AUTO 2024

Ηλεκτρική επανάσταση: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που κινούμαστε

Ηλεκτρική επανάσταση: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που κινούμαστε
UNSPLASH

Η νέα πραγματικότητα στην αυτοκίνηση, δεν έχει να κάνει μόνο με το είδος της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα, χάρη στην οποία θα αλλάξουν πολλά από αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη πρόκειται να αλλάξει θεμελιωδώς τις μετακινήσεις μας.

Η αλλαγή στη νοοτροπία του ανεφοδιασμού, που θα αποκτήσει για όλους σε λίγα χρόνια τελείως διαφορετικό νόημα, είναι ένα καίριο θέμα που απασχολεί όλους όσοι ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Η διαφορές που εισάγονται στην καθημερινότητα όλων όσοι κινούνται αυτόνομα από την ηλεκτροκίνηση, είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν συγκεκριμένη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.

Τα νέα δεδομένα που φέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες, είναι όλα προς όφελος του καταναλωτή που θέλει να κινείται πιο ποιοτικά, πιο οικονομικά και με απόλυτη ασφάλεια, κάνοντας χρήση της τελευταίας τεχνολογίας που είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδοχές της ηλεκτροκίνησης. Από τον τρόπο που ανεφοδιάζεται το αυτοκίνητο, έως και τον προγραμματισμό που χρειάζεται ένα ταξίδι, όλα έχουν να κάνουν με τη χρήση τεχνολογίας που μέχρι πρότινος δεν ήταν διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Από το Head- Up Display (HUD) έως το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, στοιχεία τα οποία βρίσκουμε όλο και περισσότερο στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όλα αποτελούν απόδειξη της χρήσιμης τεχνολογίας που έρχεται στο προσκήνιο όλο και πιο εντατικά. Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία που έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί, όλα αλλάζουν και φυσικά, όλα οδηγούν προς ένα ασφαλέστερο μέλλον.

Ηλεκτρική επανάσταση: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που κινούμαστε
UNSPLASH

Για το HUD, που αποτέλεσε την “απάντηση” της τεχνολογίας στο πρόβλημα της “απόσπασης” της προσοχής του οδηγού από τα τεκταινόμενα στο δρόμο, η σύγχρονη διάθεση των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι πως πρόκειται για να αντικαταστήσει τον πίνακα των οργάνων στη μορφή που έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε. Η μαζική παραγωγή του συστήματος αυτού και η επέκταση της χρήσης του, ήταν μονόδρομος αφού η εφαρμογή του αποδείχτηκε πως βελτιώνει την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Καθώς όμως η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ, έτσι και τώρα, η επόμενη μέρα στη μεταφορά πληροφορίας από το όχημα στον οδηγό και τους επιβάτες, έχει να κάνει τόσο με την εφαρμογή της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας στα αυτοκίνητα, όσο και με τη χρήση εφαρμογών που μέσω του smartphone, κρατούν σε διαρκή “επικοινωνία” τον οδηγό με το αυτοκίνητο και τις “ανάγκες” του.

Ηλεκτρική επανάσταση: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που κινούμαστε

Με τον τρόπο αυτό, έρχεται στο προσκήνιο και η ΔΕΗ blue η οποία στηρίζει τη νέα λογική στις μετακινήσεις, προσφέροντας “στο πιάτο” την νέα “πράσινη” καινοτομία που θα οδηγήσει στο νέο τρόπο ζωής που θα είναι σημαντικά πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον λειτουργίας πιο βιώσιμο από κάθε άποψη, η χρήση της έξυπνης εφαρμογής ΔΕΗ blue κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο απλή και οικονομική.

Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή ΔΕΗ blue, ο οδηγός γίνεται μέλος και αποκτά πρόσβαση σε πιο οικονομική φόρτιση, καθώς για τα μέλη ισχύουν ειδικές χρεώσεις για τη φόρτιση. Ο οδηγός μπορεί να εντοπίσει τον κοντινότερο φορτιστή της επιλογής του, κάνοντας χρήση ενός δικτύου φορτιστών και ταχυφορτιστών, στους οποίους αποκτά πρόσβαση ακόμα και με κράτηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε επιλεγμένη ημερομηνία.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ΔΕΗ blue, είναι και η εύκολη διαχείριση των πληρωμών μέσω του “ψηφιακού πορτοφολιού” που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή, όπως και η καταχώρηση του αυτοκινήτου σε αυτή, μια προέκταση που επιτρέπει την απλοποίηση στον εντοπισμό του καταλληλότερου φορτιστή για να ταιριάζει ιδανικά στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

TAGS AUTO 2024 ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ