FERRARI

Βασέρ: "Μπορούν και οι οδηγοί της Ferrari να τα καταφέρουν καλύτερα"

Βασέρ: "Μπορούν και οι οδηγοί της Ferrari να τα καταφέρουν καλύτερα"
FERRARI MEDIA CENTRE

Ο διευθυντής της Scuderia Φρεντ Βασέρ άσκησε για πρώτη φορά κριτική και στους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στην προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσης της ιταλικής ομάδας στη Formula 1. Τι είπε για τους δύο, αλλά και για την ατμόσφαιρα εντός των τειχών του Μαρανέλο.

Ο Φρεντ Βάσερ ασχολείται από την αρχή του 2023, όταν και ανέλαβε τη διοίκηση της Scuderia Ferrari, με την προσπάθεια αναδόμησης της ομάδας τοποθετώντας σε νεαυραλγικές της θέσεις ανθρώπους της εμπιστοσύνης του -στη θέση των προηγούμενων της εποχής του Ματία Μπινότο- και προσπαθώντας να προσελκύσει κορυφαίους σχεδιαστές και τεχνικούς στην Ιταλία.

Μέσα στην όλη αυτή προσπάθεια βελτίωσης κάθε τομέα και κάθε πτυχής της Scuderia, ο Φρεντ Βασέρ δεν εξαίρεσε τους οδηγούς της ομάδας, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport: "Πάντα μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα, είτε ως ομάδα είτε επίσης και ως οδηγός", είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.

"Ο Σαρλ δεν περίμενε ότι θα είχε μια τέτοια σεζόν, στο ξεκίνημά της, πίεσε περισσότερο από όσο χρειαζόταν. Τώρα δείχνει να έχει αφομοιωθείκαλύτερα στην κατάσταση. Ο Κάρλος είναι πολύ σταθερός στην απόδοσή του, και από αυτή την άποψη αποτελεί ένα καλό σημείο αναφοράς για εμάς.

Από άποψη χαρακτήρα, ο Λεκλέρ είναι παρορμητικός: αν κάτι πάει στραβά, δεν κρατιέται. Όμως, για το δικό του καλό και για την ομάδα, ορισμένες φορές είναι καλύτερο να ηρεμείς πριν μιλήσεις. Στην έξαψη της στιγμής, δεν έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κρίνεις, και εμπρός σε ένα ανοιχτό μικρόφωνο είναι καλύτερο να παίρνεις το χρόνο σου.

Είναι πάντοτε πολύ γρήγορος, αλλά φέτος -αν δείτε τις δοκιμές κατάταξης- ο Κάρλος είναι πιο συχνά σε ίδιο επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν", ανέφερε ο ηγέτης της Scuderia. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κριτική του Βασέρ επικεντρώνεται περισσότερο στον Λεκλέρ, αλλά είναι ο Σάινθ εκείνος που θα «θυσιαστεί» από την ομάδα το 2025 αν υπάρχει οποιαδήποτε αλήθεια πίσω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Scuderia για τον Λάντο Νόρις.

Πέραν των οδηγών, στην ίδια συνέντευξη ο Βασέρ μίλησε και για τις ιδιαίτερες αρετές που εκτιμά ότι διαθέτει η ομάδα του Μαρανέλο. Ο Γάλλος, που το Σεπτέμβριο θα μετακομίσει οριστικά με την οικογένειά του στη Μπολόνια, τόνισε: "Το πάθος που κυκλώνει αυτή την ομάδα είναι τεράστιο. Κάθε πρωί, όταν φτάνω στο γραφείο, υπάρχουν ζωηροί άνθρωποι στην είσοδο. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο, αν και ορισμένες φορές δεν βοηθάει αν χρειάζεσαι χρόνο να ηρεμήσεις και να εξελιχθείς.

Έπειτα, είναι η εργασιακή ατμόσφαιρα: στο πάντοκ, όταν υπήρχαν οι φήμες ότι θα ερχόμουν στη Ferrari, όλοι μου έλεγαν 'θα δεις τι χάος επικρατεί, τι εσωτερικές αντιδικίες'. Αυτό ήταν εντελώς λανθασμένο. Αυτή είναι μια ιδέα που ο κόσμος έχει διαμορφώσει και συνηθίζει να αναπαράγει.

Αλλά αν συγκρίνω τη Ferrari με άλλες ομάδες, ακόμα και με αυτές στις οποίες έχω βρεθεί, η ατμόσφαιρα είναι αληθινά καλή. Πάντα κάνω κριτική στον εαυτό μου και πιέζω τους πάντες. Το χειρότερο για μία ομάδα είναι να εφησυχάζει και να είναι χαλαρή. Συζητάμε πολύ, και σήμερα στη Ferrari γύρω από το γραφείο δεν κατηγορούμε ο ένας τον άλλον", κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FERRARI FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ