GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον τρία δέκατα ταχύτερος του Φερστάπεν στις πρώτες δοκιμές

Ο Λούις Χάμιλτον στο GP της Βραζιλίας
Ο Λούις Χάμιλτον στο GP της Βραζιλίας ASSOCIATED PRESS

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τρεις προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης με τη μαλακή γόμα στην πρώτη περίοδο δοκιμών στο Ιντερλάγκος, ενόψει των αποψινών κατατακτήριων, και έγραψε τον πρώτο χρόνο με διαφορά 0,367'' από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο.

Ο Λούις Χάμιλτον θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στις δοκιμές κατάταξης, με δεδομένο ότι θα δεχθεί ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής, 19ο από τους 22 του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, λόγω αλλαγής του κινητήρα εσωτερικής καύσης της Mercedes W12.

Θυμίζουμε ότι το GP Βραζιλίας θα διεαχθεί με την πειραματική δομή που δοκιμάστηκε φέτος στο Σίλβερστοουν και στη Μόντσα. Απόψε (12/11) στις 21:00 θα διεξαχθούν οι δοκιμές κατάταξης, και αύριο (13/11) στις 21:30 ο αγώνας Sprint Qualifying που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής (14/11, 19:00 ώρα Ελλάδας).

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Ιντερλάγκος ο Χάμιλτον έκανε, για να προσπαθήσει να περισώσει ό,τι μπορεί, τρεις προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών με τη μαλακή γόμα. Ήταν τριάμισι και τεσσεράμισι δέκατα ταχύτερος των Φερστάπεν και Πέρεθ με τις δύο RB-Honda, καθώς ο Βάλτερι Μπότας έμεινε μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Βρετανό ομόλογό του στη Mercedes.

Στο πρώτο ημίωρο των δοκιμών τον πρώτο χρόνο διατηρούσε, και κατέβαζε διαρκώς με τη μέση γόμα, ο Φερστάπεν. Σε εκείνη τη χρονική περίοδο ο Χάμιλτον ήταν 0,85 δευτ. μακριά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τη σκληρή ρύθμιση της εμπρός ανάρτησης που έκανε το ρύγχος της W12 να αναπηδά.

Καθώς οι ψιχάλες στην πίστα δεν μετουσιώθηκαν ποτέ σε κανονική βροχή, οι οδηγοί της RBR ήταν οι πρώτοι που έβαλαν τη μαλακή γόμα και φυσικά έγραψαν τους δύο πρώτους χρόνους – με τον Μπότας μισό δευτερόλεπτο μακριά τους.

Ο Χάμιλτον άφησε τις γρήγορες προσπάθειές του για το τελευταίο 15λεπτο. Αρχικά ήταν τρία δέκατα πιο αργός από τον Φερστάπεν, αλλά στο δεύτερο γύρο του με το ίδιο σετ ελαστικών ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων. Χωρίς να εκμεταλλευτεί το slipstream ενός άλλου μονοθεσίου, στη συνέχεια, κατέβασε κι άλλο τον ταχύτερο γύρο, στο 1:09.050.

Η RBR και ο Φερστάπεν δεν απάντησαν, με μια τελευταία προσπάθεια, στο «γάντι» που τους πέταξαν ο Χάμιλτον και η Mercedes - καθότι στο τέλος βρισκόταν σε διαδικασία συλλογής δεδομένων.Αναμφίβολα θα προσπαθήσουν να το κάνουν απόψε στις 21:00, στις κατατακτήριες δοκιμές που προβλέπονται πολύ ενδιαφέρουσες - όχι μόνο λόγω της ταχύτητας του Χάμιλτον, αλλά και λόγω του απρόβλεπτο καιρού στο Σάο Πάουλο.

Τα αποτελέσματα του FP1

GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον τρία δέκατα ταχύτερος του Φερστάπεν στις πρώτες δοκιμές


TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ