FORMULA 1

Ο Χόρνερ δεν αποκλείει τον Σάινθ για τη Red Bull το 2025

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Κάρλος Σάινθ στο πάντοκ του GP Αυστραλίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Μετά τη νίκη του Κάρλος Σάινθ στο GP Αυστραλίας, ο Κρίστιαν Χόρνερ παραδέχθηκε ότι ο Ισπανός είναι ένας από τους υποψήφιους για τη μια θέση στη Red Bull Racing του χρόνου - και επίσης ότι η Ferrari “αναμφίβολα έχει κλείσει την απόσταση” από την πρωταθλήτρια στην πίστα.

Ο Κάρλος Σάινθ έχει κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν της F1 2024 με απόλυτη επιτυχία ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς: δείχνει με την απόδοσή του στην πίστα ότι δεν άξιζε την ψυχρή αντικατάστασή του για το 2025 από τον Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia Ferrari, και επίσης ανεβάζει τις μετοχές του στο σπορ ενόψει της επικείμενης μεταγραφής του στη νέα του ομάδα.

Αυτή μπορεί να είναι η Red Bull Racing, στη θέση του Σέρτζιο Πέρεζ. Το συμβόλαιο του Μεξικανού με την ομάδα του Μίλτον Κινς λήγει στο τέλος του 2024, και εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο περιφέρονται εικασίες σχετικά με τη θέση δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν τη νέα σεζόν.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της RBR, είπε μετά την εντυπωσιακή νίκη του Σάινθ στη Μελβούρνη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του Ισπανού για τη θέση αυτή - αν και δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια απόφαση, και ότι ο Πέρεζ έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή χρονιά και δεν αποκλείεται να παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου.

Ο Σάινθ ήταν μέλος της Ακαδημίας της Red Bull όταν έκανε το ντεμπούτο του στη F1, με τη Scuderia Toro Rosso, δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν το 2015. Όμως, το 2017 έφυγε για τη Renault, σπάζοντας έτσι τους δεσμούς του με την αυστριακή εταιρεία.

Red Bull Content Pool
Ο διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ στο GP Άμπου Ντάμπι 2023 RED BULL CONTENT POOL


Όμως, το 2025 δεν αποκλείεται να τους ανακτήσει, είπε ο Χόρνερ: Νομίζω πως θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν οδηγικό δίδυμο και ορισμένες φορές πρέπει να κοιτάζεις και έξω από τη δεξαμενή [οδηγών] της Red Bull”, είπε ο Βρετανός. “Ένας πολύ γρήγορος οδηγός κέρδισε το σημερινό αγώνα και είναι άνεργος [για το 2025]. Οπότε η αγορά είναι ιδιαίτερη ρευστή, με συγκεκριμένους οδηγούς.

Κοιτάξτε, με μια τέτοια απόδοση δεν πρέπει να αποκλείεις κανέναν, οπότε φαντάζομαι θα πρέπει να πάρει κανείς το χρόνο του [για να αποφασίσει]. Προφανώς για τον αγώνα του Τσέκο [Πέρεζ] σήμερα υπήρξαν κάποιοι συμβιβασμοί, αλλά έχει ξεκινήσει σπουδαία τη χρονιά και δεν βιαζόμαστε απελπισμένα. O Κάρλος είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει τη Red Bull τον τελευταίο χρόνο, οπότε φαίνεται πως είναι η Νέμεσις για εμάς”.

Οι “συμβιβασμοί” του Πέρεζ στην Αυστραλία είχαν να κάνουν με τη ζημιά που είχε η RB20 του Μεξικανού στο δάπεδό της, στον αγώνα της Μελβούρνης, αλλά και με το ότι η Red Bull πάσχιζε σε αυτόν τον αγώνα με το φαινόμενο του graining στην επιφάνεια των ελαστικών.

Συνεπώς -μετά την εγκατάλειψη του Φερστάπεν στον 4ο γύρο με πρόβλημα στα φρένα- δεν υπήρχαν πολλά που να μπορούσε να κάνει ο Τσέκο, όμως έτσι κι αλλιώς ο Χόρνερ είπε ότι όντως η Ferrari έκλεισε τη διαφορά από την ομάδα του σε αυτό τον αγώνα.

Συγχαρητήρια στον Κάρλος, ειδικά μετά την σκωληκοειδεκτομή του. Οδήγησε έναν πολύ, πολύ δυνατό αγώνα, και ήταν ο κυρίαρχος οδηγός της Ferrari. Συγχαρητήρια και σε εκείνον και στη Ferrari. Οι αντίπαλοί μας αναμφίβολα έχουν κλείσει την απόσταση”, είπε συγκεκριμένα ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI RED BULL ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ