MOTOGP

Pole ο Ντοβιτσιόζο στο Μοτέγκι

Pole ο Ντοβιτσιόζο στο Μοτέγκι

Από την εποχή του Κέισι Στόνερ είχε να βρεθεί μια Ducati στην pole position, αυτό άλλαξε χάρη στον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Στη δεύτερη σειρά ο υποψήφιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ.

Τα πολύ μαλακά ελαστικά που είχε στη διάθεση της μόνο η Ducati και πιθανότατα και την πτώση του Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) εκμεταλλεύτηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati), προκειμένου να εξασφαλίσει τη δεύτερη pole position της καριέρας του, στο Μοτέγκι.

Είναι η πρώτη pole για την πολύπαθη ομάδα μετά το Grand Prix της Βαλένθια το 2010 με τον Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός πήρε πρωτάθλημα με τη Repsol Honda και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Επομένως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσος καιρός έχει περάσει.

Ο Πεδρόσα θα εκκινήσει τρίτος, έχοντας δίπλα του τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) που αγωνίζεται τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα στην Αραγονία.

Ο Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda) είναι τέταρτος και στο Μοτέγκι έχει την πρώτη ευκαιρία να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά χρειάζεται να μπει ανάμεσα σε εκείνον και τις Yamaha ο Πεδρόσα. Η μοτοσικλέτα του τελευταίου υπέστη ζημιές στην πτώση, δίνοντας μπόλικη δουλειά στους μηχανικούς.

Τη δεύτερη σειρά στην εκκίνηση συμπληρώνουν ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha) και ο Αντρέα Ιανόνε (Pramac Ducati).

Διαβάστε επίσης τα σενάρια κατάκτησης τίτλου από τον Μάρκεθ την Κυριακή (12/10).

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ