NBA

NBA: Η λίγκα τιμώρησε τον Σάρβερ με αποκλεισμό ενός έτους και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων

Ο Σάρβερ σε αγώνα των Φοίνιξ Σανς
Ο Σάρβερ σε αγώνα των Φοίνιξ Σανς PHOTO CREDITS: © 2021 ROSS D. FRANKLIN / AP IMAGES

Έπειτα από την έρευνα που ξεκίνησε το ΝΒΑ για τις κατηγορίες σε βάρος του Ρόμπερτ Σάρβερ, η λίγκα ενημέρωσε πως ο ισχυρός άνδρας των Σανς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους από τον οργανισμό παράλληλα με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι καταγγελίες περί ρατσιστικής και σεξιστικής συμπεριφοράς σε βάρος του ιδιοκτήτη των Σανς, Ρόμπερτ Σάρβερ οδήγησαν το ΝΒΑ να ξεκινήσει έρευνα για τον ισχυρό άντρα των "Ήλιων". Το απόγευμα της 13ης Σεπτέμβρη η λίγκα ανακοίνωσε πως όντως ο Σάρβερ υπέπεσε σε ανάλογα αδικήματα τουλάχιστον πέντε φορές, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε σεξιστική και ρατσιστική γλώσσα σε γυναίκες υπαλλήλους.

Μάλιστα η γυναίκα του, Πένι Σάρβερ έστειλε μηνύματα με τρεις πρώην υπαλλήλους των Σανς λέγοντας "αποφάσισα να προσεγγίσω αυτούς τους ανθρώπους και να τους πω πόσο απογοητευμένη και πληγωμένη είμαι από αυτά τα ψέματα που κυκλοφορούν για τον σύζυγό μου. Μοιράστηκα την προδοσία που αισθάνθηκα και ανέφερα τον πόνο που αισθανόμαστε. Οποιαδήποτε άποψη όμως ότι προσπάθησα να τους εκφοβίσω είναι ανότητη και υπερβολική".

Ως εκ τούτου το ΝΒΑ αποφάσισε την τιμωρία του Σάρβερ και τον αποκλεισμό του από τον οργανισμό των Φοίνιξ Σανς και των Φοίνιξ Μέρκιουρι για διάστημα ενός έτους. Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα δοθούν σε οργανισμούς κατά του ρατσισμού και του σεξισμού.

Τέλος ο Σάρβερ θα ακολουθήσει εκπαίδευση που θα στοχεύσει στην διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς.

TAGS NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ