ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μόνο ηλεκτροκίνητα η DS από το 2025

DS7 Crossback
DS7 Crossback DS

Βήμα ταχύ προς την ηλεκτροκίνηση κάνει η DS, εξηλεκτρίζοντας όλη τη γκάμα των μοντέλων της.

Η Μ. Βρετανία ανακοίνωσε ότι από το 2030 θα σταματήσουν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Το Παρίσι, ετοιμάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας συμβατικών αυτοκινήτων, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, επίσης από το 2030 και εν γένει πολλά κράτη είναι έτοιμα να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.

Κατά συνέπεια, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και δεδομένων των περιορισμών της ΕΕ περί εκπομπών ρύπων, προχωρούν ακόμα πιο γρήγορα προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους, με υβριδική τεχνολογία και πλήρως ηλεκτρική.

DS Automobiles
DS Automobiles SAM BLOXHAM / LAT IMAGES

Η γαλλική DS Automobiles, του ομίλου PSA Peugeot Citroen, η οποία κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ότι έως το 2025 όλα της τα μοντέλα θα είναι εξηλεκτρισμένα, με plug-in hybrid εκδόσεις, όπως το σημερινό DS 7 Crossback E-Τense 4x4, που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και που φορτίζεται από πρίζα, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το DS 3 Crossback E-Tense.

Η εταιρεία, ήδη από το 2014 έχει δώσει δείγματα γραφής, καθώς συμμετέχει το πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E, κερδίζοντας τους δύο τελευταίους τίτλους, ενώ είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που ήδη έχει μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κάτω από 95 γρ./χλμ., όπως ορίζει η Ε.Ε. από το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ