ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιπολεμικό μήνυμα των οδηγών της Formula 1 από το Μπαχρέιν

Το αντιπολεμικό μήνυμα των οδηγών της Formula 1 από το Μπαχρέιν
Το αντιπολεμικό μήνυμα των οδηγών της Formula 1 από το Μπαχρέιν RED BULL CONTENT POOL

Απλώνοντας ένα πανό στην άσφαλτο της πίστας του Μπαχρέιν και φορώντας την ίδια μπλούζα με τις λέξεις «Όχι πόλεμος», οι οδηγοί της F1 ένωσαν τις φωνές τους με τις παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Μπορεί η Formula 1 να είναι ένας ολοσδιόλου αντιδιαμετρικός κόσμος σε σχέση με την Ουκρανία και τη δραματική ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας από τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, όμως οι οδηγοί του σπορ θέλησαν να στείλουν και εκείνοι το μήνυμά τους για την παύση των εχθροπραξιών.

Το μέτωπο των οδηγών της F1 είναι αρραγές στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, και το απέδειξαν όλοι με την πρωτοβουλία του συνδέσμου τους (GPDA) χθες το βράδυ, πριν το ξεκίνημα -σήμερα το πρωί- του δεύτερου και τελευταίου φετινού τριημέρου των χειμερινών δοκιμών των ομάδων στο Σακίρ.

Και παρότι από τη φωτογραφία λείπουν οι Λιούις Χάμιλτον και Κέβιν Μάγκνουσεν, της Mercedes και Haas αντίστοιχα, η απουσία τους δεν εκφράζει τη διαφωνία τους αλλά ανωτέρα βία: ο Χάμιλτον έγραψε στο Instagram ότι καθυστέρησε η πτήση του προς το Μπαχρέιν και δεν μπορούσε να παρευρεθεί, ενώ και ο Μάγκνουσεν βρισκόταν καθοδόν - μιας και η συμφωνία του με τη Haas είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι η F1, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έσπασε το συμβόλαιο -που εκτείνονταν ως το 2025- με τους διοργανωτές του GP Ρωσίας, αφαιρώντας τον αγώνα του Σότσι οριστικά από το πρόγραμμα.

Το αντιπολεμικό μήνυμα των οδηγών της Formula 1 από το Μπαχρέιν
Το αντιπολεμικό μήνυμα των οδηγών της Formula 1 από το Μπαχρέιν RED BULL CONTENT POOL

Ακόμη, η ομάδα Haas διέκοψε τη χορηγική της συμφωνία με τη ρωσική βασική χορηγό της, Uralkali, και τον Ρώσο οδηγό της Νικίτα Μαζέπιν (γιο του ιδιοκτήτη της Uralkali, Ντμίτρι Μαζέπιν) - τον οποίο αντικατέστησε με τον πολύ πιο έμπειρο Κέβιν Μάγκνουσεν, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ