ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται και το Toyota Proace CITY Electric

Έρχεται και το Toyota Proace CITY Electric
Toyota Proace City Electric TOYOTA

Με φορτίο έως 800 κιλά, ικανότητα ρυμούλκησης έως 750 κιλά, ισχύ 136 ίππων και αυτονομία κίνησης έως 280 χλμ.

Διευρύνεται συνεχώς η γκάμα των ηλεκτρικών, ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων αυτοκινήτων. Ειδικά εκείνων που απευθύνονται για διανομές ή μετακινήσεις στα αστικά κέντρα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη, είναι το Toyota Proace CITY Electric, το οποίο λανσάρεται λίγες ημέρες αφότου η Toyota αποκάλυψε τις επίσης ηλεκτρικές και μεγαλύτερες εκδόσεις Proace και Proace Verso (επιβατική έκδοση), των μεσαίων επαγγελματικών και μοντέλων μεταφοράς προσώπων.

Αξίζει να σημειώσω, πριν προχωρήσω στην παρουσίαση του μοντέλου, ότι όλο και πληθαίνουν οι ζώνες χαμηλών εκπομπών και μηδενικών εκπομπών ρύπων, στα αστικά κέντρα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Το νέο Toyota Proace CITY Electric δίνει στη μάρκα έναν ισχυρό παίχτη στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των compact van στην Ευρώπη.

Έρχεται και το Toyota Proace CITY Electric
Το νέο Toyota Proace City Electric

Όλα τα μοντέλα Proace CITY Electric τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 hp / 100 kW, που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το σύστημα κίνησης διαθέτει επίσης μπαταρία ιόντων λιθίου, ενσωματωμένο φορτιστή / μετατροπέα DC / DC, κουτί σύνδεσης υψηλής τάσης, ondulator και reductor.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 50 kWh, βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, επιτρέποντας εύρος οδήγησης μεταξύ 260 και 280 χλμ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 135 χλμ./ώρα.

Όλα τα Proace CITY Electric είναι εξοπλισμένα ως στάνταρ με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 7 kW (OBC) ή μπορούν προαιρετικά να φέρουν τριφασικό φορτιστή 11 kW. Παρέχονται επίσης καλώδια τύπου 2 για σύνδεση σε οικιακή πρίζα ή επιτοίχιο ταχυφορτιστή. Με το μονοφασικό 7 kW OBC, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να επιτευχθεί σε 7,5 ώρες. Με το τριφασικό 11 kW OBC, μειώνεται σε μόλις 5 ώρες, ενώ σε γρήγορο φορτιστή DC 100 kW, μπορεί να επιτευχθεί φόρτιση στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Η εκκίνηση γίνεται με διακόπτη, ενώ e-toggle διακόπτης υπάρχει και για τον τρόπο οδήγησης, με επιλογές: Drive, Neutral και Reverse, ενώ υπάρχει το Park για στάση και βέβαια ηλεκτρικό χειρόφρενο. Επίσης, υπάρχει κι ένας διακόπτης "B", που δίνει τη δυνατότητα να μαζεύει πιο έντονα αναγεννητική ενέργεια πέδησης, ώστε να φορτίσει την μπαταρία κάθε φορά που ο οδηγός βγάζει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού και ουσιαστικά μπορεί να οδηγήσει μόνο με το ένα πεντάλ.

Έρχεται και το Toyota Proace CITY Electric
Το νέο Toyota Proace City Electric

Παράλληλα, υπάρχουν οι λειτουργίες Eco, Normal και Power drive, από το Drive Mode δίπλα στο e-toggle, που μεταβάλλει την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα. Στη Normal, η ισχύς είναι 80 kW με 210 Nm ροπής, στην Eco (κατάλληλο για μεταφορά βαρέων φορτίων), τα επίπεδα μειώνονται στα 60 kW και στα 180 Nm και στην Power επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση των 100 kW με ροπή 260 Nm.

Στο Proace CITY Electric, ο χώρος φόρτωσης φθάνει στα 4,4 κ.μ., το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο στα 800 κιλά (έκδοση μεταξονίου L1) και 750 κιλά για την έκδοση με μακρύ μεταξόνιο L2, ενώ και τα δύο μπορούν να ρυμουλκήσουν φορτία έως και 750 kg.

Οι δύο εκδόσεις προσφέρονται με δύο ατομικά μπροστινά καθίσματα ή κάθισμα οδηγού συν δύο θέσεις. Το Verso προσφέρει διαμορφώσεις πέντε και επτά θέσεων και για τα δύο μήκη του μεταξονίου, ενώ το μοντέλο Crew Cab (μόνο μακρύ μεταξόνιο L2) μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα.

Η σειρά Proace CITY Electric θα προσφέρεται σε εκδόσεις Base και Comfort, με τη δεύτερη να φέρει πλευρικές πόρτες, μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών με καλύμματα και το σύστημα επέκτασης φορτίου Smart Cargo.

Το Proace CITY Verso Electric θα διατίθεται σε εκδόσεις Combi, Shuttle, Family και Family +, με την τελευταία να είναι εξοπλισμένη με έγχρωμη οθόνη, δορυφορική πλοήγηση και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Ολα τα μοντέλα φέρουν οθόνη πολλαπλών πληροφοριών TFT 10 ιντσών, ενώ οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή MyT για πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω του smartphone τους.

Τόσο τα μοντέλα Proace CITY Electric van όσο και τα Verso, εφοδιάζονται με τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας Toyota Safety Sense, με ενεργό σύστημα πέδησης για αποφυγή σύγκρουσης, Lane Keep Assist, Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας με έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού, έλεγχος ευστάθειας ρυμουλκούμενου, υποβοήθηση μεγάλης δέσμης φώτων, ανίχνευση τυφλών σημείων και Advanced Grip Control με Hill Ascent / Descent Control.

Διαθέσιμοι και αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας και, για το vam, το σύστημα Visiopark 180 μοιρών για μια ολόπλευρη, πανοραμική θέα του άμεσου περιβάλλοντος του οχήματος.

To Proace CITY Electric αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα, στις αρχές του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ