MOTOGP

Οι αντιδράσεις για το χαμό του Σιμοντσέλι

Οι αντιδράσεις για το χαμό του Σιμοντσέλι

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Μάρκο Σιμοντσέλι.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρετούν τον Μάρκο Σιμοντσέλι. Ήδη σε όλα τα ιταλικά γήπεδα σε όλα τα σπορ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του "Super Sic" έπειτα από υπόδειξη του Τζιάνι Πετρούτσι.

Το δελτίο Τύπου της ομάδας του 24χρονου αναβάτη από την Κατόλικα, της Gresini Honda έγραφε τρεις μόνο λέξεις: " Ciao Super Sic". Τίποτα άλλο.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες με τη Rizla Suzuki να τον χαρακτηρίζει " αληθινό αγωνιστή". Τα θερμά τους συλληπητήρια εξέφρασαν τόσο η Μίλαν, ομάδα που υποστήριζε ο Σιμοντσέλι, αλλά και η Ίντερ μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα τους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, Νίκι Χέιντεν τόνισε " είναι μια άσχημη μέρα για όλους μας. Είδα τον Μάρκο να πέφτει και τους άλλους δύο αναβάτες που τον χτύπησαν. Αισθάνομαι μεγάλο πόνο. Στην πίστα είμαστε όλοι αδέρφια, αποτελούμε μέλη της ίδιας οικογένειας. Ο Μάρκο θα μας λείψει πολύ. Ήταν συμπαθητικό παιδί. Πρέπει να είμαστε κοντά στην οικογένεια του. Πρέπει να φανούν δυνατοί, αλλά είναι τόσο δύσκολο".

Ο πιο επιτυχημένος αναβατης στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Τζάκομο Αγκοστίνι έμεινε "δίχως λόγια", όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Σιμοντσέλι. " Είναι πάντα δύσκολο όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, δεν έχω λόγια. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτόν τον νέο που έχασε τη ζωή του στο άθλημα που αγαπάει και φυσικά γνώριζε, ότι ήταν επικίνδυνο", τόνισε ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κέισι Στόνερ σχολίασε, μάλλον λίγο πριν γνωστοποιηθεί το μοιραίο, στην κάμερα του BBC: " Μόλις είδα τα στιγμιότυπα, τι να πω, φοβήθηκα πολύ. Όταν φεύγει το κράνος, αυτό δεν είναι καλό σημάδι".

Ο Χόρχε Λορένθο που είναι τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στη Μαλαισία έγραψε στο Twitter " Τι τραγωδία... Δεν υπάρχουν λόγια! Θα λείψεις σε όλους εμάς. Αναπαύσου εν ειρήνη Μάρκο".

Ο τιμέιτ του Κόλιν Έντουαρντς, ο Βρετανός Καλ Κράτσλοου έγραψε στο Twitter " ήταν ένας σπουδαίος οδηγός και ωραίος τύπος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έγινε σήμερα".

Ο οδηγός της Φόρμουλα 1, Μαρκ Γουέμπερ που είναι φαν του MotoGP έγραψε επίσης στο Twitter: "RIP Μάρκο. Ένα ξεχωριστό ταλέντο που θα μας λείψει πολύ. Σκέφτομαι όλους τους αγαπημένους σου και όλους τους ανθρώπους του πάντοκ". Συλληπητήρια tweets έστειλαν επίσης ο Τζένσον Μπάτον, ο Χέικι Κοβαλάινεν, και ο Τίμο Γκλοκ.

Στο Ράλι Ισπανίας ο Μάλκολμ Γουίλσον της M-Sport που επρόκειτο να δώσει στον Σιμοντσέλι ένα Ford Fiesta RS WRC για να οδηγήσει στο Ράλι της Μόντσα το χειμώνα, επισήμανε: " Η μέρα σήμερα επισκιάστηκε από τον τραγικό θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι στον αγώνα του MotoGP στη Μαλαισία. Ο Μάρκο επισκέφθηκε την M-Sport πριν από λίγες εβδομάδες για να οδηγήσει ένα Fiesta RS WRC. Ο ενθουσιασμός και η χαρά του ήταν εμφανή σε όλους εμάς που ήμασταν παρόντες και σήμερα είμαστε απίστευτα στεναχωρημένοι με τα νέα. Τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένεια του, τους φίλους και τους συνεργάτες του".

Συλληπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν μέσω του Twitter το "αφεντικό" της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, ο Ιταλός μπασκετμπολίστας Ντανίλο Γκαλινάρι, οι ποδοσφαιριστές Γουέσλι Σνάιντερ και Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, καθώς η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ματσεράτα.

Τέλος, ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής Τζοβανότι έγραψε "αντίο Μάρκο. Σπουδαίε πρωταθλητή. Εκπληκτικέ άνθρωπε. Ενέργεια, ενθουσιασμός, ταλέντο, ευτυχία, πάθος. Αντίο Μάρκο. Αντίο Sic. Μια μεγάλη αγκαλιά στην οικογένεια σου".

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ