FORMULA 1

Formula 1: Στην πίστα με τον Μαξ Φερστάπεν η αληθινή Red Bull RB18

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands drives through a curve during a Formula One pre-season testing session at the Catalunya racetrack in Montmelo, just outside of Barcelona, Spain, Wednesday, Feb. 23, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands drives through a curve during a Formula One pre-season testing session at the Catalunya racetrack in Montmelo, just outside of Barcelona, Spain, Wednesday, Feb. 23, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Μετά την παρουσίαση των χορηγών της στο υποτυπώδες της demo car πριν από δύο εβδομάδες, νωρίς σήμερα το πρωί η Red Bull Racing αποκάλυψε το αληθινό της νέο μονοθέσιο, RB18, στο ξεκίνημα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula 1.

Στην εκδήλωση της 9ης Φεβρουαρίου η RBR δεν είχε εμφανίσει τίποτα περισσότερο από το -ανασχεδιασμένο, βάσει των νέων φετινών τεχνικών κανονισμών- αυτοκίνητο επιδείξεων της F1, βαμμένο στα χρώματά της. Ήταν μια εκδήλωση παρουσίασης των χορηγών της ομάδας του Μίλτον Κινς, όπως η ίδια εν πολλοίς αργότερα παραδέχθηκε.

Ωστόσο, σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε στην πίστα της Βαρκελώνης με την αληθινή RB18, το πραγματικό νέο μονοθέσιο της RBR για το 2022 - το οποίο αναμφίβολα θα δεχθεί αρκετές τροποποιήσεις μέχρι τον πρώτο αγώνα της σεζόν -20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν- αλλά τουλάχιστον είναι το κανονικό της αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν
Το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν PHOTO CREDITS: RED BULL CONTENT POOL

Η Red Bull Racing είχε κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα της αληθινής RB18 την προηγούμενη εβδομάδα στο Σίλβερστοουν, στο πλαίσιο της πρώτης εκ των δύο ημερών κινηματογράφησης που δικαιούται κάθε ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά επέλεξε να μην δημοσιεύει οπτικό υλικό τότε.

Το νέο μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 εμφναίζει την πολύ ενδιαφέρουσα διαχείριση του σχεδίου από τον Άντριαν Νιούι στους πλευρικούς αεραγωγούς και στο κάλυμμα του κινητήρα, αλλά κατά τα άλλα εκ πρώτης όψεως δεν αποκαλύπτει κάποια καινοτομία που ενδεχομένως έχει επινοήσει η σχεδιαστική ομάδα του Μίλτον Κινς.

Το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν
Το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν PHOTO CREDITS: RED BULL CONTENT POOL

Η νέα RB18 φέρει το Νο1 που επέλεξε να χρησιμοποιήσει φέτος ο Φερστάπεν - όπως δικαιούται κάθε χρονιά ο πρωταθλητής της προηγούμενης. Είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε αυτόν τον αριθμό πάνω σε μονοθέσιο του σπορ, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον επέλεγε να αγωνίζεται με τον δικό του αριθμό, 44, ενώ ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποχώρησε αιφνιδίως αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου του 2016.

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (25/2) διεξάγεται το πρώτο από τα δύο τριήμερα των δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων του 2022. Το δεύτερο θα λάβει χώρα στο Μπαχρέιν στις 10-12 Μαρτίου μία εβδομάδα πριν το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν.

TAGS FORMULA 1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ