FORMULA 1

Formula 1: Η Mercedes αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης των αγωνοδικών του Άμπου Ντάμπι

2021 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - LAT Images
GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ 2021 - MERCEDES DAIMLER AG LAT IMAGES

Δείτε όλα όσα δήλωσε η Mercedes, η οποία παρόλα αυτά δεν προτίθεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, συνεπώς και τον τίτλο του Μαξ Φερστάπεν.

Η Mercedes αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης των αγωνοδίκων του Άμπου Ντάμπι, οι οποίοι είχαν απορρίψει τη διαμαρτυρία της ομάδας για τα όσα συνέβησαν στους τελευταίους γύρους και είχαν ως συνέπεια τη νίκη αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Μαξ Φερστάπεν, σε έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο “τελικό” της Formula 1.

Η Mercedes έκανε φανερή αμέσως μετά τον αγώνα την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση και είχε περιθώριο 96 ώρες για να το κάνει, ωστόσο τελικά επέλεξε να μη δώσει άλλο συνέχεια στο θέμα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Mercedes δεν κρύβει την πικρία της:

"Φύγαμε από το Άμπου Ντάμπι με δυσπιστία για αυτό που μόλις βιώσαμε. Φυσικά, είναι μέρος του παιχνιδιού να χάνεις έναν αγώνα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό όταν χάνεις την πίστη σου στους αγώνες. Μαζί με τον Λιούις, έχουμε συζητήσει προσεκτικά για το πώς να αντιδράσουμε στα όσα συνέβησαν στο φινάλε της σεζόν της Formula 1.

Πάντα καθοδηγούμασταν από την αγάπη μας για αυτό το άθλημα και πιστεύουμε ότι κάθε διαγωνισμός πρέπει να κερδίζεται βάσει αξίας.

Στον αγώνα της Κυριακής πολλοί θεώρησαν, μεταξύ των οποίων και εμείς, ότι ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ήταν σωστός. Ο λόγος που διαμαρτυρηθήκαμε για το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής ήταν επειδή οι κανονισμοί για τα αυτοκίνητα ασφαλείας εφαρμόστηκαν με έναν νέο τρόπο που επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ ο Λιούις ήταν είχε ξεκάθαρο προβάδισμα και ήταν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κάναμε ένσταση επικαλούμενοι της αθλητικής δικαιοσύνης και έκτοτε βρισκόμαστε σε εποικοδομητικό διάλογο με τη FIA και τη Formula 1 για να δημιουργήσουμε σαφήνεια για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι να γνωρίζουν τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους αγωνίζονται και τον τρόπο που αυτοί θα εφαρμόζοπνται.

Επομένως, χαιρετίζουμε την απόφαση της FIA να αναθέσει σε μια επιτροπή να αναλύσει διεξοδικά το τι συνέβη στο Άμπου Ντάμπι και να βελτιώσει την ισχύ των κανόνων, τη διαχείρηση και τη λήψη αποφάσεων στη Formula 1.

Χαιρετίζουμε επίσης το γεγονός ότι προσκάλεσαν τις ομάδες και τους οδηγούς να συμμετέχουν σε αυτό. Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas θα συνεργαστεί ενεργά με αυτήν την επιτροπή για να χτιστεί μια καλύτερη Formula 1 - για κάθε ομάδα και κάθε φίλαθλο που αγαπά αυτό το άθλημα όσο εμείς.

Θα εμπιστευτούμε την ευθύνη στη FIA για αυτή τη διαδικασία και θα αποσύρουμε την προσφυγή μας. Στον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull Racing: θα θέλαμε να εκφράσουμε τον ειλικρινή μας σεβασμό για τα επιτεύγματά σας αυτή τη σεζόν. Κάνατε αυτόν τον αγώνα για τον τίτλο του πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματικά επικό. Μαξ, συγχαίρουμε εσένα και ολόκληρη την ομάδα σου. Ανυπομονούμε να αναμετρηθούμε μαζί σας στην πίστα την επόμενη σεζόν.

Και τέλος, παρόλο που αυτό το πρωτάθλημα οδηγών δεν τελείωσε όπως ελπίζαμε, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για την ομάδα μας. Λιούις, είσαι ο καλύτερος αγωνιζόμενος στην ιστορία της Formula 1 και οδήγησες με την καρδιά σου σε κάθε γύρο αυτής της απίστευτης σεζόν. Είσαι ένας άψογος αθλητής εντός και εκτός πίστας και μας χάρισες μια άψογη απόδοση. Ως γνήσιος πρωταγωνιστής και ως πρότυπο για εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, σε χαιρετίζουμε.

Βάλτερι, ήσουν ένα τόσο σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας, συμβάλλοντας σε πέντε πρωταθλήματα κατασκευαστών, σε πέντε σεζόν. Σε ευχαριστούμε για την αξιοσημείωτη συμβολή σου στην ιστορία μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κίτος, Βάλτερι.

Τέλος, σε κάθε έναν από τους επιδέξιους και παθιασμένους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες της Mercedes-AMG Petronas F1 Team στο Brackley, και των κινητήρων υψηλών επιδόσεων στο Brixworth: γράψατε ένα ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία του Ασημένιου Βέλους, κερδίζοντας το όγδοο πρωτάθλημα κατασκευαστών – στη σειρά.

Αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα. Με απλά λόγια: είναι φοβερό. Είστε φοβεροί."

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ