FORMULA 1

Η FW43B της νέας εποχής της Williams

Η FW43B της νέας εποχής της Williams

Η Williams F1 παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο φιλοδοξεί να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας στο φετινό Πρωτάθλημα, την FW34B που θα οδηγούν φέτος οι Τζορτζ Ράσελ και Νίκολας Λατίφι.

Το 2021 θα είναι μια πρωτόγνωρη χρονιά για την άλλοτε κραταιά ομάδα του Γκροβ. Για πρώτη φορά, στην ένδοξη ιστορία της, δεν θα ηγείται ένα μέλος της οικογένειας Ουίλιαμς, δηλαδή ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς είτε η κόρη του Κλαιρ, καθώς το περασμένο Φθινόπωρο ανακοινώθηκε η πώληση της ομάδας στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

Καθώς η οικογένεια Ουίλιαμς θα απουσιάσει φέτος για πρώτη φορά από τη Formula 1 μετά από πέντε δεκαετίες, νέος διευθύνων σύμβουλος της ομάδας είναι ο γνωστός μας από τη Ford και τη Volkswagen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, καθώς και από τη McLaren στη F1, Γιοστ Καπίτο.

Η FW43B της νέας εποχής της Williams


Αγωνιστικός διευθυντής είναι ο Σάιμον Ρόμπερτς, ενώ ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Τζένσον Μπάτον επέστρεψε στην ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη F1 το 2000, ως ειδικός σύμβουλος.

Η παρουσίαση της FW34B ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί μέσω ειδικής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), όμως ατυχώς αυτό το εγχείρημα ματαιώθηκε διότι υπήρξε παραβίαση του λογισμικού και πρόωρη διαρροή των φωτογραφιών του μονοθεσίου.

Παρότι το 2020 τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, η Williams έκανε πέρσι ένα σημαντικό βήμα απόδοσης καθώς ανταγωνιζόταν τακτικά την Alfa Romeo και την Haas. Το φετινό μονοθέσιό της, όπως όλων των ομάδων, αποτελεί μετεξέλιξη του περσινού, το οποίο συχνά πλησίαζε την απόδοση των ομάδων «μέσης» δυναμικής.

Η FW43B της νέας εποχής της Williams


«Η ιστορική επιτυχία μιας ομάδας μπορεί να μας δώσει ισχυρό κίνητρο, αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτήν για τη μελλοντική επιτυχία στη σύγχρονη εποχή της F1», είπε ο Καπίτο. «Καθώς μόλις ξεκινάμε αυτό το ταξίδι, και έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, είμαστε χαρούμενοι που [από πέρσι] οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πρόοδο στην πίστα και φέτος».

Photo credits: Williams F1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ