WRC

Ο Λάπι φαβορί για τη θέση του Οζιέ στην Toyota το 2022

 Ο Φινλανδός, Εσαπέκα Λαπι, παλιός γνώριμος της Toyota στο Παγκόσμιo Πρωτάθλημα Ράλι
Ο Φινλανδός, Εσαπέκα Λαπι, παλιός γνώριμος της Toyota στο Παγκόσμιo Πρωτάθλημα Ράλι TOYOTA GAZOO RACING MEDIA

Ένας παλιός γνώριμος της Toyota στο Παγκόσμιo Πρωτάθλημα Ράλι, ο Φινλανδός Εσαπέκα Λαπι, αναμένεται να οδηγεί το τρίτο Yaris Rally 1 στο WRC το 2022 μετά την αποχώρηση του Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Οζιέ, που βρίσκεται προ των πυλών της κατάκτησης του όγδοου παγκοσμίου πρωταθλήματός του μετά και από το βάθρο του στο Ράλλυ Ακρόπολις, έχει αποφασίσει να μην παραμείνει με πλήρες πρόγραμμα στο WRC του χρόνου - κι έτσι να μην καταδιώξει το ρεκόρ των εννέα πρωταθλημάτων του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η Toyota αναμένεται να κρατήσει στα δύο της βασικά αυτοκίνητα τον Έλφυν Έβανς και τον Κάλε Ροβάνπερα - καθώς τελευταία ο 20χρονος Φινλανδός με τις νίκες του στην Εσθονία και στο Ακρόπολις διεκδικεί ακόμα και το ρόλο του ηγέτη της ομάδας τη νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Επίσης, βάσει και των επιθυμιών της Toyota αλλά και των επιδόσεων του Ιάπωνα, ο Τακαμότο Κατσούτα φαίνεται πως θα βρίσκεται σε ένα τέταρτο Yaris Rally 1, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξέλιξής του. Έτσι, απομένει το όνομα του οδηγού που θα μοιράζεται με τον Οζιέ (καθότι ο Γάλλος πιθανότατα θα κάνει ως και 5 ράλι του χρόνου) το τρίτο αυτοκίνητο της Toyota Gazzo WRC.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ σε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημά Ράλι
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ σε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημά Ράλι TOYOTA GAZOO RACING MEDIA

Ο αγωνιστικός διευθυντής Γιάρι Μάτι Λάτβαλα δήλωσε ότι η απόφαση της ομάδας θα ληφθεί μέχρι το τελος Οκτωβρίου - αλλά ήδη ο Εσαπέκα Λάπι (οδηγός της Toyota στην επιστροφή της στο WRC το 2017) έχει αναδυθεί ως φαβορί για το τρίτο Yaris R1.

Αυτό προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι η Toyota θα υποστηρίζει ένα ιδιωτικό Yaris WRC που θα οδηγεί ο Φινλανδός στο Ράλι της χώρας του, τον Οκτώβριο, με σκοπό να προσφέρει στον Λάπι την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει τη θέση στο τρίτο εργοστασιακό αυτοκίνητο το 2022.

Όπως τόνισε ο Λάτβαλα, η απόδοση του Λάπι θα οδηγήσει και στην τελική απόφαση της ομάδας για τη νέα σεζόν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου: "Πρέπει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να έχουμε λάβει την απόφασή μας. Ο Εσαπέκα βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση να είναι μαζί μας του χρόνου, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα οδηγοί στην αγορά. Ελπίζω ο Εσαπέκα να τα πάει καλά [στη Φινλανδία] γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις αποφάσεις μας".

Μιλώντας για τον Οζιέ, ο Λάτβαλα κατέληξε: "Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Θέλει να τρέξει στο Μόντε Κάρλο, αυτό είναι σαφές, αλλά έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να αγωνιστεί στη Σουηδία. Έχει πει ότι θα σκεφτόταν να κάνει τέσσερα ή πέντε ράλι - μόνο αυτά έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής".

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ