ Χάουζ
PF: Πι Τζέι Τάκερ, Τζορτζ Νιάνγκ, Τζούλιαν Τσαμπανί (two way)
C: Τζοέλ Εμπίντ, Μοντρέζλ Χάρελ, Πολ Ριντ
Προπονητής: Ντοκ Ρίβερς

Μπρούκλιν Νετς

Με λίγα λόγια: Πρέπει να ψάξει κάποιος πάρα πολύ - και λογικά χωρίς αποτέλεσμα - για να βρει μία ομάδα το ταβάνι της οποίας απέχει τόσο πολύ από το πάτωμά της. Βάσει ρόστερ οι Νετς θα έπρεπε να είναι από τα φαβορί για τον τίτλο. Η παρουσία της τριάδας των Ντουράντ, Ίρβινγκ, Σίμονς με μία σειρά από εξαιρετικούς ρολίστες στο πλευρό τους το εξασφαλίζει αυτό. Όποιος τους έχει παρακολουθήσει ωστόσο ξέρει ότι απλώς δεν μπορεί να ποντάρει πάνω τους.

Οι Νετς είναι μία από τις πιο γεμάτες ομάδες στο NBA από τις θέσεις 1-4 (στο 5 υπάρχει ένα θέμα, αφού πίσω από τον Κλάξτον υπάρχει το χάος). Έχει τρεις σταρ που ταιριάζουν αγωνιστικά. Ο πρώτος όμως (Ντουράντ) το καλοκαίρι ζήτησε ή να δοθεί με ανταλλαγή ή να απολυθούν οι Νας/Μαρκς για να μείνει (και δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του), ο δεύτερος (Ίρβινγκ) ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας και ο τρίτος (Σίμονς) έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι 16 μήνες λόγω σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Το κοκτέιλ σίγουρα είναι εκρηκτικό και μένει να φανεί τι θα γίνει φέτος.

To Depth Chart:
PG: Μπεν Σίμονς, Πάτι Μιλς, Έντμοντ Σάμνερ, Αλόντες Γουίλιαμς (two way)
SG: Καϊρί Ίρβινγκ, Σεθ Κάρι (τραυματίας), Καμ Τόμας, Ντέιβιντ Ντιουκ (two way),
SF: Τζο Χάρις, Τι Τζέι Γουόρεν, Κέσλερ Έντουαρντς, Γιούτα Γουτανάμπε
PF: Κέβιν Ντουράντ, Ρόις Ο’Νιλ
C: Νικ Κλάξτον, Μαρκίφ Μόρις, ΝτιΆρον Σαρπ
Προπονητής: Στιβ Νας

Τορόντο Ράπτορς

Με λίγα λόγια: Οι πρωταθλητές του 2019 δεν έχουν κάποιον σούπερ σταρ στο ρόστερ τους, αν και πιστεύουν ότι μπορούν να τον χτίσουν στο πρόσωπο του Σκότι Μπαρνς. Είναι όμως μία από τις πλέον ιδιαίτερες ομάδες της λίγκας, ένα σύνολο που κάθε αντίπαλος απλώς… σιχαίνεται να παίζει απέναντί του.

Ο Νικ Νερς έχει φτιάξει ένα ρόστερ γεμάτο ημίψηλους παίκτες που κάνουν λίγο από όλα. Οι πεντάδες χωρίς πόιντ γκαρντ, χωρίς σέντερ - ενίοτε χωρίς ούτε πόιντ γκαρντ, ούτε σέντερ, παρά απλώς 5 φόργουορντ στο παρκέ (!) - μπορούν να εκνευρίσουν κάθε αντίπαλο. Το Τορόντο δεν ανήκει στα φαβορί. Είναι όμως μια εξαιρετική ομάδα. Και αν ο Σκότι Μπαρνς εξελιχθεί στον παίκτη που έχουν στο μυαλό τους οι Καναδοί, τότε η Ανατολή θα έχει βρει ακόμα έναν διεκδικητή του τίτλου.

To Depth Chart:
PG: Φρεντ ΒανΒλίτ, Μαλάχι Φλιν, Τζεφ Ντότουιν (two way)
SG: Γκάρι Τρεντ, Νταλάνο Μπάντον, Ρον Χάρπερ (two way)
SF: Ότζι Ανουνόμπι, Ότο Πόρτερ, Τζάστιν Τσαμπανί
PF: Σκότι Μπαρνς, Κρις Μπουσέ, Θαντέους Γιανγκ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
C: Πασκάλ Σιάκαμ, Πρίσιους Ατσούα, Κεμ Μπερτς, Κρίστιαν Κολόκο
Προπονητής: Νικ Νερς

Νιου Γιορκ Νικς

Με λίγα λόγια: Τα πάνω-κάτω συνεχίστηκαν και πέρυσι για τους Νικς, που έναν χρόνο μετά την πρόκρισή τους στα playoffs δεν κατάφεραν καν να βρεθούν σε τροχιά play-in τουρνουά, μένοντας εκτός 10αδας στην Ανατολή. Αυτό είναι κάτι που πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει φέτος, ωστόσο πρέπει να θυμούνται ότι αυτή ίσως και να είναι η πιο ανταγωνιστική Ανατολή όλων των εποχών.

Η απόκτηση του Τζέιλεν Μπράνσον έδωσε στους Νικς τον πόιντ γκαρντ που έψαχναν χρόνια, έστω και αν τον χρυσοπλήρωσαν για να τον αποκτήσουν. Η αρχική τους πεντάδα είναι συμπαθητική - και θα μοιάζει ακόμα καλύτερη αν ο Μπάρετ ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Ο πάγκος όμως γενικώς είναι… ύποπτος, τα κενά στις θέσεις των “πλάγιων” εμφανή και ο Τζέιμς Ντόλαν παραμένει ιδιοκτήτης της ομάδας. Μένει να φανεί αν η Νέα Υόρκη μπορεί να κάνει την έκπληξη.

To Depth Chart:
PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ντέρικ Ρόουζ, Μάιλς ΜακΜπράιντ, Ράιαν Αρκιντιάκονο, Τρέβορ Κις (two way)
SG: Αρ Τζέι Μπάρετ, Ιμάνουελ Κουίκλι, Κουέντιν Γκράιμς, Σβι Μιχάιλιουκ
SF: Εβάν Φουρνιέ, Καμ Ρέντις, Φέρον Χαντ (two way)
PF: Τζούλιους Ραντλ, Όμπι Τόπιν, Τζέρικο Σιμς
C: Μίτσελ Ρόμπινσον, Αϊζέια Χάρτενσταϊν
Προπονητής: Τομ Τίμποντο

Σέντραλ

Μιλγουόκι Μπακς

Με λίγα λόγια: Οι πρωταθλητές του 2021 έχουν τους λόγους τους να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το repeat την περασμένη σεζόν αν δεν τραυματιζόταν ο Κρις Μίντλετον στα playoffs. Η έναρξη της φετινής σεζόν βρίσκει ακόμα τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της ομάδας στα.. πιτς, όπως και τους δύο παίκτες που θεωρητικά θα τον ξεκουράζουν (Κόνατον και Ινγκλς).

Οι Μπακς βέβαια παραμένουν διεκδικητές του τίτλου. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μία σειρά καλών σουτέρ και παικτών με μέγεθος στο πλευρό του το εξασφαλίζει αυτό. Ο Γιάννης θα κάνει τα… δικά του και θα περιμένει τους Χόλιντεϊ, Μίντλετον, Άλεν, Πόρτις, Κόνατον να τον βοηθήσουν. Την ίδια στιγμή βέβαια δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι ο Λόπεζ μεγαλώνει και παίκτες όπως ο Χιλ, ο Μάθιους και ο Ιμπάκα έχουν μείνει με λίγο καύσιμο στο ντεπόζιτο. Αν ξεπεταχτεί ο Νουόρα ή ο Μαμουκελασβίλι τα δεδομένα σίγουρα θα άλλαζαν.

To Depth Chart:
PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζορτζ Χιλ, Τζεβόν Κάρτερ, Έι Τζέι Γκριν (two way)
SG: Γκρέισον Άλεν, Γουέσλι Μάθιους, Μαρσόν Μποτσάμπ
SF: Τζόρνταν Νουόρα, Κρις Μίντλετον (τραυματίας), Πατ Κόνατον (τραυματίας), Τζο Ινγκλς (τραυματίας, θα επιστρέψει περίπου τον Δεκέμβριο)
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις, Θανάσης Αντετοκούνμπο
C: Μπρουκ Λόπεζ, Σερτζ Ιμπάκα, Σάντρο Μαμουκελασβίλι (two way)
Προπονητής: Μάικ Μπούντενχόλζερ

Σικάγο Μπουλς

Με λίγα λόγια: Οι Μπουλς εξέπληξαν όλο το NBA στο πρώτο μισό της σεζόν με τις μαζεμένες νίκες που σημείωσαν. Ενώ έμοιαζαν έτοιμοι όμως να ανέβουν ακόμα ένα επίπεδο, ήρθε ο τραυματισμός του Λόνζο Μπολ τον περασμένο Ιανουάριο να τους προσγειώσει. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για απουσια 6-8 εβδομάδων, ωστόσο 9 μήνες αργότερα παραμένει εκτός δράσης και ίσως κλείσει 12 μήνες εκτός παρκέ πριν επιστρέψει έπειτα από την νέα επέμβαση που υποβλήθηκε στο γόνατο πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Οι Μπουλς έκαναν μετρημένες κινήσεις, εστιάζοντας κυρίως στο να κρατήσουν τον κορμό τους. Η τριάδα των ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν, Βούτσεβιτς εξασφαλίζει μία σταθερότητα. Το Σικάγο όμως έχει ανάγκη από τον Πάτρικ Γουίλιαμς να βγει μπροστά και να εξελιχθεί στον παίκτη που περιμένουν. Πάνω από όλα όμως έχει ανάγκη τον Λόνζο Μπολ προκειμένου να πιάσει το ταβάνι του.

To Depth Chart:
PG: Άγιο Ντοσούμνου, Άλεξ Καρούσο, Γκόραν Ντράγκιτς, Ντάλεν Τέρι, Λόνζο Μπολ (τραυματίας - εκτός επ’ αόριστον)
SG: Ζακ ΛαΒίν, Κόμπι Γουάιτ, Μάλκολμ Χιλ (two way)
SF: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Τζαβόντε Γκριν
PF: Πάτρικ Γουίλιαμς, Ντέρικ Τζόουνς,
C: Νίκολα Βούτσεβιτς, Αντρέ Ντράμοντ, Τόνι Μπράντλεϊ, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Κώστας Αντετοκούνμπο (two way)
Προπονητής: Μπίλι Ντόνοβαν

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Με λίγα λόγια: Οι Καβαλίερς ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν, όπου ήταν σε τροχιά playoffs συνεχώς, πριν τελικά μείνουν εκτός postseason λόγω των μαζεμένων τραυματισμών που ξεκλήρισαν το ρόστερ τους. Μερικούς μήνες αργότερα, οι Καβς μοιάζουν ακόμα πιο απειλητικοί.

Η απόκτηση του Ντόνοβαν Μίτσελ με ανταλλαγή από τους Τζαζ έφερε ενθουσιασμό στο Κλίβελαντ. Ο Μίτσελ είναι All Star, σε καλή ηλικία, με αρκετά χρόνια συμβόλαιο μπροστά του και κίνητρο. Το πάντρεμά του με τον Γκάρλαντ στην άμυνα είναι ένα θέμα, ωστόσο η παρουσία των Μόμπλεϊ και Άλεν στην πλάτη τους απλοποιεί τα πράγματα. Οι Καβς θέλουν να μπουν στα playoffs. Και, βάσει ρόστερ, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Αρκεί φυσικά να μείνουν υγιείς.

To Depth Chart:
PG: Ντάριους Γκάρλαντ, Ραούλ Νέτο, Ρίκι Ρούμπιο (τραυματίας - επιστρέφει το 2023)
SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Καρίς ΛεΒέρτ
SF: Άιζακ Οκόρο, Τσέντι Οσμάν, Λαμάρ Στίβενς, Ντίλαν Βίντλερ
PF: Έβαν Μόμπλεϊ, Κέβιν Λαβ, Ντιν Γουέιντ
C: Τζάρετ Άλεν, Ρόμπιν Λόπεζ, Αϊζέια Μόμπλεϊ (two way)
Προπονητής: Τζέι Μπι Μπίκερσταφ

Ντιτρόιτ Πίστονς

Με λίγα λόγια: Οι Πίστονς έμειναν πιστοί στο πλάνο τους να συνεχίζουν να δίνουν τόσο στα νιάτα, ελπίζοντας ότι πέτυχαν διάνα με την επιλογή του Τζέιντεν Άιβι στο NBA Draft 2022. Για να είναι σίγουροι ωστόσο ότι οι πιτσιρικάδες τους θα έχουν σωστή καθοδήγηση, έφεραν δύο βετεράνους (Μπερκς και Μπογκντάνοβιτς) για να κρατάνε τα λουριά.

Στο Ντιτρόιτ δεν έχουν ιδιαίτερες βλέψεις για φέτος. Ελπίζουν ωστόσο ότι η φετινή σεζόν θα βοηθήσει ώστε ο Κάνινγκχαμ θα εξελιχθεί στον γκαρντ που ονειρεύονται, ο Άιβι θα είναι το ιδανικό του συμπλήρωμα και ο Στιούαρτ ο ψηλός που θα τους πλαισιώσει σωστά, με μία σειρά από ρολίστες γύρω τους (με πρώτο τον Μπέι). Είναι μία ομάδα που σίγουρα θα έχει μερικές καλές στιγμές.

To Depth Chart:
PG: Κέιντ Κάνινγκχαμ, Κίλιαν Χέιζ, Κόρι Τζόζεφ
SG: Τζέιντεν Άιβι, Άλεκ Μπερκς, Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, Μπάντι Μποχάιμ
SF: Σαντίκ Μπέι, Χαμίντου Ντιαλό, Μπράξτον Κι
PF: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Αϊζέια Λίβερς, Κέβιν Νοξ
C: Αϊζέια Στιούαρτ, Τζέιλεν Ντούρεν, Μάρβιν Μπάγκλεϊ (τραυματίας), Νέρλενς Νόελ (τραυματίας)
Προπονητής: Ντουέιν Κέισι

Ιντιάνα Πέισερς

Με λίγα λόγια: Η Ιντιάνα άρχισε να γυρίζει σελίδα από τα μέσα της περσινής σεζόν, όταν έστειλε τον Ντομάντας Σαμπόνις στους Κινγκς για χάρη του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Φέτος ωστόσο είναι η πρώτη σεζόν όπου είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι ο… Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Οι Πέισερς έχουν βρει τον πόιντ γκαρντ τους για τα επόμενα χρόνια (Χαλιμπάρτον) και μερικούς νεαρούς παίκτες να τον πλαισιώσουν (Μάθουριν, Ντουάρτε). Πλέον έχουν μόνο δύο πράγματα στο μυαλό τους: Να εξελίξουν τους νεαρούς παίκτες τους και να ανταλλάξουν τον Μάιλς Τέρνερ, τον οποίο έχουν στο σφυρί… από πάντα, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει κάποια πρόταση που να τους ικανοποιεί.

To Depth Chart:
PG: Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Άντριου Νέμπχαρντ
SG: Μπάντι Χιλντ, Μπένεντικτ Μάθουριν, Τέρι Τέιλορ, Τρέβελιν Κουίν (two way)
SF: Κρις Ντουάρτε, Άαρον Νέσμιθ, Κένταλ Μπράουν (two way)
PF: Τζέιλεν Σμιθ, Αϊζέια Τζάκσον, Όσα Μπρίσετ, Τζέιμς Τζόνσον
C: Μάιλς Τέρνερ, Ντάνιελ Τάις, Γκόγκα Μπιτάτζε
Προπονητής: Ρικ Κάρλαϊλ

Σάουθιστ

Μαϊάμι Χιτ

Με λίγα λόγια: Οι Χιτ βίωσαν μία περίεργη σεζόν πέρυσι, γεμάτη τραυματισμούς και απουσίες. Το καλοκαίρι έχασαν τον Πι Τζέι Τάκερ. Ακόμα κι έτσι όμως παραμένουν μία υπολογίσιμη ομάδα, η οποία έχει αποδείξει πως αν βρει μπροστά της μία ευκαιρία για διάκριση δεν θα την χάσει (όπως φάνηκε και στην “φούσκα” το 2020 που έφτασε μέχρι τους τελικούς).

Το κοντέρ των Μπάτλερ και Λάουρι έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα για το Μαϊάμι, που αποφάσισε φέτος να προωθήσει στην βασική πεντάδα τον - κορυφαίο έκτο παίκτη της περσινής σεζόν - Τάιλερ Χίρο, ελπίζοντας ότι ο Μπαμ Αντεμπάγιο θα κάνει ένα βήμα μπροστά και ο Βίκτορ Ολαντίπο θα βρει τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα όμως, αν και υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών ρολιστών, οι Χιτ υστερούν γενικά σε μέγεθος, κάτι που είναι πολύτιμο. Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν βέβαια αν ο ρούκι Νίκολα Γιόβιτς μπορέσει να προσφέρει άμεσα.

To Depth Chart:
PG: Κάιλ Λάουρι, Γκέιμπ Βίνσεντ, Ντρου Σμιθ (two way)
SG: Τάιλερ Χίρο, Βίκτορ Ολαντίπο, Μαξ Στρους
SF: Τζίμι Μπάτλερ, Ντάνκαν Ρόμπινσον, Τζαμάλ Κέιν (two way)
PF: Κέιλεμπ Μάρτιν, Χέιγουντ Χάισμιθ, Νίκολα Γιόβιτς
C: Μπαμ Αντεμπάγιο, Ντεγουέιν Ντέντμον, Ομέρ Γιουρτσεβέν, Γιουντόνις Χάσλεμ
Προπονητής: Έρικ Σπόλστρα

Ατλάντα Χοκς

Με λίγα λόγια: Έναν χρόνο μετά την πορεία τους μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, οι Χοκς υπέστησαν πέρυσι το ¨”hangover of the overachiever”. Σε απλά ελληνικά, δεν διαχειρίστηκαν ποτέ την απροσδόκητη πορεία τους, ήταν μέτριοι, τελικά μπήκαν με το ζόρι στα playoffs (ως 8οι) και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Και αυτό έμελλε να υποχρεώσει την διοίκηση της ομάδας να προβεί σε κινήσεις. Βασικά σε μία σημαντική κίνηση.

Η έλευση του Ντεζάντε Μάρι με ανταλλαγή από τους Σπερς ήταν αυτή που έδειξε ότι η Ατλάντα δεν αστειεύεται και κοιτάζει ψηλά. Ο Μάρι είναι φίλος με τον Τρέι Γιανγκ και φιλοδοξεί να συνθέσει μαζί του ένα από τα κορυφαία δίδυμα γκαρντ στο NBA. Στο πλευρό τους θα έχουν δύο φόργουορντ που φιλοδοξούν να κάνουν το Step Up (Χάντερ, Κόλινς), έναν σταθερό σέντερ (Καπέλα) και έναν ελπιδοφόρο σέντερ (Οκόνιου). Κάπου εκεί όμως η ποιότητα πέφτει απότομα στις άλλες θέσεις του ροτέισον, αφού ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι τραυματίας και ο 8ος καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο.. Τζάστιν Χόλιντεϊ. Αν οι Χοκς θέλουν να πετύχουν, πρέπει να ελπίζουν ότι θα πάνε όλα όπως τα σκέφτονται.

To Depth Chart:
PG: Τρέι Γιανγκ, Άαρον Χόλιντεϊ, Τρεντ Φόρεστ (two way)
SG: Ντεζάντε Μάρι, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (τραυματίας), Βιτ Κρέιτσι, Τζάρετ Κάλβερ (two way)
SF: ΝτιΆντρε Χάντερ, Τζάστιν Χόλιντεϊ, Τζέιλεν Τζόνσον, Έι Τζέι Γκρίφιν, Ταϊρίς Μάρτιν
PF: Τζον Κόλινς, Φρανκ Καμίνσκι
C: Κλιντ Καπέλα, Ονιέκα Οκόνιου,
Προπονητής: Νέιτ ΜακΜίλαν

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

Με λίγα λόγια: Οι Γουίζαρντς έφεραν στα μέσα της περσινής σεζόν τον Κρίσταπς Πορζίνγκις για να πείσουν τον Μπράντλι Μπιλ να μείνει. Ο Μπιλ το εκτίμησε αυτό και το καλοκαίρι πήρε ένα καράβι λεφτά (251 εκατ. δολάρια για 5ετές συμβόλαιο) για να μείνει. Τώρα πρέπει να βρει και έναν τρόπο να οδηγήσει τους Γουίζαρντς στα playoffs.

Η Ουάσινγκτον έχει ένα ενδιαφέρον ρόστερ. Ρολίστες όπως ο (τρομερός πέρυσι) Κούζμα, οι Μόρις και Μπάρτον (που ήρθαν πακέτο από το Ντένβερ), ο Χατσιμούρα, ο Γκάφορντ θα δώσουν πράγματα. Στην πραγματικότητα όμως, ίσως τα κλειδιά για την εξέλιξη των Γουίζαρντς να τα κρατάει ο Ντένι Αβντίγια. Αν ο Ισραηλινός ανεβάσει φέτος την απόδοσή του, η Ουάσινγκτον θα γίνει μία ενδιαφέρουσα ομάδα.

To Depth Chart:
PG: Μόντε Μόρις, Ντελόν Ράιτ, Τζόνι Ντέιβις
SG: Μπράντλι Μπιλ, Κόρι Κίσπερτ, Τζόρνταν Γκούντγουιν (two way)
SF: Γουίλ Μπάρτον, Ντένι Άβντιγια, Τζόρνταν Σέικελ (two way)
PF: Κάιλ Κούζμα, Ρούι Χατσιμούρα, Άντονι Γκιλ, Αϊζάια Τοντ
C: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ντάνιελ Γκάφορντ, Τάι Γκίμπσον, Βέρνον Κάρι,
Προπονητής: Γουές Άνσελντ

Σάρλοτ Χόρνετς

Με λίγα λόγια: Οι Χόρνετς ήθελαν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω. Η υπόθεση του Μάιλς Μπρίτζες όμως - που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βια και τέθηκε εκτός ομάδας - τους έκοψε τα φτερά. Κάπως έτσι, η Σάρλοτ ετοιμάζεται για μία σεζόν όπου μοιάζει καταδικασμένη να μείνει στην μετριότητα.

Ο ΛαΜέλο Μπολ εξακολουθεί να κάνει τους Χόρνετς 30% πιο διασκεδαστικούς. Από εκεί και πέρα όμως μένουν οι τραβηγμένες προσπάθειες του Ροζίερ, η αγωνία για το αν ο Χέιγουορντ θα μείνει υγιής και η απόφαση του (δεξιόχειρα) Μέισον Πλάμλι να αρχίσει να εκτελεί βολές με το αριστερό χέρι στα 32 του χρόνια. Όλα αυτά δεν μοιάζουν ακριβώς με την συνταγή της επιτυχίας.

To Depth Chart:
PG: Τέρι Ροζίερ, Ντένις Σμιθ, Τέο Μαλεντόν (two way)
SG: ΛαΜέλο Μπολ, Κόντι Μάρτιν, Τζέιμς Μπούκναϊτ, Μπράις ΜακΓκόουενς (two way)
SF: Γκόρντον Χέιγουορντ, Κέλι Ούμπρε
PF: Πι Τζέι Ουάσινγκτον, Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, Τζέι Τι Θορ
C: Μέισον Πλάμλι, Μαρκ Γουίλιαμς, Νικ Ρίτσαρντς, Κάι Τζόουνς
Προπονητής: Στιβ Κλίφορντ

Ορλάντο Μάτζικ

Με λίγα λόγια: Ο Πάολο Μπανκέρο (Νο1 στο NBA Draft 2022) φέρνει αέρα αλλαγής στους Μάτζικ. Όχι από φέτος βέβαια. Αλλά δίνει στο Ορλάντο κάτι να ελπίζει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια που η ομάδα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το Ορλάντο έχει ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ στο NBA. Παίκτες όπως ο Φραντζ Βάγκνερ, ο Γουέντελ Κάρτερ, ο Τζέιλεν Σαγκς και ο Κόουλ Άντονι δίνουν ελπίδες. Είναι βέβαια το δίδυμο των (μόνιμων κατοίκων της injured list) Μαρκέλ Φουλτζ - Τζόναθαν Άιζακ που θα μπορούσε να τους ανεβάσει επίπεδο. Τόσο ο Φουλτζ όμως, όσο και ο Άιζακ παραμένουν χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει να παίξει σε αγώνα NBA από τον Αύγουστο του 2020.

To Depth Chart:
PG: Κόουλ Άντονι, Μαρκέλ Φουλτζ (τραυματίας), Αρ Τζέι Χάμπτον
SG: Τζέιλεν Σαγκς, Γκάρι Χάρις, Τέρενς Ρος, Άντμιραλ Σκόφιλντ (two way), Κεβόν Χάρις (two way)
SF: Φραντζ Βάγκνερ, Τσούμα Οκέκε, Κέιλεμπ Χούσταν, Τζόναθαν Άιζακ (τραυματίας)
PF: Πάολο Μπανκέρο, Μόριτζ Βάγκνερ, Μπολ Μπολ
C: Γουέντελ Κάρτερ, Μο Μπάμπα
Προπονητής: Τζαμάλ Μόσλι

Δύση

Νόρθγουεστ

Ντένβερ Νάγκετς

Με λίγα λόγια: Οι Νάγκετς περίμεναν μία ολόκληρη σεζόν για να βρεθούν πάλι στο σημείο όπου μπορούν να υποστηρίξουν ότι είναι διεκδικητές του τίτλου. Βασικά, δεν το υποστηρίζουν, αλλά το φωνάζουν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να επιβεβαιώσουν όσους πίστεψαν σε αυτούς το 2020, όταν έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης.

Οι Τζαμάλ Μάρι και Μάικλ Πόρτερ επιστρέφουν φέτος, κάτι που σημαίνει ότι ο - δις συνεχόμενες φορές MVP του NBA - Νίκολα Γιόκιτς θα έχει επιτέλους στο πλευρό του τον 2ο και τον 3ο καλύτερο παίκτη της ομάδας. Αν οι δυο τους πιάσουν τα γνωστά τους στάνταρ απόδοσης, τότε το Ντένβερ έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει στο τέλος του δρόμου.

To Depth Chart:
PG: Τζαμάλ Μάρι, Μπόουνς Χάιλαντ, Ις Σμιθ, Κόλιν Γκιλέσπι (two way)
SG: Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Μπρους Μπράουν, Κρίστιαν Μπράουν, Πέιτον Γουάτσον
SF: Μάικλ Πόρτερ, Νταβόν Ριντ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Τζακ Γουάιτ (two way)
PF: Άαρον Γκόρντον, Τζεφ Γκριν, Ζέκε Νάτζι
C: Νίκολα Γιόκιτς, ΝτιΆντρε Τζόρνταν
Προπονητής: Μάικ Μαλόουν

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Με λίγα λόγια: Το καλοκαίρι οι Γουλβς έστειλαν στην Γιούτα… τα πάντα για να πάρουν τον Ρούντι Γκομπέρ. Ήταν ο δικός τους τρόπος για να πουν ότι πλέον πάνε στην λογική του “All In” για να κάνουν την υπέρβαση.

Το πάντρεμα των Τάουνς-Γκομπέρ είναι αυτό για το οποίο αγωνιούν όλοι δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι περισσότερες ομάδες (βασικά όλες οι άλλες εκτός από τους Καβαλίερς) παίζουν συχνά με 4 ή και 5 περιφερειακούς. Οι Γουλβς πιστεύουν όμως ότι οι δύο ψηλοί θα βρουν χημεία και παράλληλα ελπίζουν ότι ο Άντονι Έντουαρντς θα παίζει σαν All Star προκειμένου να κάνουν ζημιές.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆντζελο Ράσελ, Τζόρνταν ΜακΛάφιν
SG: Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ρίβερς, Μπριν Φορμπς, Τζέιλεν Νόουελ
SF: Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς, Κάιλ Άντερσον, Γουέντελ Μουρ
PF: Καρλ-Άντονι Τάουνς, Ταϊρόν Πρινς, Τζος Μινότ, Έρικ Πάσκαλ (two way)
C: Ρούντι Γκομπέρ, Ναζ Ριντ, Νέιθαν Νάιτ, Λούκα Γκάρζα (two way)
Προπονητής: Κρις Φιντς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία απογοητευτική σεζόν - απόρροια του γεγονότος ότι ο Ντέμιεν Λίλαρντ αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω τραυματισμού - οι Μπλέιζερς ελπίζουν ότι φέτος θα επιστρέψουν στον… σωστό δρόμο. Και η αλήθεια είναι ότι, με βάση τις κινήσεις που έκαναν, έχουν λόγο να το πιστεύουν αυτό.

Ο Λίλαρντ είναι πλέον καλά και πλέον στο πλευρό του έχει ξανά παίκτες που ταιριάζουν στο στυλ του. Η απόκτηση των Τζεράμι Γκραντ και Γκάρι Πέιτον αλλάζει επίπεδο τους Μπλέιζερς στην άμυνα, την ίδια στιγμή που ο Σάιμονς ελπίζει να γίνει ο νέος ΜακΚόλουμ και ο Χαρτ να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Το Πόρτλαντ σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό φέτος.

To Depth Chart:
PG: Ντέμιεν Λίλαρντ, Γκάρι Πέιτον (τραυματίας)
SG: Άνφερνι Σάιμονς, Σέντον Σαρπ, Κίον Τζόνσον
SF: Τζος Χαρτ, Νασίρ Λιτλ
PF: Τζέραμι Γκραντ, Τζάστιν Γουίνσλοου, Τρέντον Γουότφορντ, Τζαμπάρι Γουόκερ
C: Γιουσούφ Νούρκιτς, Ντριου Γιούμπανκς, Γκρεγκ Μπράουν, Ολιβιέ Σαρ (two way)
Προπονητής: Τσόνσι Μπίλαμπς

Γιούτα Τζαζ

Με λίγα λόγια: Οι Τζαζ είπαν να κάνουν restart φέτος. Και το έκαναν με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στην πρόσφατη ιστορία του NBA, αφού ουσιαστικά διέλυσαν το ρόστερ με το οποίο πορεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν συνεχόμενες παρουσίες στα playoffs.

Ντόνοβαν Μίτσελ, Ρούντι Γκομπέρ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Ρόις Ο’Νιλ (τα 4/5 της βασικής πεντάδας δηλαδή) βρίσκονται σε άλλες πολιτείες. Οι μόνοι παίκτες που θυμίζουν τι ήταν κάποτε οι Τζαζ είναι οι Κόνλεϊ και Κλάρκσον και αυτο γιατί απλώς προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ομάδα να τους πάρει. Ο Λάουρι Μάρκανεν και ο Κόλιν Σέξτον είναι πλέον τα νέα πρόσωπα της ομάδας, με την Γιούτα να έχει στην κατοχή της δεκάδες μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου, ελπίζοντας ότι ένα εξ αυτών θα εξελιχθεί σε έναν χρόνο από τώρα στον Βικτόρ Γουεμπενιαμά.

To Depth Chart:
PG: Μάικ Κόνλεϊ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Λεάντρο Μπολμάρο
SG: Κόλιν Σέξτον, Μαλίκ Μπίσλι, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Τζόνι Τζουζάνγκ (two way)
SF: Λάουρι Μάρκανεν, Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ, Σιμόνε Φοντέκιο, Οτσάι Αγκμπάτζι
PF: Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Ρούντι Γκέι
C: Κέλι Ολίνικ, Γουόκερ Κέσλερ, Ουντόκα Αζουμπουίκε, Μίκα Πότερ (two way)
Προπονητής: Γουίλ Χάρντι

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Με λίγα λόγια: Αν δινόταν βραβείο “Ομάδα YOLO της σεζόν” αυτό λογικά θα πήγαινε με άνεση στους Θάντερ την τελευταία διετία. Φέτος η Οκλαχόμα Σίτι θα έχει περισσότερο… ανταγωνισμό σε αυτό το θέμα, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι πραγματικά κακές και έχουν το βλέμμα τους στον Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε ελπίδα ότι οι Θάντερ μπορεί να σκεφτόντουσαν να πάρουν καμία νίκη εξανεμίστηκε όταν ο Τσετ Χόλμγκρεν (Νο3 στο NBA Draft 2022) τέθηκε εκτός για την σεζόν. Ακόμα κι έτσι, ενίοτε τα πειράματα των Θάντερ - με τους οποίους θα αγωνιστεί για τρίτη σεζόν ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι - έχουν ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα ότι θα έχουν στο ρόστερ έναν Τζέιλεν Γουίλιαμς και έναν Τζέιλιν Γουίλιαμς, απλώς επειδή… μπορούν. Όπως και να έχει, οι Θάντερ θα προσφέρουν και ωραίες στιγμές στον κόσμο. Θα φροντίσουν για αυτό οι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Γκίντι, Ντορτ, Ποκουσέβσκι και ίσως ο Ντιένγκ.

To Depth Chart:
PG: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Τρε Μαν
SG: Τζος Γκίντι, Αϊζάια Τζο, Άαρον Γουίγκινς, Λίντι Γουότερς (two way)
SF: Λου Ντορτ, Τζέιλεν Γουίλιαμς, Ουσμάν Ντιένγκ, Γιουτζίν Ομορούι (two way)
PF: Ντάριους Μπέιζλι, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Κέντρικ Γουίλιαμς, Τσετ Χόλμγκρεν (τραυματίας - εκτός για σεζόν)
C: Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ, Μάικ Μουσκάλα, Τζέιλιν Γουίλιαμς
Προπονητής: Μαρκ Ντάινολτ

Πασίφικ

Γκόλτεν Στέιτ Γουόριορς

Με λίγα λόγια: Οι πρωταθλητές ξεκινούν ξανά από την πρώτη θέση της εκκίνησης. Οι Γουόριορς είναι η ομάδα που θέλουν να νικήσουν όλοι. Όπως αποδείχθηκε όμως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το κάστρο να πέσει από μέσα, με το σκηνικό με την γροθιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ να επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα.

Οι Γουόριορς είναι μία ομάδα που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Η πεντάδα των Κάρι Τόμπσον, Πουλ, Γουίγκινς, Γκριν παρέα με έμπειρους βετεράνους (Λούνι, Ιγκουοντάλα, Γκριν) και τους ελπιδοφόρους πιτσιρικάδες (Γουάισμαν, Κουμίνγκα, Μούντι) δημιουργεί ένα τρομερό κοκτέιλ. Η γροθιά του Γκριν ωστόσο ίσως τα αλλάξει όλα.

To Depth Chart:
PG: Στεφ Κάρι, Ράιαν Ρόλινς, Τάι Τζερόμ (two way)
SG: Κλέι Τόμπσον, Τζόρνταν Πουλ, Μόουζες Μούντι
SF: Άντριου Γουίγκινς, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Άντρε Ιγκουοντάλα, Άντονι Λαμπ
PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Τζόναθαν Κουμίνγκα, Πάτρικ Μπάλντουιν
C: Κεβόν Λούνι, Τζέιμς Γουάισμαν, ΤζαΜάικαλ Γκριν
Προπονητής: Στιβ Κερ

Φοίνιξ Σανς

Με λίγα λόγια: Οι Σανς τα διέλυσαν όλα πέρυσι στην κανονική περίοδο έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Μία εξευτελιστική εντός έδρας ήττα στο Game 7 του δεύτερου γύρου των playoffs από τους Μάβερικς, ένα σκάνδαλο με τον ιδιοκτήτη της ομάδας (Ρόμπερτ Σάρβερ) και ένα πάγωμα βασικού παίκτη (Κράουντερ) αργότερα, το Φοίνιξ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα - μοντέλο. Και δεν ξέρει κανείς τι θα θυμίζει γενικώς φέτος.

Οι Σανς είναι δεδομένο ότι θα είναι καλοί και συνεπείς. Ομάδα που ξεκινάει με τους Πολ, Μπούκερ στις θέσεις των γκαρντ και έχει στο πλευρό τους μία νεανική και ταλαντούχα frontline (Μπρίτζες, Τζόνσον, Έιτσον) δεν γίνεται να είναι κακή. Πόσο καλή θα είναι όμως και πόσο θα επηρεαστούν όλοι από όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες; Η απάντηση θα δοθεί στο τέλος της σεζόν ή ίσως και νωρίτερα.

To Depth Chart:
PG: Κρις Πολ, Κάμερον Πέιν, Ντουέιν Ουάσινγκτον (two way)
SG: Ντέβιν Μπούκερ, Λάντρι Σάμετ,
SF: Μίκαλ Μπρίτζες, Ντάμιον Λι, Τζος Οκότζι
PF: Κάμερον Τζόνσον, Τόρι Κρεγκ, Ις Γουέινραϊτ (two way), Τζα Κράουντερ (εκτός ομάδας)
C: ΝτιΆντρε Έιτον, Ντάριο Σάρις, Μπίσμακ Μπιγιόμπο, Τζοκ Λάνταλ
Προπονητής: Μόντι Γουίλιαμς

Λ.Α Κλίπερς

Με λίγα λόγια: Οι φετινοί Κλίπερς μοιάζουν με μπασκετική ονείρωξη. Είναι η ομάδα με το πιο βαθύ ρόστερ στο NBA και 9 (!) ημίψηλους παίκτες με 3-and-D χαρακτηριστικά σε μία εποχή που όταν μία ομάδα έχει πάνω από δύο αισθάνεται πλήρης. Οι Κλίπερς μπορούν αν θέλουν να έχουν ροτέισον 12 παικτών σε κάθε ματς χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν κάτι. Κι όμως, αυτή η ομάδα είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Το δίδυμο των Λέοναρντ και Τζορτζ είναι στα χαρτιά ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην λίγκα. Πέρυσι όμως αυτή η άποψη έμεινε στα… χαρτιά, αφού ο Λέοναρντ έχασε την σεζόν λόγω τραυματισμού (ρήξη χιαστού). Αν οι δυο τους όμως είναι καλά και οι ρολίστες δέσουν δίπλα τους, τότε οι Κλίπερς θα είναι πολύ επικίνδυνοι. Βασικά, αν γίνουν όλα αυτά, το τέλος της σεζόν ενδέχεται να τους βρει πρωταθλητές. Πρώτα βέβαια πρέπει να μείνουν υγιείς.

To Depth Chart:
PG: Ρέτζι Τζάκσον, Τζον Γουόλ, Τζέισον Πρέστον
SG: Πολ Τζορτζ, Νόρμαν Πάουελ, Τέρανς Μαν
SF: Κουάι Λέοναρντ, Λιουκ Κενάρντ, Μπράντον Μπόστον
PF: Μάρκους Μόρις, Νικολά Μπατούμ, Αμίρ Κόφι, Μούσα Ντιαμπατέ (two way)
C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Μόουζες Μπράουν (two way)
Προπονητής: Τάιρον Λου

Λ.Α Λέικερς

Με λίγα λόγια: Μετά την περσινή απογοητευτική/καταστροφική/τραγική σεζόν (ό,τι και να γράψει κάποιος θα έχει δίκιο) οι Λέικερς θέλουν φέτος να πατήσουν ξανά στα πόδια τους. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής έγιναν νεότεροι και πιο αθλητικοί. Το βασικό τους πρόβλημα βέβαια δεν το έλυσαν.

Οι Λέικερς προσπάθησαν όλο το καλοκαίρι να ξεφορτωθούν τον Γουέστμπρουκ, ο οποίος ξεκάθαρα δεν ταιριάζει αγωνιστικά με τους Τζέιμς και Ντέιβις. Δεν τα κατάφεραν και τώρα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να είναι μία… ωραία ατμόσφαιρα. Η έλευση του Ντάρβιν Χαμ στον πάγκο θεωρητικά θα βοηθησει στο να αλλάξει το κλίμα, ωστόσο οι Λέικερς έχουν μπόλικη δουλειά μπροστά τους. Και ελάχιστο χρόνο.

To Depth Chart:
PG: Πάτρικ Μπέβερλι, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ντένις Σρούντερ (τραυματίας), Σκότι Πίπεν (two way)
SG: Όστιν Ριβς, Λόνι Γουόκερ, Κέντρικ Ναν, Μαξ Κρίστι
SF: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τρόι Μπράουν, Ματ Ράιαν
PF: Άντονι Ντέιβις, Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, Γουέιν Γκέιμπριελ, Κόουλ Σουίντερ
C: Ντάμιαν Τζόουνς, Τόμας Μπράιαντ
Προπονητής: Ντάρβιν Χαμ

Σακραμέντο Κινγκς

Με λίγα λόγια: Την τελευταία φορά που οι Κινγκς μπήκαν στα playoffs, ο Κίγκαν Μάρι (επιλογή τους στο Νο4 του NBA Draft 2022) πήγαινε πρώτη δημοτικού. Ελπίδα τους είναι ότι αυτό το απογοητευτικό σερί - το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του NBA - θα σπάσει φέτος, ωστόσο τα δεδομένα δεν είναι υπέρ τους.

Το δίδυμο των Φοξ - Σαμπόνις υπόσχεται πολλά Pick and Roll, ο Χέρτερ και ο Μονκ θα ανοίξουν το γήπεδο με το σουτ τους, ο Χάρισον Μπαρνς θα δώσει αυτά που δίνει εδώ και χρόνια, ο Μίτσελ θα παίζει άμυνα για δύο και ο Κίγκαν Μάρι ελπίζει ότι θα μπει στην κουβέντα για τον ρούκι της χρονιάς. Για να μπουν οι Κινγκς στα playoffs είναι πολύ πιθανό να πρέπει να γίνουν όλα αυτά μαζί. Αν κάτι από αυτά δεν συμβεί, τότε το σερί θα ανέβει στις 17 συνεχόμενες σεζόν.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆρον Φοξ, Ντάβιον Μίτσελ, Μάθιου Ντελαβεντόβα,
SG: Κέβιν Χέρτερ, Μαλίκ Μονκ, Τέρενς Ντέιβις, Κίον Λιούις (two way)
SF: Χάρισον Μπαρνς, Κέι Ζι Οκπάλα,
PF: Κίγκαν Μάρι, Τέι Λάιλς, Τσιμέζι Μέτου, Τσίμα Μονέκε
C: Ντομάντας Σαμπόνις, Ρισόν Χολμς, Άλεξ Λεν, Νέμιας Κουέτα (two way)
Προπονητής: Μάικ Μπράουν

Σάουγουεστ

Ντάλας Μάβερικς

Με λίγα λόγια: Οι Μάβερικς τίναξαν την μπάνκα στον αέρα την περσινή σεζόν φτάνοντας μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου λύγισαν από τους - μετέπειτα πρωταθλητές - Γουόριορς. Το καλοκαίρι έχασαν τον κατά τεκμήριο δεύτερο καλύτερο παίκτη τους (Μπράνσον), αλλά πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν ψηλό με τα στοιχεία που τους έλειπε (Κρίστιαν Γουντ). Και ο στόχος είναι μία πορεία αντίστοιχη της περσινής.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα στο Ντάλας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σκριν για να στήσει το Pick and Roll και σουτέρ να του ανοίγουν το παρκέ. Το Ντάλας έχει αρκετούς ψηλούς που τους αρέσει να κάνουν σκριν και πολλούς σουτέρ, με έναν εξ αυτών πλέον να είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και ελπίζει ότι αυτό θα είναι αρκετό για να καλυφθεί το μεγάλο κενό που άφησε στον τομέα της δημιουργίας και της εκτέλεσης ο Μπράνσον.

To Depth Chart:
PG: Λούκα Ντόντσιτς, Σπένσερ Ντίνγουιντι, Φακούντο Καμπάσο, Φρανκ Ντιλικινά, ΜακΚίντλεϊ Ράιτ (two way)
SG: Τζος Γκριν, Τζέιντεν Χάρντι, Τέο Πίνσον, Τάιλερ Ντόρσεϊ (two way)
SF: Ρέτζι Μπούλοκ, Τιμ Χάρνταγουεϊ,
PF: Ντόριαν Φίνι-Σμιθ, Μαξ Κλέμπερ, Νταβίς Μπέρτανς
C: Τζαβέιλ ΜακΓκί, Κρίστιαν Γουντ, Ντουάιτ Πάουελ
Προπονητής: Τζέισον Κιντ

Μέμφις Γκρίζλις

Με λίγα λόγια: Οι Γκρίζλις είναι μία από τις πιο όμορφες ιστορίες του NBA. Μία ομάδα σε μικρή αγορά, που χτίστηκε μέσα από το NBA Draft και στοχεύει στον τίτλο. Σε μία δυνατή Δύση οι Γκρίζλις κατάφεραν πέρυσι να κατακτήσουν την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και να φτάσουν μέχρι τον δεύτερο γύρο, όπου αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Γουόριορς, χάνοντας στο μεσοδιάστημα για κάποια παιχνίδια τον Τζα Μοράντ. Φέτος θέλουν το βήμα παραπάνω.

Το Μέμφις ξεκινάει την σεζόν από μειονεκτική θέση, αφού θα πρέπει τους πρώτους μήνες της σεζόν να πορευτεί χωρίς τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του, Τζάρεν Τζάκσον, τον άνθρωπο δηλαδή που δένει την άμυνα με τις τάπες του και ανοίγει το παρκέ στην επίθεση με το σουτ του. Αν αντέξουν μέχρι να επιστρέψει ο Τζάκσον, τότε θα μπορέσουν να ελπίζουν σε καλές μέρες.

To Depth Chart:
PG: Τζα Μοράντ, Τάιους Τζόουνς, Κένεντι Τσάντλερ
SG: Ντέσμοντ Μπέιν, Ντέιβιντ Ρόντι, Ντάνι Γκριν (τραυματίας - εκτός για σεζόν)
SF: Ντίλον Μπρουκς, Τζον Κόντσαρ, Τζέικ ΛαΡάβια, Βινς Γουίλιαμς (two way)
PF: Ζάιρ Γουίλιαμς, Μπράντον Κλαρκ, Σάντι Αλντάμα, Τζάρεν Τζάκσον (τραυματίας - επιστρέφει τέλη 2022 με αρχές 2023)
C: Στίβεν Άνταμς, Εξέβιερ Τίλμαν, Κένεθ Λόφτον (two way)
Προπονητής: Τέιλορ Τζένκινς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Με λίγα λόγια: Οι Πέλικανς κατάφεραν πέρυσι να μπουν στα playoffs σχεδόν από το πουθενά παρά το γεγονός ότι ο Ζάιον Γουίλιαμσον έχασε όλη την σεζόν. Φέτος κράτησαν τον κορμό τους και πλέον θα έχουν και τον σταρ τους μαζί τους. Απολύτως λογικά, οι στόχοι είναι ακόμα ψηλότεροι.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι τα πράγματα δεν μπορεί να είναι τόσο απλά. Η Νέα Ορλεάνη πρέπει να βρει τρόπο να αφομοιώσει στο σύστημά της έναν παίκτη που θα απαιτεί να παίρνει επιθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι παίκτες όπως ο Ίνγκραμ και ο ΜακΚόλουμ δεν θα έχουν τόσο συχνά την μπάλα στα χέρια. Την ίδια στιγμή, το σήμα κατατεθέν της ομάδας πέρυσι ήταν η άμυνα και ο Γουίλιαμσον είναι μέτριος αμυντικός. Όπως και να έχει, δεν γίνεται να μην ενθουσιάζονται οι Πέλικανς στην σκέψη του πόσο καλή ομάδα μπορούν να φτιάξουν φέτος.

To Depth Chart:
PG: Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Χοσέ Αλβαράντο, Ντιβόντε Γκράχαμ
SG: Μπράντον Ίνγκραμ, Νάτζι Μάρσαλ, Γκάρετ Τεμπλ, Κίρα Λιούις
SF: Χέρμπερτ Τζόουνς, Τρέι Μέρφι, Ντίσον Ντάνιελς, Ντερέν Σίμπορν (two way)
PF: Ζάιον Γουίλιαμσον, Λάρι Νανς
C: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Τζάκσον Χέιζ (τραυματίας)
Προπονητής: Γουίλι Γκριν

Σαν Αντόνιο Σπερς

Με λίγα λόγια: Οι Σπερς είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περσινής σεζόν - όταν έστειλαν τον Ντέρικ Γουάιτ στους Σέλτικς - να κάνουν σαφές ότι θα μπουν σε νέα εποχή rebuilding. Αν κάποιος δεν το κατάλαβε αυτό πέρυσι, σίγουρα το αντιλήφθηκε για τα καλά το καλοκαίρι όταν το Σαν Αντόνιο έστειλε τον Ντεζάντε Μάρι στους Χοκς για.., ψίχουλα.

Η φετινή σεζόν θα είναι δύσκολη για τους φίλους των Σπερς, που θα βλέπουν στο παρκέ μία ομάδα που θα μοιάζει περισσότερο με κολέγιο. Τα "Σπιρούνια" θα πορευτούν φέτος έχοντας ως σταρ τους Κέλντον Τζόνσον και Ντέβιν Βάσελ, ελπίζοντας ότι ο Τζέρεμι Σόχαν (Νο9 στο NBA Draft 2022) θα είναι τόσο καλός όσο φαντάζονται και ότι ο Τρε Τζόουνς θα είναι καλός οργανωτής. Με λίγα λόγια, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

To Depth Chart:
PG: Τρε Τζόουνς, Μπλέικ Γουέσλι,
SG: Ντέβιν Βάσελ, Τζόσους Πρίμο, Τζος Ρίτσαρντσον, Μαλάκι Μπράνχαμ
SF: Κέλντον Τζόνσον, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, Ρομέο Λάνγκφορντ, Τζόρνταν Χολ (two way)
PF: Τζέρεμι Σόχαν, Αϊζέια Ρόμπι, Κέιτα Μπάτες-Ντιοπ, Ντόμινικ Μπάρλοου (two way)
C: Γιάκομπ Πετλ, Ζακ Κόλινς, Γκογκούι Τζενγκ
Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς

Χιούστον Ρόκετς

Με λίγα λόγια: Οι Ρόκετς είναι ακόμα μία ομάδα που θα θυμίζει… Κολέγιο λόγω των ηλικιών των παικτών και θα έχει το βλέμμα της στον Βίκτορ Γουεμπανιαμά. Από τις ομάδες της… ουράς πάντως, ενδέχεται το Χιούστον να είναι η πλέον διασκεδαστική, αφού έχει πολύ ταλέντο μαζεμένο.

Το ιδιαίτερο δίδυμο των Πόρτερ, Γκριν στις θέσεις των γκαρντ, η κλάση του (Νο2 του NBA Draft 2022) Τζαμπάρι Πάρκερ και το εκκεντρικό στυλ του Αλπερέν Σενγκούν κάτω από το καλάθι κάνει τους Ρόκετς μία fun to watch ομάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι όλο αυτό το ταλέντο θα φέρει νίκες. Βασικά, δεν είναι καν σίγουρο ότι οι Ρόκετς θέλουν να πάρουν νίκες. Σίγουρα πάντως θα υπάρχουν βραδιές που το Χιούστον θα προσφέρει διασκεδαστικές στιγμές.

To Depth Chart:
PG: Κέβιν Πόρτερ, Τάι Ουάσινγκτον, Ντάισεν Νιξ, Τρέβορ Χάτζινς (two way)
SG: Τζέιλεν Γκριν, Τζος Κρίστοφερ, Ντάριους Ντέις (two way)
SF: Έρικ Γκόρντον, Τάρι Ίσον, Γκάρισον Μάθιους,
PF: Τζαμπάρι Σμιθ, Τζασόν Τέιτ, Κένιον Μάρτιν
C: Αλπερέν Σενγκούν, Μπρούντο Φερνάντο, Ουσμάν Γκαρούμπα, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς
Προπονητής: Στίβεν Σάιλας

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΣΙΞΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ