ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να τους... βγει η ψυχή

Να τους... βγει η ψυχή
παπαμακαριος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε ότι "χωρίς ψυχή δεν μπορείς να πετύχεις μεγάλους στόχους"

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε τη Λε Μαν, αλλά σίγουρα δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του, ενώ το παιχνίδι με τη γαλλική ομάδα στιγματίστηκε και από τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες του ΣΕΦ με τους αστυνομικούς να βρίσκουν τη λύση στη ρίψη... δακρυγόνου!
Σίγουρα, το παραπάνω "σκηνικό" δε θα πέρασε αδιάφορο από την Ευρωλίγκα, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τέτοιου είδους περιστατικά στα γήπεδα. Όμως, το θέμα της βίας έχει κουράσει τόσο πολύ όλους μας, που πλέον δεν υπάρχει και λόγος να ασχολούμαστε περισσότερο, είτε φταίνε οι φίλαθλοι, είτε οι αστυνομικοί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει έλλειψη λύσεων. Κι όμως, η ομάδα που κτίστηκε το καλοκαίρι με μεγάλα ποσά να σκορπίζονται, δεν έχει την απαραίτητη πληρότητα λίγους μήνες πριν το Φάιναλ Φορ της Αθήνας.

Ο Τζέρι ΜακΝαμάρα έφυγε νωρίς, ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας ακόμη δεν έχει επιστρέψει, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης παίζει κατόπιν αιτήσεως του κόσμου (με τη Λε Μαν το όνομά του ακούστηκε ρυθμικά αρκετές φορές) και ο Μουλαομέροβιτς αποτελεί παρελθόν με τον Στεφάνοφ να παίρνει τη θέση του.

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν ακόμη έναν παίκτη, αλλά το θέμα είναι πώς θα καλυφθούν τα κενά εκ των έσω και πότε η ομάδα θα παίξει μπάσκετ με συγκεκριμένη τακτική στο 5 εναντίον 5. Ίσως και ποτέ, αφού η φιλοσοφία του Πίνι Γκέρσον δεν περιλαμβάνει (προς το παρόν) τέτοια προοπτική και σκέψη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίζει σε αυτόν το γρήγορο έως βιαστικό ρυθμό, ο οποίος ή αποσυντονίζει τον αντίπαλο ή αποδιοργανώνει ακόμη και την ίδια την ελληνική ομάδα.

Παπαμακάριος: "Χωρίς ψυχή δε φτάνεις ψηλά"

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό έχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα και η ομάδα του Πίνι Γκέρσον είναι σαφές ότι θα δώσει άλλον έναν αγώνα, δίχως περιθώρια για απώλειες. Ο Μανώλης Παπαμακάριος μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση με το δικέφαλο, αλλά και για τη νίκη επί της Λε Μαν, τόνισε:

"Μπήκαμε μουδιασμένα στο παιχνίδι, ενώ οι Γάλλοι προσπάθησαν να μας αιφνιδιάσουν. Σε συνδυασμό με όσα έγιναν εκτός παρκέ, μας ανάγκασαν να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά αποδείξαμε ότι έχουμε ψυχή και χωρίς ψυχή δεν μπορείς να φτάσεις στην επίτευξη υψηλών στόχων. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι για να καταφέρουμε το καλοκαίρι να χαμογελάσουμε.

Ο Χρήστος Χαρίσης μπήκε από τον πάγκο και αφύπνισε την ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που λίγο ήθελε για να χάσουμε. Για ένα ακόμα ματς παίξαμε και άμυνα, κι αυτό δείχνει ότι ενόψει της συνέχειας είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε τη νίκη επί της Λε Μαν. Στο μυαλό μας είναι ήδη ο ΠΑΟΚ και με τη βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω ότι θα φτάσουμε και την Κυριακή στη νίκη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ως το τέλος θα κυνηγάμε την πιο ψηλή θέση που μπορούμε να τερματίσουμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος".

Μπουρούσης: "Μεγάλη προσοχή με ΠΑΟΚ"

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Μπουρούσης: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε από την αρχή. Η Λε Μαν δεν είχε να χάσει τίποτα. Έβαλε κάποια σουτ που δεν τα περιμέναμε, αλλά τελικά καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε την ιδανική άμυνα, αλλά παίξαμε καλά, όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Για ένα ακόμα παιχνίδι δείξαμε ότι μπορούμε να παίρνουμε τα ματς που χρειαζόμαστε. Η προσπάθεια ήταν συλλογική. Εγώ επέστρεψα μετά την αμυγδαλίτιδα και θα προσφέρω στην ομάδα όποτε και όσο με χρειάζεται για να φτάνουμε στο στόχο.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι μια ομάδα που στηρίζεται στο ομαδικό μπάσκετ κι έχει καλά στοιχεία. Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη".

Εισιτήρια για ΠΑΟΚ και Εφές Πίλσεν

Οι φίλοι του Ολυμπιακού που θέλουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για τον επόμενο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας με την Εφές Πίλσεν (17/1-20.45), μπορούν να το κάνουν το Σάββατο (13/1) από τη Θύρα 17 του Σταδίου Καραϊσκάκη (10.00 - 17.30) και την Κυριακή (14/1) από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ (10.00 ως το τζάμπολ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ).

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι 5, 10, 20 και 30 ευρώ, ενώ για τον αγώνα με την Εφές Πίλσεν είναι 10, 20 και 30 ευρώ.




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ