ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Δεν έχει κότσια ο Γκέρσον"

"Δεν έχει κότσια ο Γκέρσον"
Μουλαομέροβιτς

Φαρμάκι για τον Γκέρσον στάζει ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς σε συνέντευξη ποταμό στο SPORT 24

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Γιατί μπορεί η αφορμή της έκρηξης του "Μούλα" και αυτής της συνέντευξης να έχουν σχέση με την αποχώρησή του και τα όσα εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, ωστόσο του δώσαμε τον λόγο, ώστε να ξεκινήσει από το σημείο που υπέγραψε στον Ολυμπιακό δημιουργώντας έντονες αντιπάθειες στον ΠΑΟΚ και χάνοντας αρκετούς φίλους στη Θεσσαλονίκη.
"Κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, πάλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Ενας παίκτης με φιλοδοξίες όπως εγώ, δεν θα δυσκολευόταν να επιλέξει το καλύτερο για την καριέρα του. Η περίπτωσή μου ταιριάζει γάντι με την ιστορία που είχε πρωταγωνιστές τον Καρλ Μαλόουν και τον Γκάρι Πέιτον, οι οποίοι προτίμησαν να παίξουν στους Λέικερες με το μίνιμουμ συμβόλαιο, προκειμένου να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Κάποιος άλλος στη θέση μου θα πήγαινε με κλειστά μάτια στον ΠΑΟΚ για να είναι βασιλιάς.

Εγώ προτίμησα να παίξω στον Ολυμπιακό διεκδικώντας κάτι μεγαλύτερο, κάτι που με γέμιζε αγωνιστικά. Μολονότι ήξερα ότι δεν θα είμαι ο βασικότερος παίκτης, αλλά ένας από όλους",

εξομολογήθηκε ο 32χρονος γκαρντ αρχίζοντας να ξετυλίγει το κουβάρι της εφετινής περιπέτειας και ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν είχα δώσει κανέναν λόγο στον ΠΑΟΚ. Δεν φταίω εγώ αν κάποιοι ανακοίνωσαν τη μεταγραφή μου χωρίς να έχω υπογράψει"...

"Δεν ήρθα για να μπαινοβγαίνω"

Ο Μουλαομέροβιτς υπέγραψε, λοιπόν, στον Ολυμπιακό κάνοντας όνειρα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος. "Αυτά είχα στο μυαλό μου. Ηλθα στην ομάδα για να βοηθήσω αντικαθιστώντας τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο οποίος ήταν τραυματίας. Ηλθα για να προσφέρω με την εμπειρία και τις παραστάσεις που είχα από σπουδαίους αγώνες. Ηλθα, όμως, για να παίξω, φίλε και όχι για να μπαινοβγαίνω στους αγώνες συμπληρώνοντας συνολικά πέντε λεπτά συμμετοχής.

Ούτε ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα μπορούσε να αποδώσει με αυτό τον τρόπο. Στην αρχή δεν είπα τίποτα. Ούτε στις εφημερίδες έδωσα συνεντεύξεις, ούτε γκρίνιαξα πουθενά. Υπέμενα αυτή την κατάσταση, η οποία αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε, ώσπου διάβασα αυτά τα ψέματα στις εφημερίδες και δεν άντεξα να σωπαίνω!"

, εκμυστηρεύτηκε ο Κροάτης γκαρντ, που ήταν πια έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις...

"Ψεύτης ο Γκέρσον"

"Πριν από τον αγώνα με το Αιγάλεω, είναι αλήθεια ότι είχα νιώσει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά μπορεί να σας διαβεβαιώσει ο γιατρός ότι είχαν υποχωρήσει και ότι ήμουν έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι τεράστιο ψέμα το ότι μου ζήτησε ο κόουτς να μπω στο παιχνίδι και αρνήθηκα. Απίστευτο ψέμα, φίλε! Το πρόβλημα ήταν ότι αν πετύχαινα 10-15 πόντους, ο προπονητής θα δυσκολευόταν να με αντικαταστήσει. Και μην νομίζει ότι δεν ήξερα ότι έψαχνε παίκτη εδώ και 15 ημέρες. Πώς θα με έδιωχνε για να υπογράψει τον Στεφάνοφ εάν έπαιζα καλά;

Τι θα έλεγε στη διοίκηση; Το θέμα είναι ότι αυτός και οι συνεργάτες του προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι, αλλά δεν είναι ειλικρινείς. Αν ήμουν εγώ ο προπονητής, θα έλεγα… 'έλα εδώ Μούλα, δεν μου κάνεις και θα εισηγηθώ την αντικατάστασή σου'. Δεν θα λειτουργούσα κατ' αυτόν τον τρόπο διοχετεύοντας ψέματα στις εφημερίδες. Αυτό δεν είναι επαγγελματικό"

, υποστήριξε ο Κροάτης άσος ξεκαθαρίζοντας ότι "σε αυτό το σημείο θα ήθελα να βγάλω έξω τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τους Ελληνες συνεργάτες του Πίνι"…



Ποιοι βρίσκονται μόνο στο στόχαστρό του; "This… πακέτο, φίλε (έτσι ακριβώς το είπε!), αυτοί οι τρεις. Ο Γκέρσον με τους δύο βοηθούς του, τον ασίσταντ κόουτς και τον γυμναστή. Ούτε ο Σφαιρόπουλος μου φταίει, ούτε οι συμπαίκτες μου, ούτε κανείς από τη διοίκηση. Μόνο αυτοί οι τρεις και θα ήθελα να το γράψεις ακριβώς έτσι για να μην δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση με τη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Γιατί είναι ικανοί να ισχυριστούν ότι ο Μούλα έχει πρόβλημα με ολόκληρο τον Ολυμπιακό επιχειρώντας ξανά να με βγάλουν τον κακό της υπόθεσης. Δεν είμαι, όμως, εγώ ο κακός. Εκείνοι δεν έχουν κότσια να παραδεχθούν ποια είναι η αλήθεια"

, κατέθεσε ο Μουλαομέροβιτς συμπληρώνοντας ότι "ακόμη και αν έσπαγα το πόδι μου αυτοί οι άνθρωποι δεν θα νοιάζονταν καθόλου".

Γιατί το είπε αυτό; "Πριν από την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου με την Ταού Κεράμικα, ήθελα πολύ να επιστρέψω. Γνωρίζετε ότι είχα ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς μου και ότι έδινα μάχη για να γυρίσω και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Και ενώ μου έλεγαν… 'Μούλα μην ανησυχείς. Θα μπεις σιγά σιγά στον ρυθμό προπονήσεων και διάφορα τέτοια', σε μια προπόνησή τις παραμονές του αγώνα με έριξαν σε κανονικό ρυθμό χωρίς να κάνω διατάσεις στην προθέρμανση.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και να τα αποτελέσματα. Επαθα υποτροπή και φτου κι από την αρχή!",

αποκάλυψε ο "Μούλα", τον οποίο πιέσαμε να αναφερθεί στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αρη.

"Δεν του είπα κάτι κακό"



"Τι θέλετε να σας πω για αυτό; Ξέρω τι θα μου πείτε, ότι έγινε επεισόδιο με τον Γκέρσον. Ε, λοιπόν, δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Εκείνη τη στιγμή μιλούσα με τον Κουκουλεκίδη. Κατευθύνθηκα προς τον πάγκο και ο κόουτς άρχισε να μου λέει να μην μιλάω στον διαιτητή και κάτι τέτοια., Εγώ του απάντησα… 'γιατί να μην του μιλάω; Θέλω να μου εξηγήσει τι έγινε στην προηγούμενη φάση'.

Σας ορκίζομαι ότι δεν είπα τίποτα κακό στον Πίνι, αλλά όλοι νόμισαν ότι έγινε καβγάς μεταξύ μας. Μήπως όμως μετά από αυτό το συμβάν, ενδιαφέρθηκε κανείς για την ήττα από τον Αρη; Ολοι ασχολούνταν με το συμβάν, το εξήγησα στην απολογία μου, αλλά επειδή δεν μπορούσα να το αποδείξω, δέχθηκα αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο. Το ύψος του οποίου δεν θα ήθελα να αποκαλύψω, γιατί είναι κάτι μεταξύ εμού και του συλλόγου"

, σχολίασε ο έμπειρος γκαρντ.

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει; Εχει κάνει την αυτοκριτική του; "Το μόνο πράγμα για το οποίο στενοχωριέμαι είναι που δεν κατάφερα να δείξω τις αληθινές δυνατότητές μου βοηθώντας τον Ολυμπιακό. Ηταν αδύνατον, όμως, να το κάνω αυτό αγωνιζόμενος για 2-3 λεπτά σε κάθε αγώνα", εξήγησε ο "Μούλα".

"Δεν θα ξεχάσω το λάθος με τον ΠΑΟ"


Οσο για το ολέθριο λάθος στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στους "Πράσινους"; Θα μπορέσει να το ξεχάσει ποτέ; "Οχι, δεν θα το ξεχάσω ποτέ!", αποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη για να συνεχίσει το σκεπτικό του λέγοντας: "Βέβαια, στα τελευταία λεπτά το δικό μου δεν ήταν το μοναδικό λάθος. Αυτό μένει όμως, γιατί έγινε στο τέλος και όλοι στάθηκαν στη λάθος επαναφορά και στο φάουλ στον Μπατίστ"...



"Έπρεπε face to face"

Πότε ακριβώς πληροφορήθηκε την απόφαση της αποπομπής του; "Την επομένη του αγώνα με το Αιγάλεω πήγα για θεραπεία και μόλις γύρισα στο σπίτι μου, άκουσα το τηλέφωνο να χτυπάει. Ηταν ο μάνατζέρ μου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι ο προπονητής αποφάσισε να με κόψει.

Είναι συμπεριφορά αυτή; Εγώ αν ήμουν προπονητής, δεν θα φερόμουν ποτέ έτσι σε παίκτη μου. Θα του μιλούσα ' face to face' και θα του εξηγούσα ότι δεν τον χρειάζομαι. Δεν θα έβαζα τρίτους για να τον ειδοποιήσουν",

υπογράμμισε ο Κροάτης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα πακετάρει τα πράγματά του και πιθανότατα θα υπογράψει σε μια από τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Ο επίλογος γράφεται από τον ίδιο: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον σύλλογο παρά μόνο με τρεις συγκεκριμένους ανθρώπους. Στη ζωή μου μπορώ να αποδεχτώ τα πάντα. Όχι όμως τέτοιες συμπεριφορές και κυρίως τα ψέματα"...





















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ