FORMULA 1

H Renault κατασκόπευε τη McLaren;

H Renault κατασκόπευε τη McLaren;
Ρενό-μονοθέσιο

Σκανδάλων συνέχεια στη Φόρμουλα 1! Η Renault καλείται να απαντήσει στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον της FIA για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας της McLaren για ένα χρόνο

Για αυτό το λόγο οι αντιπρόσωποι της γαλλικής εταιρίας καλούνται να εμφανιστούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού στις 6 Δεκέμβρη, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το ζήτημα που ενέκυψε.
"Οι αντιπρόσωποι της ομάδας κλήθηκαν να απαντήσουν στην κατηγορία σύμφωνα με την οποία η Renault, ανάμεσα στο Σεπτέμβριο του 2006 και τον Οκτώβρη του 2007, με παραβίαση του άρθρου 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, πήρε στην κάτοχή της, χωρίς εξουσιοδότηση, έγγραφα και εμπιστευτικές πληροφορίες που ανήκαν στη McLaren-Mercedes", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIA.

Επιθεωρητές στη McLaren
Εν τω μεταξύ, η FIA ξεκίνησε την έρευνα αναφορικά με το μονοθέσιο της McLaren το 2008 , όπως αποφασίστηκε από την παγκόσμια επιτροπή μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε και είχε ως άμεσα θιγμένη την ομάδα της Ferrari.

Η FIA έχει αφαιρέσει ήδη από τη McLaren όλους τους πόντους που είχε πάρει στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 2007 και επέβαλε βαρύτατο πρόστιμο 100.000 δολαρίων για την υπόθεση κατασκοπείας, όμως τόνισε ότι θα κάνει μία περαιτέρω έρευνα για να διαπιστώσει αν στοιχεία που απέσπασε η αγγλογερμανική εταιρία από τη Ferrari αξιοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου μονοθεσίου της McLaren, που θα εμφανιστεί στις πίστες την ερχόμενη σεζόν.

Να σημειωθεί ότι τις δύο τελευταίες ημέρες οι επιθεωρητές της FIA βρέθηκαν στο Γουόκινγκ, την έδρα της αγγλικής McLaren, όπου συγκέντρωσαν όλες τις σχετικές πληροφορίες με το νέο μονοθέσιο της McLaren, το οποίο θα βγει στις πίστες την ερχόμενη σεζόν, με την FIA να έχει απαγορεύσει στην αγγλογερμανική εταρία να προβεί σε αποκαλύψεις αναφορικά με το περιεχόμενο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο πέρα από το ότι η έρευνα έχει αποφασιστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία. Η ομάδα μας θα συνεργαστεί απόλυτα με την FIA", τόνισε με δηλώσεις του αντιπρόσωπος της McLaren.









TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ