FORMULA 1

Η Ferrari ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου του 2022

Η Ferrari ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου του 2022
FERRARI MEDIA

Η Scuderia θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για το προσεχές πρωτάθλημα της Formula 1 μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της Aston Martin AMR22 - ενώ η Red Bull ετοιμάζει την διαδικτυακή πρεμιέρα της RB18 με ένα πρωτοποριακό τρόπο.

Σε ακριβώς ένα μήνα, στις 17 Φεβρουαρίου, θα αποκαλύψει η Ferrari το νέο της αυτοκίνητο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022, μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της Aston Martin AMR22 (10/2) και λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Τα νέα μονοθέσια της F1 αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι εκ βαθέων ανασχεδιασμένα βάσει της ριζικής αλλαγής των τεχνικών κανονισμών ενόψει της νέας χρονιάς - αλλαγή που αποσκοπεί να τα κάνει περισσότερο ικανά να συναγωνίζονται μεταξύ τους και να προσφέρουν, έτσι, πιο συναρπαστικό θέαμα.

Η Ferrari του 2022, που θα οδηγούν οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, συνοδεύεται με τις προσδοκίες της Ferrari να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό με αξιώσεις μετά από ουσιαστικά μιάμιση δεκαετία.

Και οι αξιώσεις αυτές έχουν τις βάσεις τους στην ραγδαία βελτίωση της ομάδας στη διάρκεια του 2021, στην εξέλιξη της νέας υβριδικής μονάδας ισχύος από το Φθινόπωρο και μετά, καθώς και στις περισσότερες ώρες που δικαιούνταν η Scuderia να περάσει στην αεροσήραγγα, βάσει της φτωχής της απόδοσης το 2020.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Φεβρουαρίου, θα αποκαλυφθεί η Aston Martin AMR22 των Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Γκέιντον της Βρετανίας. Θα είναι το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας μετά την μετονομασία της από Racing Point σε Aston Martin, και θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της Mercedes.

Η Ferrari ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου του 2022
RED BULL RACING

Όσο για τη Red Bull Racing, επιβεβαίωσε ότι το νέο της μονοθέσιο θα ονομάζεται RB18 – που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ η RB17, μιας και το περσινό είχε τον κωδικό RB16B. Η ομάδα του Μίλτον Κινς σκοπεύει να κάνει μια πρωτοποριακή παρουσίαση, με τη διαδραστική συμμετοχή και φίλων της ομάδας τη στιγμή της αποκάλυψης του αυτοκινήτου.

Οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 θα ξεκινήσουν στις 23-25 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το πρώτο GP της νέας σεζόν, που είναι προγραμματισμένο για τις 18-20 Μαρτίου στο Σακίρ του Μπαχρέιν.

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ