FORMULA 1

Η FIA ερευνά αν παραβίασε κανονισμό ο Χάμιλτον με τη μπλούζα για την Μπριόνα Τέιλορ

Η FIA ερευνά αν παραβίασε κανονισμό ο Χάμιλτον με τη μπλούζα για την Μπριόνα Τέιλορ
Bryn Lennon, Pool via AP BRYN LENNON, POOL VIA AP

Η κίνηση του Λιούις Χάμιλτον να φορέσει στο Grand Prix της Τοσκάνης μπλούζα που ζητούσε δικαιοσύνη για την δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ τον έβαλε στο μικροσκόπιο της FIA, που ερευνά το θέμα.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της FIA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ανά τον κόσμο, η FIA σκέφτεται να διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν ο οδηγός της Mercedes Leader παραβίασε τους κανονισμούς λόγω της μπλούζας που επέλεξε να φορέσει πριν ξεκινήσει το Gran Prix της Τοσκάνης, την οποία φόρεσε ξανά στο βάθρο των νικητών μετά την εύκολη νίκη του.

Ο Βρετανός πιλότος επέλεξε πριν και μετά τον αγώνα να φορέσει μία μπλούζα για την δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ, η οποία στο μπροστινό μέρος της έγραφε " συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ" και στο πίσω μέρος είχε μία φωτογραφίας της που έλεγε " Πείτε το όνομά της". Στην Formula 1 ωστόσο απαγορεύονται τα πολιτικά μηνύματα και οι χειρονομίες, οπότε ερευνάται κατά πόσο ο Χάμιλτον παραβίασε αυτούς τους κανονισμούς.

Ο Χάμιλτον έχει φορέσει την μπλούζα "Black Lives Matter" πριν και μετά τους αγώνες του, σε μία κίνηση που δεν έχει τιμωρηθεί από την FIA. Η νέα του κίνηση ωστόσο αιφνιδίασε αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον υπό έρευνα.

Η Μπριόνα Τέιλορ αποτελεί σύμβολο για την αφροαμερικανική κοινότητα μαζί με τον Τζορτζ Φλόιντ. Ήταν μια νοσοκόμα ηλικίας 26 ετών, η οποία δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ στις 13 Μαρτίου 2020. Η Τέιλορ βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της, όταν τρεις αστυνομικοί, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και εισέβαλαν χωρίς να έχουν ένταλμα. Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναζητούσαν εσφαλμένα έναν ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και είχε ήδη συλληφθεί. Πυροβόλησαν τη γυναίκα τουλάχιστον 8 φορές, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Bryn Lennon, Pool via AP

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ