FORMULA 1

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στέφθηκε πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι, εκμεταλλευόμενος τα "δώρα" των Αλόνσο-Γουέμπερ. Τα... έχωσε στον Πετρόβ ο Ισπανός. Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. (video)

Ο Φερνάντο Αλόνσο υπερασπίστηκε την ομάδα του για την απόφασή της να τον βάλει νωρίς στον... χορό των pit stops.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός τόνισε στο "BBC": " Μετά τον αγώνα είναι πάντα εύκολο να βλέπεις την καλύτερη στρατηγική. Αν δεν είχαμε σταματήσει πιστεύω ότι θα μας περνούσε ο Γουέμπερ, αν σταματούσαμε θα είχαμε τη διαφορά από τον Γουέμπερ, αλλά θα αφήναμε τους Πετρόβ και Ρόσμπεργκ μπροστά, οπότε είναι μια δύσκολη απόφαση.

'Ηταν φανερά ένας δύσκολος αγώνας. Έχασα μια θέση στην εκκίνηση και τότε το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε για πρώτη φορά και οι Πετρόβ, Ρόσμπεργκ μπήκαν μέσα, οπότε... Είχαμε κάποια προβλήματα με τη μαλακή γόμα ελαστικών".

Για τη μάχη του με τον Πετρόβ, σχολίασε: " Μόλις προσπάθησα να τον προσπεράσω υπερασπίστηκε την θέση του σαν να ήταν ο τελευταίος γύρος, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, παλεύοντας και οι δύο για τον τίτλο, οπότε ήταν πολύ επιθετικός. Όμως, οδήγησε πολύ καλά, χωρίς λάθη, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά".

Δείτε το βίντεο με τους Αλόνσο-Πετρόβ να έχουν... κοκκορομαχία:

Ο Μαρκ Γουέμπερ, αποχαιρέτησε το φετινό πρωτάθλημα από την τρίτη θέση, ενώ στο Άμπου Ντάμπι είδε τον τίτλο να χάνεται αφού σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα.

Σε ερώτηση του BBC για τον αν θα παλέψει του χρόνου για τον τίτλο, απάντησε: " Ναι. Συγχαίρω απόλυτα τον 'Σεμπ' για τον παγκόσμιο τίτλο. Υπήρχαν πολλά θετικά φέτος. Αυτό το σαββατοκύριακο δεν φάνηκαν και είναι κρίμα. Δεν είναι άσχημη χρονιά για εμάς, με δύο πρωταθλήματα".

Χάμιλτον: "Ανυπομονώ για του χρόνου"

Από την πλευρά του ο Λιούις Χάμιλτον το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί, είναι ότι η ομάδα του θα είναι πιο ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά.

" Δεν ήταν η πιο θεαματική χρονιά για 'μας, αλλά έχω να δώσω τεράστια συγχαρητήρια στην Red Bull και τον Σεμπάστιαν. Για μας ήταν ένα υπέροχο φινάλε της χρονιάς. Φέτος εγώ και ο Τζένσον πιέσαμε σκληρά. Του χρόνου θα είναι καλύτερα. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά. Ελπίζω το μονοθέσιο να είναι καλύτερο".

Φέτελ: "Δεν ήξερα τίποτα"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ότι δεν ήξερε αν είναι αυτός ο πρωταθλητής δέκα γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

" Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τίποτα. Απορούσα. Στους τελευταίους δέκα γύρους ο μηχανικός μου (Guillaume Rocquelin) με συμβούλεψε για να κρατήσω το μονοθέσιο ως έχει. Αναρωτήθηκα γιατί είναι τόσο νευρικός.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαστε σε καλή θέση, τότε είπε 'μοιάζει καλό', δεν ήξερα τί εννοούσε. Απλά συγκεντρώθηκα στον εαυτό μου και βγήκαν στην ενδοεπικοινωνία, ουρλιάζοντας ότι έχουμε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο.

Είμαι άφωνος για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τί θέλετε να πείτε τώρα. Είναι απίστευτο. Πήγα στο κρεβάτι μου και σκεφτόμουν για τον αγώνα, σχετικά με το τί θα μπορεί να συμβεί. Είχα κάποια καλά όνειρα και καλή αίσθηση. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για τους αγώνες που θα έπρεπε να έχουμε τερματίσει σε καλύτερη θέση. Ήταν μια έντονη και δύσκολη περίοδος".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ