FORMULA 1

Formula 1: Ο Φερστάπεν παρέλαβε το τρόπαιο, απόντες οι Χάμιλτον και Βολφ

Verstappen Max (nld), Winner of the FIA Formula One World Championship for Drivers, portrait during the 2021 FIA Prize Giving Ceremony, at the Carrousel du Louvre, on December 16 in Paris, France - Photo Germain Hazard / DPPI (Photo by GERMAIN HAZARD / Germain Hazard / DPPI / DPPI via AFP)
O ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ FORMULA 1 DPPI/AFP

Με κάθε επισημότητα απονεμήθηκε και επίσημα ο τίτλος του Πρωταθλητή της Formula 1 στον Φερστάπεν, στη μεγαλοπρεπή εκδήλωση της FIA στο Παρίσι.

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, εμφανίστηκε με κάθε επισημότητα στην εκδήλωση FIA Prize Giving στο Παρίσι το βράδυ της Πέμπτης για να του απονεμηθεί το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, μετά τη νίκη του στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι την περασμένη Κυριακή.

Με τη Mercedes να αποφασίζει τελικά να μην δώσει συνέχεια στο CAS για ότι συνέβη στους τελευταίους γύρους του αγώνα, τελικά ο Ολλανδός είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής του φετινού τίτλου.

Με την απρόσμενη νίκη του στο Γιας Ματρίνα, ο Φερστάπεν εξασφάλισε τον πρώτο του προσωπικό τίτλο και τον πρώτο για την ομάδα της Red Bull από το 2013, μετά από μια συγκλονιστική μάχη σε ολόκληρη τη σεζόν με τον μεγάλο του αντίπαλο, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πάντως δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, όπως και ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, δείχνοντας την πικρία τους για τον τρόπο που έχασαν το Πρωτάθλημα των οδηγών. Τον όγδοο τίτλο κατασκευαστών, που αποτελεί και ρεκόρ για τη Formula 1, παρέλαβε για λογαριασμό της Mercedes ο Chief Technical Officer της ομάδας, Τζέιμς Άλισον.

TAGS FORMULA 1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ