ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

O Φερστάπεν κέρδισε αγώνα Καρτ στη Βραζιλία εκκινώντας τελευταίος

Marcel van Hoorn / Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν στον αγώνα του Euro Indoorkarting στο Swalmen της Ολλανδίας το Νοέμβριο του 2016 MARCEL VAN HOORN / RED BULL CONTENT POOL

Ούτε την παραμονή των Χριστουγέννων δεν κατάφερε να μείνει μακριά από το τιμόνι ο Μαξ Φερστάπεν, καθώς έτρεξε σε έναν αγώνα Καρτ με αντίπαλο τον -επίσης- τρις πρωταθλητής της F1 Νέλσον Πικέ και άλλους οδηγούς αγώνων - και κέρδισε παρότι ξεκίνησε τελευταίος.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing έκλεισε μια σεζόν απόλυτης κυριαρχίας στη Formula 1 με άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά σε αγώνα με ερασιτεχνικά Kart, στη Βραζιλία. Ο Μαξ περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, πατρίδα της συμβίας του Κέλλυ Πικέ, κόρης του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή Νέλσον Πικέ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η οικογένεια Πικέ διοργάνωσε έναν αγώνα Karting με ένα εντυπωσιακό grid που εκτός του Ολλανδού και του πρεσβύτερου Πικέ περιλάμβανε και τον πρώην οδηγό της F1 Νέλσον Πικέ Τζούνιορ και τον πρωταθλητή του NASCAR Ντάνιελ Σουάρεζ. Ο τελευταίος είναι ο μνηστήρας της Τζούλια Πικέ, έτερης κόρης του Νέλσον.

O Φερστάπεν -με το λευκό κράνος, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Video- εκκίνησε τον αγώνα από την τελευταία θέση. Παρότι έφτασε πολύ κοντά σε μια επαφή με άλλο οδηγό στην εκκίνηση, κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος - και έπειτα να κερδίσει με τον τρόπο που κέρδισε τα περισσότερα GP της F1 το 2023.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ροντρίγκο Πικέ και τρίτος ο Νέλσον Τζούνιορ, ενώ ο πρεσβύτερος Πικέ κέρδισε μόνο την κόρη του, Τζούλια, καθώς ο Σουάρεζ κατάφερε να εγκαταλείψει στο μέσον του αγώνα με κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Όπως γράφει η βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo, η οικογένεια Πικέ και ο Φερστάπεν έφτασαν στην πίστα Brasilia Kart με το ρετρό van Volkswagen Kombi της δεκαετίας του 1960 που έχει στην κατοχή του ο Νέλσον Πικέ, τροποποιημένο για να αποδίδει 470 ίππους. Και μετά την αποχώρησή τους, οι ιδιοκτήτες της πίστας έθεσαν για τους έκπληκτους θεατές την πρόκληση να κερδίσουν το χρόνο 1:05.946, που ήταν ο καλύτερος του Φερστάπεν - αν και δεν ήταν ο ταχύτερος του αγώνα.

TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΝΕΛΣΟΝ ΠΙΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ