FORMULA 1

Formula 1: Το Μπράκλεϊ υποδέχθηκε τον Χάμιλτον ως πρωταθλητή, η FIA καραδοκεί

Formula 1: Το Μπράκλεϊ υποδέχθηκε τον Χάμιλτον ως πρωταθλητή, η FIA καραδοκεί
MERCEDES F1

Η Mercedes F1 γιόρτασε στο εργοστάσιό της το όγδοό της διαδοχικό πρωτάθλημα κατασκευαστών και επεφύλλασε υποδοχή πρωταθλητή στον Λιούις Χάμιλτον - την ώρα που ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ, «άστραψε και βρόντησε» για την απουσία του από την τελετή απονομής των πρωταθλητών του 2021.

Οι εργαζόμενοι του Μπράκλεϊ, όπου κατασκευάζονται τα μονοθέσια της Mercedes, αλλά και του κοντινού Μπρίξουορθ όπου σχεδιάζονται οι κινητήρες τους, υποδέχθηκαν σήμερα (18/12) τους Λιούις Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας και Τότο Βολφ με τιμές πρωταθλητών - παρότι για πρώτη φορά φέτος, μετά το 2014, η ομάδα έχασε έναν τίτλο - των οδηγών, από τον Μαξ Φερστάπεν της RBR.

Το κλίμα στην υποδοχή ήταν πανηγυρικό, με ένα πανό που έγραφε «καλωσήρθατε πρωταθλητές», και ο Χάμιλτον με τον Βολφ εξαιρετικά ευδιάθετοι - καθώς όλη η ομάδα γιόρτιασε το ασύλληπτο ρεκόρ των 8 διαδοχικών παγκοσμίων πρωταθλημάτων κατασκευαστών.

Παράλληλα αποχαιρέτισε τον Μπότας που συνέβαλλε καίρια στα τελευταία πέντε από αυτά - καθώς ο Φινλανδός αντικαταστάθηκε από τον Τζορτζ Ράσελ και αποχωρεί για την Alfa Romeo το 2022.

Στο μεταξύ, όμως, ο Χάμιλτον απουσίασε από μια άλλη γιορτή των πρωταθλητών, δύο μέρες νωρίτερα - την τελετή βράβευσης των πρωταθλητών του 2021, στην οποία υποχρεούνται να βρίσκονται όλοι οι οδηγοί που τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα των θεσμών της FIA.

Ο νέος πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ, που διαδέχθηκε την Παρασκευή (17/12) τον Ζαν Τοντ στο θώκο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, εξέφρασε δημόσια τον εκνευρισμό του λέγοντας ότι ο Χάμιλτον «δεν συγχωρείται» για την ηχηρή του απουσία από την σπουδαιότερη ετήσια εκδήλωση της FIA.

«Στο τέλος της ημέρας, οι κανόνες είναι κανόνες» είπε ο Μπεν Σουλαγέμ. Αλλά, για τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, συμπλήρωσε: «Φυσικά, πρέπει και εμείς να ακολουθούμε τους δικούς μας κανονισμούς. Αλλά αυτό δεν μας σταματά να κάνουμε έναν πρωταθλητή να νιώθει καλά για το σπορ. Είναι εύκολο να είσαι καλός με τους άλλους, και δεν κοστίζει τίποτα. Και αυτό δίνει κίνητρο στους ανθρώπους. Αν υπάρχει παραβίαση των κανονισμών, δεν υπάρχει συγχώρεση για αυτό».

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της FIA διαβεβαίωσε τους φίλους της F1 ότι η Ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ