FORMULA 1

O Φερστάπεν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull σε στιγμιότυπο ύστερα από τον αγώνα σπριντ του GP Βρετανίας 2021 στην πίστα του Σίλβερστοουν | Σάββατο 17 Ιουλίου 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull σε στιγμιότυπο ύστερα από τον αγώνα σπριντ του GP Βρετανίας 2021 στην πίστα του Σίλβερστοουν | Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 © 2021 LARS BARON/ASSOCIATED PRESS

Το ατύχημα που είχε ο Μαξ Φερστάπεν ύστερα από επαφή με τον Λιούις Χάμιλτον οδήγησε τον Ολλανδό στο νοσοκομείο, χωρίς να εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο η κατάσταση της υγείας του. "Είναι βρώμικη οδήγηση", δήλωσε για τον Άγγλο πιλότο ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Μαξ Φερστάπεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να ελεγχθεί πιο διεξοδικά η υγεία του, μετά τη σφοδρή του πρόσκρουση στις μπαριέρες της Copse που ακολούθησε το ατύχημά του με τον Λιούις Χάμιλτον στον πρώτο γύρο του GP Βρετανίας.

Παρότι κατά την πρόσκρουση το σώμα του δέχθηκε στιγμιαία επιβράδυνση έντασης 51 g, ο Φερστάπεν βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, πήγε περπατώντας προς το ιατρικό όχημα και χαιρέτισε τους θεατές. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο του Σίλβερστοουν, αλλά μετά τον αγώνα έγινε γνωστό ότι πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί με περισσότερη λεπτομέρεια.

Η έξοδος του Ολλανδού φέρεται να έγινε με 300 χλμ./ώρα, που είναι η ταχύτητα την οποία τα μονοθέσια φέρουν στο κέντρο της στροφής Copse - μιας από τις ταχύτερες της Formula 1.

Η Red Bull ανακοίνωσε: "Μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Σίλβερστοουν, ο Μαξ Φερστάπεν μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω προληπτικούς ελέγχους. Περισσότερες ενημερώσεις θα ακολουθήσουν προσεχώς".

Μετά το συμβάν, ο σύμβουλος της RBR Χέλμουτ Μάρκο ζήτησε τον αποκλεισμό του Χάμιλτον από τον αγώνα, αλλά ο Βρετανός τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 10 δευτεολέπτων – την οποία ο Άγγλος εξέτισε κατά τη διάρκεια του πιτ-στοπ του.

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, επίσης ήταν έξαλλος, και μίλησε για 'βρώμικη οδήγηση': "Για μένα είναι ξεκάθαρο: ο Λιούις έβαλε έναν τροχό του στην εσωτερική μιας από τις πιο γρήγορες στροφές του πρωταθλήματος. Οδηγεί εδώ χρόνια και χρόνια. Ξέρεις ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο εκεί. Ευτυχώς δεν είχαμε έναν σοβαρά τραυματία οδηγό σήμερα ή κάτι χειρότερο".

Ο Βρετανός συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι η κίνησή του ήταν κίνηση απελπισίας. Απέτυχε να περάσει στο πρώτο μισό της πίστας, όπως το είχε προγραμματίσει, και μετά έκανε αυτή την κίνηση απελπισίας. Η Copse είναι μια από τις ταχύτερες στροφές του κόσμου. Απλά δεν κάνεις κάτι τέτοιο. Είναι βρώμικη οδήγηση".

"Ο Μαξ είχε ατύχημα των 51 g. Δόξα το Θεό έφυγε περπατώντας. Αυτό είναι το πιο θετικό σήμερα. Ανακουφίστηκα που τον είδα, περπατούσε εκί αθσμαίνοντας, ήταν εκεί και έκανε ένα 30λεπτο προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο. Θα μπορούσε να είχε ένα τρομερό ατύχημα. Ευτυχώς έφυγε από εκεί χωρίς γρατζουνιά", κατέληξε ο Χόρνερ.

TAGS FORMULA 1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ