FORMULA 1

Γυναίκα οδηγός και για τη Williams

Γυναίκα οδηγός και για τη Williams

Η Williams ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Σούζι Βολφ στη θέση της οδηγού εξέλιξης. Το ατυχές σχόλιο του Μπέρνι Έκλεστοουν.

Μέχρι πρότινος η γυναικεία παρουσία στη Φόρμουλα 1 περιορίζονταν στα umbrella girls και στις εργαζόμενες στα γραφεία Τύπου των ομάδων ή στο τμήμα δημοσίων σχέσεων.

Πλέον οι γυναίκες... πλησιάζουν και στην αγωνιστική δράση. Μετά την Ισπανίδα Μαρία ντε Βιγιότα που ανέλαβε χρέη οδηγού εξέλιξης στη Marussia, ήρθε η σειρά της Williams.

Η ιστορική ομάδα ανακοίνωσε πως η Σκωτσέζα Σούζι Βολφ θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο. Γνωστή ως Σούζι Στόνταρτ, συμμετέχει στο πρωτάθλημα DTM τα τελευταία χρόνια και είναι σίγουρα καλύτερη οδηγός από τη Ντε Βιγιότα.

Βέβαια η ένωση της με τα δεσμά του γάμου με τον μέτοχο και διευθυντή της ομάδας, Τότο Βολφ ίσως έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη της, αν και ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς έσπευσε να διευκρινίσει πως ο σύζυγος της δεν είχε ενεργό ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση ήταν ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Λάτρης του γυναικείου φύλου δήλωσε πως " αν η Σούζι είναι γρήγορη στο μονοθέσιο, όσο όμορφη είναι έξω από αυτό τότε θα αποτέλεσει σημαντική προσθήκη στην ομάδα. Είναι πολύ έξυπνη. Ανυπομονώ να την έχουμε κοντά μας στη Φόρμουλα 1".

Η Βολφ θα οδηγήσει το μονοθέσιο σε λίγους μήνες και θα είναι παρούσα στους περισσότερους αγώνες από εδώ και πέρα.

Στη Williams η κόρη του ιδρυτή της ομάδας, Κλερ Γουίλιαμς πήρε τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο στις αρχές της χρονιάς, ενώ και ο Πέρερ Ζάουμπερ δήλωσε πως μόλις συμπληρώσει τα 70 χρόνια του θα τον διαδεχθεί η Ινδή Μονίσα Κάλτενμπορν που είναι η εκτελεστική διευθύντρια της ομάδας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ