FORMULA 1

Η Ferrari "πολιορκεί" τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull Racing

Red Bull Content Pool
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Pierre Wache, Chief Engineer of Performance Engineering at Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202303310126 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Ο Πιέρ Βασέ, "δεξί χέρι" του Άντριαν Νιούι στην RBR, εξετάζει σοβαρά -σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου- την πρόταση της Ferrari να μετακομίσει στο Μαρανέλο, καθώς μετά τον Λιούις Χάμιλτον η ιταλική ομάδα κυνηγά και μία νέα μεγάλη μεταγραφή για το τεχνικό της τμήμα.

Ο 49χρονος Βασέ είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του μονοθεσίου Red Bull RB19, του πιο κυρίαρχου αυτοκινήτου της ιστορίας της Formula 1 μαζί με τη McLaren MP4/4 του 1988. Σε στενή συνεργασία με τον ευφυή διευθύνοντα τεχνικό σύμβουλο της ομάδας του Μίλτον Κινς, Άντριαν Νιούι, ο Βασέ αναδύθηκε στην ελίτ των τεχνικών του σπορ τα τελευταία χρόνια.

Κατά συνέπεια, είναι λογικό ο Γάλλος να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του συμπατριώτη του Φρεντ Βασέρ, διευθυντή της Scuderia, που προχωρά ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα επάνδρωσης της ομάδας του Μαρανέλο με κορυφαία τεχνικά στελέχη - μετά τα πολυετή συμβόλαια που υπέγραψε με τους Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον για τα δύο κόκπιτ.

Ο Βασέρ είχε κάνει πρόταση στον Πιέρ Βασέ και πριν έναν χρόνο, ο Γάλλος αρνήθηκε, αλλά τώρα ο διευθυντής της Scuderia επανήλθε και ο τεχνικός διευθυντής της RBR φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Μαρανέλο, σύμφωνα με τα γραφόμενα της ιταλικής εφημερίδας La Gazzetta dello Sport.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ferrari “μπορεί να έχει σημειώσει άλλη μια ηχηρή μεταγραφή, την πρόσληψη του Πιέρ Βασέ που είναι το δεξί χέρι του Άντριαν Νιούι, τον οποίο η Ferrari προσέγγισε και πέρσι αλλά έλαβε αρνητική απάντηση”.

Τώρα η ενδεχόμενη θετική απάντηση του Γάλλου στη Scuderia θεωρητικά συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, λόγω της έλευσης του Λιούις Χάμιλτον το 2025 και επίσης λόγω της επαπειλούμμενης αστάθειας στο Μίλτον Κινς που θα φέρει μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Κρίστιαν Χόρνερ από τη διεύθυνση της ομάδας - λόγω της υπόθεσης της απρεπούς συμπεριφοράς σε υπάλληλο της ομάδας την οποία διερευνά η μητρική Red Bull.

Η ανασφάλεια αυτή της ενδεχόμενης αστάθειας στο Μίλτον Κινς ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στο μεγάλο μεταγραφικό σκηνικό των τεχνικών που εξελίσσεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της F1. Ένα σκηνικό στο οποίο δεν αποκλείεται να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο ίδιος ο Άντριαν Νιούι.

Πέραν του Βασέ, που σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “σκέφτεται τώρα σοβαρά την ιδέα να αποδεχθεί” την πρόταση της Scuderia, προσέγγιση από τον Βασέρ έχει δεχθεί και ο επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματος της RBR, o Ιταλός Ενρίκο Μπάλμπο που έχει περάσει και από τη Mercedes F1.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ