FORMULA 1

Βολφ: "Ο Χάμιλτον δεν μιλάει γιατί δεν έχει λόγια"

Ο Τότο Βολφ με τουν Λιούις Χάμιλτον μετά το γκραν πρι στην Τουρκία
Ο Τότο Βολφ με τουν Λιούις Χάμιλτον μετά το γκραν πρι στην Τουρκία © 2020 AP IMAGES/CLIVE MASON

Καθώς ο Λιούις Χάμιλτον εξακολουθεί να μην παίρνει θέση για τις πληροφορίες που τον θέλουν να σκέφτεται το ενδεχόμενο άμεσης αποχώρησης από τη Formula 1, ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, λέει ότι ο Άγγλος δεν μιλάει γιατί δεν έχει κάτι να πει.

Ο ίδιος ο Τότο Βολφ είπε την προηγούμενη εβδομάδα πως "ελπίζω ο Λιούις να συνεχίσει στη F1", λέγοντας πως ο επτάκις πρωταθλητής είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος για το αίσθημα αδικίας των γεγονότων του GP του Άμπου Ντάμπι που του στέρησαν το φετινό πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο, λόγω της διαχείρισης του οχήματος ασφαλείας από τους αγωνοδίκες.

Σύμφωνα με το ιταλικό motorsport, ο Λιούις έχει ενημερώσει τη Mercedes F1 ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023. Όμως, πρόσφατα ο Μπέρνι Έκλεστοουν έριξε πάλι "λάδι στη φωτιά", λέγοντας πως -μετά από συνομιλία του με τον Άντονι Χάμιλτον, πατέρα του Λιούις- διαισθάνθηκε ότι ο Χάμιλτον δεν θα επιστρέψει του χρόνου.

Ο 36χρονος οδηγός τηρεί σιγμή ιχθύος μετά τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι (12/12). Δεν έχει τοποθετηθεί για την έκβαση του φετινού τίτλου, και έχει κάνει μόνο δύο δημόσιες εμφανίσεις: για τον εορτασμό του τίτλου κατασκευαστών στο εργοστάσιο της Mercedes F1, και για την παρασημοφόρηση με τον τίτλο του Σερ στο παλάτι του Windsor από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Καθώς η σιωπή του Χάμιλτον ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντείνει τις φήμες περί αποχώρησής του, ο Βολφ εξηγεί ότι η σιωπή του οφείλεται κυρίως στο ότι ο Άγγλος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει.

"Έχουμε όλοι εναλασσόμενα συναισθήματα, και ο Λιούις πιο πολύ από όλους. Κέρδιζε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο, και μετά του το πήραν μέσα από τα χέρια του από ένα δευτερόλεπτο στο άλλο. Φυσικά και χάνεις την πίστη σου, διότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι συνέβη εκείνη τη στιγμή. Η ησυχία του είναι επειδή δεν έχει λόγια", είπε ο Αυστριακός.

Ο Βολφ εξήγησε, επίσης, και όσα συνέβησαν τις επόμενες μέρες μετά το GP του Άμπου Ντάμπι, όταν η ομάδα και ο Χάμιλτον εξέταζαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν έφεση επί τους αποτελέσματος του αγώνα στο CAS.

"Ο Λιούις βρισκόταν στο γραφείο μαζί μου και με όλους όσους εμπλέκονταν, και επίσης ήμασταν σε συνεχή επαφή αυτές τις τρεις μέρες. Το απόγευμα [της Τετάρτης μετά το GP] είχαμε τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αυτό που του είπα, ήταν να πάρει λίγες ώρες μακριά για να χαρεί την απόδοση τιμής στο έργο και στις επιδόσεις του, να προσπαθήσει να κρατήσει αυτές τις θετικές στιγμές. Και νομίζω ότι αυτό έκανε. Μπορούσε να το δει κανείς, πόση τιμή του επεφύλασσαν", κατέληξε ο επικεφαλής της Mercedes F1.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ F1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ