FORMULA 1

Τέσσερις μέρες δοκιμών της Ferrari στο Φιοράνο με την περσινή SF21

GP ITALIA F1/2021 - VENERDI 10/09/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office
GP ITALIA F1/2021 - VENERDI 10/09/2021 credit: @Scuderia Ferrari Press Office SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Ferrari άρχισε ένα τετραήμερο δοκιμών με τον Ρόμπερτ Σβάρτσμαν στο τιμόνι του περσινού μονοθεσίου της, να πλαισιώνει τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να εναλλάσσονται στο κόκπιτ του περσινού της μονοθεσίου Formula 1 με τον νεαρό Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, η Scuderia ξεκίνησε ένα τετραήμερο δοκιμών στην ιδιόκτητη πίστα της στο Φιοράνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν.

Οι δοκιμές δεν έχουν συσχετισμό με το ολοκαίνουριο μονοθέσιο του 2022 που η Ferrari θα παρουσιάσει στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά αφορούν κυρίως στην προετοιμασία των λειτουργιών της ομάδας ενόψει των χειμερινών δοκιμών που ξεκινούν στη Βαρκελώνη στις 23 Φεβρουαρίου και του πρώτου GP της χρονιάς, στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν σήμερα με οδηγό των νεαρό Ρόμπερτ Σβάρτσμαν της Ακαδημίας της Ferrari. Στο κόκπιτ θα βρεθεί αύριο ο Λεκλέρ και την Πέμπτη ο Σάινθ, πριν επιστρέψει ο Ρώσος για την τελευταία ημέρα. Ο Σβάρτσμαν, γεννημένος στη Ρωσία το 1999, είναι ο νέος οδηγός δοκιμών της Scuderia. Τερμάτισε δεύτερος στο περσινό πρωτάθλημα της Formula 2 και είχε κάνει δοκιμές με την ιταλική ομάδα και στο μέσον του περασμένου Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Σκοπός των δοκιμών είναι η επαναπροσαρμογή της ομάδας, τόσο των οδηγών όσο και των μηχανικών, στις αγωνιστικές διαδικασίες μετά το χειμερινό διάλειμμα, και περίπου ενάμιση μήνα μετά την τελευταία τους δραστηριότητα στην πίστα - στις δοκιμές των νέων οδηγών και των ελαστικών 18 ιντσών που ακολούθησαν το GP στη Yas Marina.

Οι δοκιμές με το περσινό μονοθέσιο επιτρέπονται στη διάρκεια του χειμώνα, σε αντίθεση με τις δοκιμές του καινούριου αυτοκινήτου, που περιορίζονται αυστηρά στις προκαθορισμένες που έχει θεσπίσει η FIA. Φέτος οι τελευταίες θα διεξαχuούν στις 23-25 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και στις 10-12 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Θα προηγηθούν, τις δύο εβδομάδες πριν τις δοκιμές της Βαρκελώνης, οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων του 2022 - που αναμένονται εναγωνίως, λόγω της ριζικής αλλαγής των φετινών κανονισμών που ενδέχεται να αλλάξουν τις ισορροπίες στην κορυφή του σπορ.

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ