MOTOGP

Ο Λορένθο νίκησε ξανά τις Honda

Ο Λορένθο νίκησε ξανά τις Honda

O Xόρχε Λορένθο διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά της Bridgestone, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο Μοντμελό και πήρε την 26η νίκη του στο MotoGP.

Δεύτερο σερί... αριστούργημα για τον Χόρχε Λορένθο στο MotoGP... Ο 26χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την τρίτη φετινή νίκη στο Μοντμελό και οδηγεί τη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών με διαφορά επτά βαθμών από τον Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda).

O κάτοχος της pole position με χρόνο-ρεκόρ έχασε τη θέση του στην εκκίνηση από τον οδηγό της Yamaha και δεν κατάφερε να τον απειλήσει ουσιαστικά, αφού έπρεπε να έχει το νου του στον ρούκι τιμέιτ του, Μαρκ Μάρκεθ.

Ο νικητής στο Όστιν έκανε αρκετές προσπάθειες να προσπεράσει τον τιμέιτ του και λίγο έλειψε να καταστρέψει τον αγώνα του τέσσερις γύρους πριν από το τέλος, όταν ακούμπησε με τον Πεδρόσα.

Τέταρτος τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) σε ένα μοναχικό αγώνα, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Έξι οδηγοί εγκατέλειψαν, ανάμεσα τους και ο Καλ Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha) και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση.

Ευχάριστη ήταν η επιστροφή στους βαθμούς για τον γερόλυκο Κόλιν Έντουαρντς που οδηγεί μια FTR Kawasaki, ενώ ο Ισπανός Χάβι δελ Αμόρ που αντικατέστησε τον τραυματία Χιρόσι Αογιάμα, όχι μόνο τερμάτισε, αλλά πήρε και βαθμούς.

Μολονότι ο αγώνας δεν είχε εντυπωσιακά προσπεράσματα, δύο είναι οι στιγμές που αξίζουν να αναφερθούν. "Forza Alessia" έγραφε το πλακάτ που κράτησε ο Κλαούντιο Κόρτι λίγο πριν την εκκίνηση, θέλοντας να δώσει κουράγιο στη νεαρή συμπατριώτισσα του, Αλέσια Πολίτα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα μοτοσικλέτας στο Μιζάνο και έμεινε ανάπηρη από το στήθος και κάτω.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Λορένθο έφτασε τις 26 νίκες στο MotoGP και ξεπέρασε τον θρυλικό Κέβιν Σβαντς. Στο βάθρο ανέβηκε μαζί του η προσωπική βοηθός του αυτό το σαββατοκύριακο, η Άννα Μπίμπες, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down. Η Άννα σχεδίασε το κράνος του οδηγού από τη Μαγιόρκα για τον αγώνα στην Καταλούνια.

Το MotoGP μεταφέρεται στον "καθεδρικό" του Άσεν σε δύο εβδομάδες. Θυμίζουμε πως ο αγώνας στην Ολλανδία διεξάγεται το Σάββατο (29/6).

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ