MOTOGP

GP Σίλβερστοουν: Διπλή πρωτιά για Dovizioso

Italy's Andrea Dovizioso, left, of Ducati Team steers his bike during the Moto GP race at the British Grand Prix at Silverstone, England, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Italy's Andrea Dovizioso, left, of Ducati Team steers his bike during the Moto GP race at the British Grand Prix at Silverstone, England, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Andrea Dovizioso έφτασε στην 4η φετινή νίκη και προσπέρασε τον Marc Marquez στην κατάταξη, μετά από την εγκατάλειψη του Ισπανού στο GP του Σίλβερστοουν.

Ο Andrea Dovizioso ήταν διπλά κερδισμένος στο GP του Σίλβερστοουν, αφού αξιοποίησε την εγκατάλειψη του Marc Marquez, αναδείχθηκε νικητής και φτάνοντας στην 4η πρωτιά της σεζόν, προσπέρασε τον Ισπανό στην κατάταξη των αναβατών.

Ο αγώνας εκκίνησε με τον Valentino Rossi να προσπερνάει τον αναβάτη της Repsol Honda στα πρώτα μέτρα, έχοντας μείνει δεύτερος για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ο Marquez είχε μία ατυχία κι έμεινε ακόμα πιο πίσω και ακολούθως η μηχανή του έβγαλε καπνούς, με συνέπεια να εγκαταλείψει. Μέτρα άρχισε να χάνει και η Ducati του Jorge Lorenzo. Ο Dovizioso με τον Cal Crutchlow (LCR Honda) και τον Maverick Viñales (Movistar Yamaha) καταδίωξαν τον Rossi, μέχρι που τρεις γύρους πριν από την καρώ σημαία, οι δύο Ιταλοί άρχισαν να δίνουν μάχη για την πρωτιά.

Αρχικά ο Dovizioso προσπέρασε τον "γιατρό", ακολούθησε ο Viñales, με τον τελευταίο γύρο να αποτελεί δική τους μονομαχία για τη νίκη. Ο "DesmoDovi" διατηρήθηκε επικεφαλής και έγινε ο πρώτος αναβάτης που φτάνει τις τέσσερις νίκες φέτος. Ο Ισπανός τερμάτισε στη 2η θέση και ο Rossi κατετάγη τρίτος.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ GP ΣΙΛΒΕΡΣΤΟΟΥΝ

GP Σίλβερστοουν: Διπλή πρωτιά για Dovizioso

GP Σίλβερστοουν: Διπλή πρωτιά για Dovizioso

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ