FORMULA 1

Αλόνσο: "Πρέπει εγώ να βελτιωθώ"

Αλόνσο: "Πρέπει εγώ να βελτιωθώ"
ALPINE RACING MEDIA

Τη δική του κριτική για το κακό του τριήμερο στην Ίμολα έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση.

Στο δεύτερό του GP μετά την επιστροφή του στη F1, ο δις πρωταθλητής είπε ότι δεν έχει ανέβει ακόμα στο παλιό του, γνωστό επίπεδο- ενώ η Alpine αποδίδει τη φτωχή απόδοση της Α521 σε προβλήματα με την αεροσήραγγα το χειμώνα.

Παρότι ο εγωισμός των οδηγών της Formula 1 δεν τους αφήνει συχνά να παραδεχθούν ότι υστερούν οι ίδιοι σε απόδοση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο Φερνάντο Αλόνσο -ακόμα και στα 39 του χρόνια- δεν έχει τέτοια προβλήματα αυτοπεποίθησης.

Ενώ στο Μπαχρέιν έδειξε πολύ ανταγωνιστικός και βρισκόταν μέσα στη μάχη της οκτάδας πριν εγκαταλείψει λόγω υπερθέρμανσης των φρένων, στην Ίμολα ο Ισπανός δεν θύμισε τον παλιό του εαυτό. Αποκλείστηκε στο Q2, και για πρώτη φορά έχασε σε κατατακτήριες από τον ομόλογό του μετά το GP Μαλαισίας του 2017, καθώς ο Εστεμπάν Οκόν πέρασε στο Q3.

"Έχω αλλάξει ομάδες και κατηγορίες πολλές φορές, και πάντοτε υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής, όμως αυτό δεν ήταν ποτέ δικαιολογία και δεν είναι και τώρα", είπε ο Αλόνσο. "Έπρεπε να ήταν καλύτερη [η απόδοσή μου]. Δεν ήμουν στο σωστό επίπεδο αυτό το τριήμερο [στην Ίμολα], αλλά θα είμαι στο Πορτιμάο" - στο επόμενο GP της F1, την Κυριακή του Ορθόδοξου Πάσχα.

Αλόνσο: "Πρέπει εγώ να βελτιωθώ"
ALPINE RACING MEDIA

Ο Ισπανός είπε ότι στις δοκιμές κατάταξης της Ίμολα "δεν ήμουν γρήγορος. Το αυτοκίνητο μου έδινε καλή αίσθηση, είχε καλή ισορροπία, και κάθε φορά που τελείωνα έναν γύρο ήμουν αρκετά χαρούμενος με την αίσθηση που αποκόμισα". Αλλά στο τέλος ήταν πολύ αργός.

"Αν αισθανόμουν διαφορές στο αυτοκίνητο στις κατατακτήριες σε σχέση με τις ελεύθερες δοκιμές, θα μπορούσα να καταλάβω αν έχουμε πάρει λάθος κατεύθυνση σε κάποιον τομέα, αλλά η αίσθηση ήταν ίδια - οπότε φαντάζομαι έχει να κάνει με μένα. Σε μια περίπτωση που δύο ή τρία δέκατα χωρίζουν πέντε ή έξι θέσεις, είναι δύσκολο να είσαι 100% σίγουρος, αλλά μάλλον πρέπει εγώ να βελτιωθώ".

"Πρέπει να καταλάβω καλύτερα τα όρια του αυτοκινήτου, ειδικά σε δύσκολες πίστες. Σε απαιτητικά σιρκουί όπως αυτό [της Ίμολα] πρέπει να έχεις ένα επίπεδο εμπιστοσύνης του αυτοκινήτου, και αυτοπεποίθησης να πιέσεις στο όριο. Όμως, δεν είναι δικαιολογία ότι δεν αποδώσαμε καλά. Εγώ δεν απέδωσα καλά", συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: "Πρέπει να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για τον επόμενο αγώνα - δεν έχει σημασία αν έχεις λίγο ή καθόλου χρόνο με το αυτοκίνητο. Δεν είχα την απόλυτη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο στο Μπαχρέιν, ούτε στην Ίμολα, και δεν θα την έχω ούτε στο Πορτιμάο. Δεν μπορείς να φτάσεις στο 100% από τη μια μέρα στην άλλη".

Αλόνσο: "Πρέπει εγώ να βελτιωθώ"
ALPINE RACING MEDIA

Παρά την αυτοκριτική του Αλόνσο, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Μάρτσιν Μπουντκόφσκι διευκρίνισε ότι η φτωχή απόδοση του μονοθεσίου οφείλεται σε προβλήματα με την αεροσήραγγα το χειμώνα "τα οποία επιβράδυναν το ρυθμό εξέλιξής μας. Ξέραμε ότι δεν είχαμε έναν καλό χειμώνα και ότι θα ξεκινούσαμε τη χρονιά μειονεκτώντας, και οι [χειμερινές] δοκιμές το επιβεβαίωσαν. Παρότι βελτιωθήκαμε, ξέρουμε ότι είμαστε ένα βήμα πίσω", είπε ο Πολωνός.

Photo credits: Alpine Racing Media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ