MOTOGP

Θρυλική συνάντηση στο Goodwood

Θρυλική συνάντηση στο Goodwood

Τέσσερις παγκόσμιοι πρωταθλητές, 34 τίτλοι και 295 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας παρατάχθηκαν για μια ιστορική φωτογραφία στο Festival of Speed στη Μεγάλη Βρετανία.

Και μόνο που τους βλέπεις ανατριχιάζεις! Μέσα σε ένα πλάνο καταφέρνουν να χωρέσουν τέσσερις "ζωντανοί" θρύλοι των δύο τροχών. Τρεις και πλέον δεκάδες Παγκόσμια Πρωταθλήματα και κοντά στις τρεις εκατοντάδες νίκες στριμώχτηκαν μέσα σε μια φωτογραφία.

Μια εικόνα που προκαλεί ρίγη συγκίνησης για όσους γνωρίζουν την ιστορία και τα κατορθώματα των τεσσάρων πρωταγωνιστών της, οι οποίο μάλιστα είχαν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν στη διαδρομή του Goodwood με μοτοσυκλέτες τις εποχής τους.

Ο πρεσβύτερος της φωτογραφίας είναι ο "Sir" John Surtees, με τα επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα GP μοτοσυκλετών (4 στα 500cc/3 στα 350cc) και τις 38 νίκες, που έχει στο παλμαρέ του και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Formula 1 (1964 με Ferrari), καθώς επίσης και έξι νίκες. Ο 81χρονος Βρετανός παραμένει ο μοναδικός αγωνιζόμενος μέχρι σήμερα που έχει Παγκόσμιους τίτλους τόσο στα GP μοτοσυκλετών όσο και στην F1.

Συνεχίζουμε με τον... Βενιαμίν της παρέας, τον κατά πολλούς κορυφαίο αναβάτη όλων των εποχών, τ ον φοβερό και τρομερό Valentino Rossi, με τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα GP μοτοσυκλετών (7 στα MotoGP/500cc, 1 στα 250cc, 1 στα 125cc) και τις 111 νίκες.

Την Κυριακή 28/6, όταν ο Ιταλός αφίχθηκε στο Goodwood για να πάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του μέρος, προκάλεσε πανζουρλισμό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ήταν το πρόσωπο του φετινού FOS (Festival of Speed).

Για του λόγου το αληθές...

Δίπλα του, ένας άλλος Ιταλός, ο τεράστιος Giacomo Agostini με τα 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα GP μοτοσυκλετών (8 στα 500cc και 7 στα 350cc) και τις 122 νίκες. O 73χρονος Ago είναι βάσει στατιστικής ο πιο πετυχημένος αναβάτης όλων των εποχών στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών.

Στο δεξί μέρος της φωτογραφίας φιγουράρει άλλη μια τεράστια φυσιογνωμία των αγώνων μοτοσυκλέτας, ο Αμερικανός Kenny Roberts, 63 χρόνων σήμερα, με τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα 500cc και 24 νίκες...

Θέλετε να κάνουμε τη... σούμα;

Στη φωτογραφία βλέπετε συγκεντρωμένα 34 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 295 νίκες στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, καθώς επίσης ένα Πρωτάθλημα και 6 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1!

Σε άλλες φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε και τον 76χρονο σήμερα Phil Read. Τον Βρετανό "Πρίγκιπα της ταχύτητας" ή "Speady Read", όπως τον αποκαλούσαν όταν διέπρεπε στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών, με τα επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2 στα 500cc, 4 στα 250cc και 1 στα 125cc) και τις 52 νίκες στα GP. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Read έχει στο ενεργητικό του και 8 νίκες στο θρυλικό Isle of Man...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ο Rossi ξέρει κι από... Motocross

Kοίτα τι έκανε ο Ajo

Kυριακάτικοι οι αγώνες στο Assen από το 2016

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ