FORMULA 1

Μουσείο & μεγαλεία θέλει ο Χάμιλτον

Μουσείο & μεγαλεία θέλει ο Χάμιλτον

Ο Λιούς Χάμιλτον κατάφερε να χωρέσει στην ίδια συνέντευξη τον Άιρτον Σένα, το σκυλί του, τον Ρόσκο και το ολοκαίνουργιο ιδιωτικό τζετ! Διαβάστε τι είπε ο οδηγός της Mercedes.

Ο Λιούις Χάμιλτον θέλει να... αγγίξει το μεγαλείο του Άιρτον Σένα και να ανοίξει το δικό του μουσείο! Ο οδηγός της Mercedes παραχώρησε μια συνέντευξη, η οποία προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια στα social media.

Ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στο πρότυπο του, τον Άιρτον Σένα, το σκύλο του, τον Ρόσκο και το ιδιωτικό αεροπλάνο, η αγορά του οποίου του κόστισε 22,8 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν τελειώσει η καριέρα του δεν θέλει να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του ανάμεσα στους σπουδαίους οδηγούς. Θέλει να γίνει θρύλος! Ένας οδηγός που έχει σημαδέψει μια εποχή.

"Όταν μιλάω για μεγαλείο, σκέφτομαι τον Άιρτον Σένα. Τις ιστορίες που λένε για αυτόν όταν έμπαινε σε ένα χώρο, την αύρα που είχε, τον τρόπο που οι άνθρωποι τον αντιμετώπιζαν, πως συμπεριφερόταν ο ίδιος, ο τρόπος οδήγησης του. Και κυρίως το ότι ενέπνευσε τους ανθρώπους, ενέπνευσε ένα έθνος. Αυτό είναι το μεγαλείο. Κι αυτό αποτελεί όνειρο για κάθε οδηγό. Ανήκω σε μια διαφορετική εποχή και δεν είμαι ο Άιρτον Σένα. Έχω τη δική μου προσωπικότητα, αλλά ελπίζω να έχω αυτό το μεγαλείο", δήλωσε σε συνέντευξη ενόψει του πρώτου Grand Prix της χρονιάς στη Μελβούρνη.

Ο 28χρονος οδηγός θέλει να δημιουργήσει ένα μουσείο για να φιλοξενήσει την καριέρα του. "Σκέφτομαι να χτίσω ένα μουσείο. Είναι ιδέα του πατέρα μου. Θα είναι cool να το ανοίξω κάπου (στο Λονδίνο ή στο Στίβενεϊτζ) και να έχω καθένα από τα μονοθέσια που έχω οδηγήσει και όλα μου τα τρόπαια για να τα βλέπει όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις όλα στο σπίτι σου όπου δεν τα βλέπει κανείς. Ή θα χτίσω ένα σπίτι αρκετά μεγάλο γιατί έχω εκατοντάδες τρόπαια. Τουλάχιστον 500. Δεν χρειάζομαι τις φόρμες, τα παπούτσια ή τα γάντια, μόνο τα κράνη μου. Σχεδιάζω ο ίδιος τα κράνη μου και έχουν το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα μου. Και τις αναμνήσεις μου".

Πρωτοσέλιδη είδηση στον βρετανικό Τύπο και όχι μόνο έγινε η αγορά ιδιωτικού αεροσκάφους από τον Χάμιλτον αντί του ποσού των 22,8 εκατομμυρίων ευρώ! Το έβαψε κόκκινο: " Σε κάθε αεροδρόμιο που επισκέπτομαι ή αεροπλάνο που μπαίνω είναι βαρετά λευκό και με αυτή τη θλιβερή καφέ γραμμή στο πλάι. Μα τί σκέφτονταν; Αν ξοδέψεις τόσα χρήματα σε ένα αεροπλάνο, δεν κοστίζει τίποτα να το βάψεις. Οπότε το έκανα σωστά, όπως όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο. Δεν αγοράζω αυτοκίνητα από το σωρό, μου αρέσει να σχεδιάζω και να το κάνω δικό μου. Νομίζω πως είναι όμορφο αεροπλάνο".

Και μετά ο Χάμιλτον είπε την ατάκα της ημέρας: "Θ α πεθάνω αν ο Ρόσκο (σ.σ. το bulldog του, το οποίο θα διαπιστευτεί για τους αγώνες της Φόρμουλα 1) ανακουφιστεί στο αεροπλάνο μου. Θα πρέπει να αλλάξω το αεροπλάνο!". Ο Ρόσκο δεν θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη και θα δώσει το παρών μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Για ευνόητους λόγους!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ