NBA

NBA, Σέλτικς: Ο Ουντόκα τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό για την σχέση του με υπάλληλο της ομάδας

Ο Ίμε Ουντόκα στον πάγκο των Σέλτικς
Ο Ίμε Ουντόκα στον πάγκο των Σέλτικς AP PHOTO/STEVEN SENNE

Οι Σέλτικς ανακοίνωσαν την τιμωρία του Ίμε Ουντόκα με έναν χρόνο αποκλεισμό από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω της παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού, ενώ παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Ο Ίμε Ουντόκα δεν θα προπονήσει τους Σέλτικς την σεζόν 2022/23. Σε μία απόφαση που λίγο-πολύ ήταν γνωστή, οι "Κέλτες" ενημέρωσαν ότι τιμώρησαν τον προπονητή τους με έναν χρόνο αποκλεισμό επειδή σύναψε σχέση με υπάλληλο της ομάδας, κάτι που απαγορευόταν από τον εσωτερικό κανονισμό. Την ομάδα θα καθοδηγεί ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Τζο Ματσούλα.

Η τιμωρία του νεαρού τεχνικού ενδέχεται πάντως να ήταν απλώς η αρχή, αφού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο στην συνέχεια να απολυθεί. Όπως και να έχει, όμως, πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, αφού είναι πρωτόγνωρο για έναν προπονητή να τιμωρείται με έναν χρόνο αποκλεισμό από την ομάδα.

"Θέλω να απολογηθώ στους παίκτες, τους φιλάθλους σε όλο τον οργανισμό των Σέλτικς και την οικογένειά μου που τους απογοήτευσα" δήλωσε ο Ουντόκα στο ESPN, για να προσθέσει: "Λυπάμαι που έβαλα την ομάδα σε αυτή την δύσκολη θέση και δέχομαι την απόφασή της. Ως ένδειξη σεβασμού για όσους εμπλέκονται, δεν θα κάνω κάποιο άλλο σχόλιο".

Ο Ουντόκα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Σέλτικς το περσινό καλοκαίρι, έχοντας μία εξαιρετική ρούκι σεζόν, αφού οδήγησε την ομάδα μέχρι τους τελικούς του NBA, όπου τελικά το πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Γουόριορς με 4-2 νίκες.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ