FORMULA 1

It's kind of (Senna) magic

It's kind of (Senna) magic

Eίκοσι χρόνια πριν ο Άιρτον Σένα "χόρεψε" στη βροχή στο Ντόνινγκτον Παρκ σε μια από τις θρυλικότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Φόρμουλα 1

Στο Ντόνινγκτον Παρκ είναι ο... φτωχός συγγενής του Σίλβερστοουν σε ό,τι έχει να κάνει με τη Φόρμουλα 1.

Μια φορά έχει φιλοξενήσει Grand Prix (το περίφημο ευρωπαϊκό), όμως ο συγκεκριμένος αγώνας κάνει το Σίλβερστοουν να... ντρέπεται.

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (11/4) από έναν από τους συναρπαστικότερους πρώτους γύρους στην ιστορία της Φόρμουλα 1 και βέβαια μιας από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα του Άιρτον Σένα.

Στην τελευταία χρονιά του στη McLaren αρνούνταν να υπογράψει συμβόλαιο για όλη τη σεζόν, πιέζοντας τον Ρον Ντένις να αντικαταστήσει τον αδύναμο κινητήρα της Ford με τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες που παρείχε η εταιρεία με το αυτοκόλλητο της "Cosworth".

Στον τρίτο αγώνα της χρονιάς ξεκίνησε ουσιαστικά η σεζόν για τον Σένα και τους οπαδούς του. Και αυτός ο αγώνας δεν ξεχάστηκε ποτέ. Κι ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος, Αλαίν Προστ φαινόταν ανίκητος στις δοκιμές με τη Williams, ο αγώνας που διεξήχθη υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, είχε διαφορετική εξέλιξη.

Από την 5η θέση πήρε εκκίνηση ο Σένα και στην τρίτη στροφή προσπέρασε πρώτα τον Μίκαελ Σουμάχερ (Benetton Renault) . Στη συνέχεια άφησε πίσω του τη Sauber του Καρλ Βέντλιγκερ στη στροφή Craner Curvers.

Στη στροφή McLeans πέρασε τον Ντέιμον Χιλ της Williams και εν συνεχεία στην τελευταία στροφή (Melbourne) τον πρωτοπόρο Προστ. Οδηγούσε τον αγώνα από την 5η θέση μετά από τη συμπλήρωση ενός γύρου.

Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ασταμάτητος. Τερμάτισε ένα ολόκληρο λεπτό μπροστά από τη Williams του Χιλ που τερμάτισε δεύτερος. Οι οδηγοί έκαναν 63 pitstops με τον ίδιο τον Σένα να μπαίνει στα πιτ τέσσερις φορές. Άλλωστε (και) όταν έβρεχε, δεν είχε αντίπαλο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίστηκε ως "ο αγώνας της δεκαετίας". Κι αν η συγκεκριμένη πίστα δεν έχει στροφή με το όνομα του Σένα, έχει κάτι καλύτερο: Ένα άγαλμα του Σένα όπου ο Βραζιλιάνος σηκώνει το χέρι του για να χαιρετήσει το πρότυπο του, τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Το βρετανικό δίκτυο Sky Sports που έχει τα δικαιώματα της Φόρμουλα 1, θα μεταδώσει ξανά τον συγκεκριμένο αγώνα για να τιμήσει την επέτειο του θρυλικού αγώνα.

Δείτε το video:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ