FORMULA 1

Formula 1: Ο Φερστάπεν δεν θα δεχόταν μια πρόταση από τη Mercedes

Ο Μαξ Φερστάπεν με τον Κρίστιαν Χόρνερ
Ο Μαξ Φερστάπεν με τον Κρίστιαν Χόρνερ ASSOCIATED PRESS

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει συμβόλαιο με την Red Bull μέχρι το τέλος του 2023, αλλά έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει εκεί για 10 ως 15 χρόνια ακόμα, και τώρα η ομάδα του Μίλτον Κινς σπεύδει να το κάνει πραγματικότητα.

Η RBR επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τις συνομιλίες με τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 για την πολυετή επέκταση του συμβολαίου του. Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες ο Μαξ Φερστάπεν θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Red Bull, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Εκεί λέγεται ότι θα τεθεί το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας του, αρχικά σε συνομιλίες με το σύμβουλο της ομάδας, Χάλμουτ Μάρκο. Μάλιστα, ο Ολλανδός οδηγός θα συνοδεύεται στη συνάντηση και από τον μάνατζέρ του, Ρέιμοντ Βερμιούλεν. "Θα δούμε, θα το συζητήσουμε και ίσως να καταλήξουμε σε μια επέκταση του συμβολαίου", επιβεβαίωσε ο Δρ. Μάρκο.

Από την πλευρά του, ο 24χρονος Φερστάπεν βλέπει μακροχρόνια τον εαυτό του ως οδηγό της RBR, την οποία νιώθει πια σαν οικογένειά του: "Όντως αισθάνομαι έτσι, ίσως το ακούσατε και στη ραδιοεπικοινωνία [στο Άμπου Ντάμπι] που ρωτούσα να μπορώ να παραμείνω για ακόμα 10-15 χρόνια.

Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και δεν είναι μόνο η F1: μπορούμε να διασκεδάζουμε, και να γελάμε. Νομίζω ότι αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Δεν είναι μόνο η απόδοση [στην πίστα], πρέπει και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις", είπε ο Μαξ.

Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Μάρκο, "δεν υπάρχει κίνδυνος" να δεχθεί μια προσέγγιση από τη Mercedes, διότι "πολλά καταστράφηκαν στο Σίλβερστοουν" - όπου ο Φερστάπεν είχε το σφοδρό του ατύχημα στην υπερβολικά γρήγορη στροφή Copse, μετά από επαφή με τον Χάμιλτον. Από την άλλη, βέβαια, η Mercedes δείχνει να επενδύει το μέλλον της στον Τζορτζ Ράσελ, για τη «μετά-Χάμιλτον» εποχή.

Ο Δρ. Μάρκο, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο Φερστάπεν είναι "ο πιο ταχύς, σταθερός σε απόδοση και πιο επιθετικός οδηγός που είχαμε ποτέ", προφανώς του Σεμπάστιαν Φέτελ συμπεριλαμβανομένου, και ότι έχει κοινά με τον Άιρτον Σένα! "Αυτοί οι δύο οδηγοί είναι συγκρίσιμοι από πλευράς νοοτροπίας, προσωπικότητας και επιθετικότητας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε κάποιον σαν αυτόν", τόνισε ο Αυστριακός.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ