ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Rally Sprint “Μολών Λαβέ”- Νικητές οι Παπαδημητρίου- Κουζιώνης με Skoda Fabia

Μ. Παυλή - Β. Παπαδάκη
Μ. Παυλή - Β. Παπαδάκη LAKONIATV

Το rally sprint “Μολών Λαβέ” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν ο πρώτος χωμάτινος αγώνας για τη φετινή χρονιά, ο οποίος προσμέτρησε στα κύπελλα ράλλυ χώματος και σύγχρονων και ιστορικών αυτοκινήτων.

Πάθος για Rally, είχαν όλοι, τα πληρώματα, οι θεατές, και η κοινωνία των Καρυών και της Σπάρτης που αγκάλιασαν τον αγώνα χορηγώντας άμεσα βοήθεια όπου χρειαζόταν. Το αγωνιστικό διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο στον χώρο του Διοικητηρίου Σπάρτης που φιλοξένησε ιδανικά τον Διοικητικό και Τεχνικό έλεγχο των πληρωμάτων. Στην συνέχεια ακολούθησε η Πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Παπαδημητρίου- Κουζιώνης
Παπαδημητρίου- Κουζιώνης LAKONIATV


Εκεί βρέθηκε πολύς κόσμος για να θαυμάσει τα σχήματα, τα χρώματα και λίγο από τον ήχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων, που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Την Κυριακή το πρωί ξεκίνησε η δράση από τις Καρυές. Σε απόλυτα καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες οι θεατές που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης χόρτασαν θέαμα, αλλά και σκόνη. Τα 58 πληρώματα που συμμετείχαν αντιμετώπισαν μια τεχνική ειδική διαδρομή δώδεκα χιλιομέτρων με μεγάλη ποικιλία στροφών και πολλά γρήγορα κομμάτια.

Στο γνωστό σημείο με το άλμα και τους πολλούς θεατές είχαμε πτήσεις πολλών μέτρων και πολύ θέαμα. Τα περισσότερα μέτρα στον αέρα έκαναν οι Μ. Παυλή - Β. Παπαδάκη με το Hyundai Accent. Στα Ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν την πρώτη θέση στο μενού της ημέρας, οι Σταφυλοπάτης - Χατζηρήγας με Escort MkII κέρδισαν τους Χριστοδούλου - Σαμαρά οι οποίοι οδήγησαν μια “δόξα” των ελληνικών αγώνων, την “fruit of the loom” Lancia Delta Integrale του Κ. Αποστόλου.

Rally Sprint “Μολών Λαβέ”
Rally Sprint “Μολών Λαβέ” LAKONIATV


Τρίτοι στην γενική των Ιστορικών οι Δελαπορτας - Παναρίτης με Golf Mk2, 8 μόλις δευτερόλεπτα μπροστά από τους Γ. Παραδείση - Στεργίου με Εscort MkII. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης (New Fabia Ra2) κέρδισαν στη γενική κατάταξη με το έργο τους να γίνεται ευκολότερο μετά την εγκατάλειψη των Ξανθάκου - Σαϊνη ίδιο αυτοκίνητο που έγινε πολύ νωρίς.

Δεύτεροι γενικής και πρώτοι στην C2 οι Παραδείσης - Φράγκου με ΕVO 9 με τρίτους γενικής και δεύτερους C2 τους ταλαντούχους και πολύ γρήγορους Βιγκόπουλο - Ζακχαιο με το Clio Ra3, κλάση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων και θεατών στο επόμενο διάστημα αφού αποτελεί “συνέχεια” της Ν4. Τέταρτοι γενικής και τρίτοι στην C2 οι Ισμαήλος - Σούκουλης με ΕVO 9.

TAGS ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ